МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Інтерв"ю з головою Народного Руху України Геннадієм Удовенком

02/13/2001 | Майдан-Інформ
Інтерв"ю з головою Народного Руху України Геннадієм Удовенком

Майдан-ІНФОРМ: Скажіть, будь-ласка, ця Ваша акція означає, що Ви нарешті підтримали наші вимоги?

Г. УДОВЕНКО: Ми проводимо свою власну акцію. Ми - це блок партій Народний Рух України, Партія "Реформи і порядок" і Конгрес українських націоналістів. Ми керуємося своєю власною оцінкою опозиції, яка відбувається сьогодні в Україні, своїм власним баченням майбутнього. Ми проводимо свою власну акцію, ми не пішли до інших структур, ми не є їхнім приводним ременем, особливо, коли акції організовані лівими. Ми не підемо одним шляхом з ними під червоними прапорами. Народний Рух України ніколи цього не зробить.

Майдан-ІНФОРМ: Тобто, Ви не приєднаєтесь до акції "Україна без Кучми!"?

Г. УДОВЕНКО: Ми проводимо свою власну акцію. Можливо, якісь потім модифікації можуть бути. Якісь в майбутньому. Але сьогодні ми проводимо свою власну акцію.

Майдан-ІНФОРМ: А це принципово, що у Ваших листівках є заклик до відставки силовиків, але там немає відставки президента Л.Кучми?

Г. УДОВЕНКО: Ми висловили ту позицію, ту програму дій, яку розробили наші партії. Ми керуємося саме цими постулатами. Ось є слова В"ячеслава Чорновіла "Бандитам - тюрми". Під цим гаслом ми йшли на вибори 1998-го року, а ось наші вимоги Народного Руху України: відставка Кравченка, Деркача, Потебенька і Марчука.

Майдан-ІНФОРМ: Тобто від Л.Кучми Ви не вимагаєте відставки?

Г. УДОВЕНКО (роздратовано): Я вам кажу: ось наші вимоги!

Майдан-ІНФОРМ: Дуже дякуємо. Ми їх вже бачили.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".