МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

У ВР ЗНАЙДЕТЬСЯ НЕОБХІДНА КІЛЬКІСТЬ ГОЛОСІВ ДЛЯ ВНЕСЕННЯ ДО КОНСТИТУЦІЇ ЗМІН

02/15/2001 | Майдан-Інформ
ГОЛОВАТИЙ ВВАЖАЄ, ЩО У ВР ЗНАЙДЕТЬСЯ НЕОБХІДНА КІЛЬКІСТЬ ГОЛОСІВ ДЛЯ ВНЕСЕННЯ ДО КОНСТИТУЦІЇ ЗМІН, ПРОПОНОВАНИХ ФНП

2001.02.15

Київ. 15 лютого, УНІАН. Народний депутат Сергій ГОЛОВАТИЙ вважає, що в парламенті, що діє сьогодні, знайдеться необхідна кількість голосів для внесення до Конституції змін, пропонованих Форумом національного порятунку. Про це він повідомив в інтерв'ю журналістам у середу.

Як передає кореспондент УНІАН, С.ГОЛОВАТИЙ наголосив, що "і в діючому парламенті знайдеться 150 голосів депутатів, необхідних для ініціювання всеукраїнського референдуму". "Думаю, що на другому і третьому етапі (попереднє схвалення результатів референдуму та остаточне ухвалення відповідно) знайдуться необхідні для цього 226 і 300 голосів", - зауважив С.ГОЛОВАТИЙ.

При цьому він наголосив, що ФНП діятиме "виключно" на підставі положень Конституції - "це наш шлях, наша мета змінити Конституцію, зробити європейську модель організації влади". С.ГОЛОВАТИЙ розповів, що на засіданні ради Форуму національного порятунку обговорювались "різні варіанти плану їхніх подальших дій", серед яких розглядалось і питання щодо ініціювання всеукраїнського референдуму щодо зміни форми правління в державі. Але остаточний план на останньому засіданні, яке відбулось 14 лютого, за словами С.ГОЛОВАТОГО, не був затверджений, "хоча був майже готовий".

У той же час С.ГОЛОВАТИЙ вважає, що процес спрямований на зміну системи правління в державі "може бути трохи загальмований через спільну заяву Президента Леоніда КУЧМИ, голови Верховної Ради Івана ПЛЮЩА і прем'єр-міністра Віктора ЮЩЕНКА та через арешт Юлії ТИМОШЕНКО (члена ради ФНП екс-віце-прем'єр-міністра Ю.ТИМОШЕНКО заарештували 13 лютого - УНІАН), тому що "це забиратиме у членів форуму додатковий час для відповідних дій та реагування".
Водночас депутат наголосив, що зупинятися члени ФНП не збираються.
"Наша позиція чітка, ми йдемо до переможного кінця, до безумовної капітуляції режиму без будь-яких сепаратних домовленостей та подачок", - наголосив С.ГОЛОВАТИЙ.

Як повідомляв УНІАН, Форум національного порятунку планує подати позов щодо захисту честі і гідності підписантів маніфесту ФНП на Л.КУЧМУ, І.ПЛЮЩА і В.ЮЩЕНКА у зв'язку з оприлюдненням ними спільної заяви щодо ситуації в Україні. У цій заяві, зокрема, зазначається, що "останніми днями з'явився створений невідомо на яких засадах і гучно анонсований
Форум національного порятунку. Лідери цього строкатого конгломерату,
ображені за власні політичні поразки і провали, справді шукають порятунку.
Тільки не для держави, не для нації, а для самих себе - від політичного
банкрутства і забуття. А дехто - і від кримінальної відповідальності.
Кожен із співгромадян повинен зрозуміти: єдина надія цих політиканів,
які вже спалили за собою всі мости, - на те, щоб іскри ворожнечі, непримиренності
й озлоблення перекинулися на все суспільство", йдеться у зверненні.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".