МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

РЕЖИМ КУЧМИ "ЗАБЕЗПЕЧУЄ" СВОБОДУ СЛОВА...

02/11/2001 | Майдан-Інформ
- Вчинено напад на Людмилу Коханець, журналістку "Голосу України",який пов'язаний з її професійною діяльністю.
В останні тижні вона багато писала про головні події українського політичного життя -- про "справу Гонгадзе" і "Кучмагейт". Зі слів пані Коханець, їй постійно загрожували по телефону, а днями невідомий чоловік підстеріг її в під'їзді, схопив за горло і зі словами "Тебе ніщо не повинно цікавити в цій справі" почав душити.

- Керівник київської радіостанції "Континент", президент Асоціації незалежних радіомовників України Сергій Шолох отримав попередження про фізичне знищення, якщо він не припинить громадську діяльність. Про це мова йде в заяві, поширеній в кулуарах Верховної Ради, підписаній секретарем парламентського комітету з питань свободи слова і інформації Віталієм Шевченко.

Сергієві Шолоху було повідомлено про розправу "без додаткових попереджень: буде як з Георгієм Гонгадзе".

- У понеділок (5 лютого) чотири міліціонери побили головного редактора незалежної херсонської газети "Новий день", депутата обласної поради Анатолія Жупину.

- У середу 7 лютого не вийшов черговий номер газети "КоммерсантЪ Україна".

Київська військово-картографічна фабрика, де друкується видання, порушуючи угоду, відмовилася друкувати номер. Одна з причин - світлина агентства Associated Press, зміст якої був розцінений як антипрезидентський.

- Олександр Волков зпочаткував судові справи проти Радіо "Свобода" та газети "Україна Молода". Він цинічно зауважив, що не сумнівається що українські суди вирішать справу саме на його користь.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".