МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Ганьба Скопенку!

02/21/2001 | Микола
З "Вечірніх вістей". НБ: Литвин став академіком Академії правничих наук, хоч має історичну освіту і наколи нічого не писав в царині права. http://www.vv.com.ua/main.php?artID=534&topic=49

Позорище: в университете появился почетный Кучма наук

Выпускники Киевского университета с учеными степенями и без оных направили открытое письмо ректору вуза Виктору Скопенко, в котором, в частности, говорится:

Виктор Васильевич! 19 февраля вы вручили мантию почетного доктора Киевского университета Леониду Кучме. В мире издавна существует практика присвоения звания доктора honoris causa выдающимся мыслителям, ученым, которые обогатили человечество выдающимися открытиями, общественным деятелям, утверждавшим идеалы справедливости и гуманизма.

Между тем, очевидно, что научные заслуги кандидата технических наук Кучмы не достигаю уровня заслуг Менделеева или Мечникова, которые получили мантию от ваших предшественников. Оценкою достижений Кучмы на государственной ниве являются усилившаяся международная изоляция Украины, невиданный расцвет коррупции, брутальное ограничение свободы слова, произвол, который совершается властью против собственных граждан. Все это заставляет нас сделать неутешительный вывод: церемония вручения Кучме мантии почетного доктора имела целью поддержать шатающийся авторитет этого человека ценой высокого авторитета возглавляемого вами, Виктор Васильевич, учреждения. Но авторитет Кучмы невозможно поднять никакими мантиями. И теперь звание почетного доктора киевского университета существенно обесценено. Более, чем сомнительно, чтобы эту мантию теперь согласился принять, скажем, такой политический и духовный лидер, как Вацлав Гавел.

Відповіді

  • 2001.02.21 | Ольга

    Re: Ганьба Скопенку!

    А також, пан Скопенко наказав деканам відраховувати студентів, що помічені в участі акції "Україна без кучми".
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.02.21 | uninona

      Навіщо "рвет задницу"?

      Шановні, по-вашому, а на що ж сподівається отой Скопенко, що так "задницу на барабан натягивает"?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.02.21 | випускник

        Re: Навіщо "рвет задницу"?

        ну наш ректор людина репересічна особа. він зміг втриматися при всіх режимах - при комуністах обіцяв посадити Шереверу і всіх хто захоплював червоний корпус, при Кравчуку влаштував його передвиборний штаб в університеті, при кучмі на додаток став головою ваку (кандидати відгукніться - ви знаєте що це за жахи).
        Я одного не розумію. Його позиції в універі були непохитні, він як удав на кролят діяв на велику вчену раду. Навіщо він пішов на президентське призначення? адже це нонсенс - в університеті завжди при всіх режимах вибирали. здається це більш ширша тенденція - зараз совок активно реставрується в освіті, ширше гуманітарній сфері тощо, але вони вже вирішили переплюнити своїх вчителів-комуністів і піти такі далі. це жахи
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.02.21 | ВАСЯ ПУПКІН

          А що робиться в інституті підвищення кваліфікації вчителів - це ЖАХ !!!

          Одна моя знайома проходить перепідготовку в Інституті Вдосконалення Вчителів, імені кого - не пам"ятаю, десь на лівому березі між Ленінградським майданом та мостом Патона. Ну, ви знаєте , які зарплати у вчителів - 120-150 грн. Їм вже оголошено в неформальній обстановці, що кожному екзаменатору ( 4 екзамени) вони від групи повинні "дати" по 150 -250 гривень, щоб у групи не виникало проблем із здаванням екзамену.
          =========== Треба розуміти, мистецтво хабарництва - це п"ятий екзамен....Ці "перепідготовлені" вчителі потім будуть ці знання застосовувати на практиці і обдирати вже дітей.
          ===========
          Крім того, в школах Києва панує засилля директорів. Директори в школі - це надійний оплот кучмізму. Що скаже директор - вчитель мусить робити, бо не дадуть годин, а то й виженуть з роботи. Давати треба до 1 вересня, Дня вчителя, Нового року, 23 лютого / 8 березня, останній дзвоник, дня народження. Якщо ви гадаєте, що вчителі "скидаються" по 5 грн і купляють колективний подарунок - ви помиляєтеся. Кожен дарує "від себе". Директор складає "рейтинг" подарунків, і той, хто подарував найдорожчий подарунок - стає фаворитом....йому дають більше годин, звільняють від мітингів, дають премії, виділяють "гуманітарку". Більшість гуманітарної допомоги із Німеччини та інших країн , що призначаються ДІТЯМ, розкрадаються директором вкупі із завучами та "фаворитами"-вчителями, а також "діячами" із рай-обл-міськ-ВНО....
          От така росте "зміна" в кучмівських школах...
        • 2001.02.22 | Юлиан Тютюнник

          Re: Навіщо Скопенко "рвет задницу"? А чтоб кайф получить !

          как от подобных процедур получают кайф все пассивные сексуальные меньшинства. Для вас что, новость что миллион раз проклятый Шевченком ун-т его имени - это отменный публичный дом для гос.чиновников ? В очередной раз это заведение выполнило свои функции. Только и всего. Так что ничего особенного не произошло.
    • 2001.02.22 | Дiд Мастдай

      Re: Ганьба Скопенку!

      Звiдки інформація?

      А аспірантів відраховувати за це не буде? ;)
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.02.22 | Ольга

        Re: Ганьба Скопенку!

        Інфа від знайомих викладачів та аспірантів.
        Аспірантам краще, вони свої іспити можуть складати протягом 10 років, а студента можуть відрахувати за нескладений залік\іспит, а завалити, як ви розумієте, не так і складно. От і скажуть, що студент погано навчався, порушував порядок etc.
  • 2001.02.21 | ВАСЯ ПУПКІН

    Читайте діалог кучми та Скопенка за 31.12. в розділі "Гумор"

    :-))


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".