МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

"Вставай страна огромная, вставай на смертный бой с Паханом!"

02/07/2001 | Славко
Вчора, саме під час розгортання на Майдані Незалежності в Києві нового етапу акції «Україна без Кучми», гостем редакції «Дня» був постійний представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат Роман Безсмертний (на фото) зі своєю оцінкою останніх подій в державі. Свого часу Роман Петрович, коментуючи перетворення залу парламентських засідань в своєрідний «кінопалац», сказав, що якби існуючий сьогодні політичний скандал не почався сам, то його потрібно було б створити.

Роман Безсмертний, як він сам зізнається, передбачав сьогоднішні події. Як не дивно, він не вважає, що вони є небезпечними для України та суспільства. Навпаки, на думку народного депутата, «все, що зараз відбувається, матиме позитивні наслідки для України як держави, особливо для засобів масової інформації та влади». Перші навчаться незаангажовано і всебічно розповідати про події в країні, а сильні фігури у владі зміцнять свої позиції. На думку народного депутата, останнє особливо стосується Президента. «Думка про те, що ще кiлька (подібних вчорашньому. — Авт. ) мітингів — і Л. Кучма напише заяву про відставку — марна», вважає представник Президента. — Заяв, подібній тій, що Леонід Данилович зробив у 1993 році (заява про відставку з посади прем’єр-міністра, написана у зв’язку з наміром взяти участь у президентських виборах) — більше не буде». Разом з тим депутат не заперечував того, що до ситуації, спровокованої «касетним скандалом», привела серія системних помилок й відсутність єдиної позиції з боку виконавчої влади. Проте Р.Безсмертний, на відміну від багатьох, зовсім спокійно очікував вчорашніх дій акції «Україна без Кучми». Для цього він мав свої, «знакові», підстави.

Вчора, як повідомив депутат кореспондентам «Дня», він мав чергову розмову з Президентом, в ході якої останній цікавився перспективами більшості і майбутньою фігурою координатора цього парламентського утворення (нагадаємо, що координатор більшості згідно з депутатськими домовленостями обирається строком на одну сесію ВР). Представник Президента висловив думку, що «координатором більшості має бути Голова Верховної Ради». Ще одну гарячу парламентську тему — закон про вибори — Р. Безсмертний повинен обговорювати з Президентом сьогодні. Народний депутат заявив, що відстоюватиме перед Президентом «британську модель». Виклад iнтерв’ю читайте в найближчих номерах «Дня».

Отож шановнi - Кучма так просто нездасться. Треба пiднiмати людей-електорат "на яких я опираюся" (як сказав Кучма), тодi опора впаде на самого Кучму.

Відповіді

  • 2001.02.07 | Майдан-Інформ

    Гадаю оптимізму Кучмі додала бійка за місце "ющенка" в Україні

    Мається на увазі посаду Премєра, який стає виконуючим обовязки Президента у випадку чогось такого.

    Гризня яка вже почалася в таборі активних та пасивних противників Кучми навіть мертвого Кучму могла б обнадіяти, а не то що нашого - живого-живісінького.

    Кажуть що слово "кучма" французькою мовою означає кошмар.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".