МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

9 лютого - історична дата?

02/09/2001 | Ростислав
9 лютого - історична дата?

УП, 9.02.2001, 12:17

версія для друку

У п'ятницю, в першій половині дня, має бути створений комітет національного порятунку, який об'єднає близько 70 відомих опозиційних українських політиків. "Це будуть особистості, а не партії", - сказав УП один із членів майбутнього об'єднання.

Засідання зі створення комітету національного порятунку повинно було початися об 11 ранку в будинку Верховної Ради. Як розповів у п'ятницю зранку УП Олександр Турчинов, до 13 годин комітет уже має бути створений.

"Існує домовленість поки не давати ніяких коментарів", - розповів УП один членів майбутнього комітету. Він на умовах анонімності поділився деякими подробицями. Отже, у комітет ввійдуть Олександр Мороз, Сергій Головатий, Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов, Тарас Чорновіл, Анатолій Матвієнко, Володимир Філенко, Тарас Стецьків, Євген Жовтяк, Віталій Шевченко, Володимир Чемерис. Усього – близько 70 політиків.

"Це буде громадська ініціатива. Ми оголосимо маніфест і виступимо з заявою", - сказало джерело УП, яке додало, що подробиці будуть відомі після публічного представлення комітету.

"Ми виступаємо за побудову держави європейського типу. Комітет виступить із вимогою дізнатися всю правду про справу Гонгадзе і плівки Мельниченка, а також із підтримкою акції "Україна без Кучми".


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".