МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Читайте! «Змова олігархів проти президента»

02/23/2001 | Broker
Поступ (Кость Бондаренко)

http://postup.brama.com/010222/30_4_1.html

Відповіді

  • 2001.02.23 | Майдан-Інформ

    Прочитали! «Змова олігархів проти президента»

    Сценарій виглядає правдоподібним.

    Якщо олігархи ще до цього не додумались, то прочитавши Костю БОНДАРЕНКА вони важко зітхнуть, та таки так і зроблять.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.02.23 | Broker

      Re: Прочитали! «Змова олігархів проти президента»

      Що може перешкодити олігархічним партіям виконати цю стратегію (окрім массових акцій)?

      1. внутрішні сварки
      2. нестабільність будь якого союзу з коммуністами
      3. ?????
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.02.23 | Shooter

        Відповідь

        Broker писав(ла):
        > Що може перешкодити олігархічним партіям виконати цю стратегію (окрім массових акцій)?
        >
        Ющенко + Кучма. Обидвом є що втрачати.

        Де-факто, в парламенті зараз 3 гравці: бандити, комуністи і опозиція+нацдеки. Від державних органів більш-менш імунні виключно останні - "великого бізнесу" не мають, проте і "не бідують", як комуністи. На перших двох в змозі натиснути Кучма. Оскільки із втратою Ющенка Кучма стає повністю залежним від бандитів і куплених ними комуністів. Тому він змушений буде притиснути своїх "друзів" за яйця (Азаров+Кравченко), щоб залишити Ющенка (і тих же ж Азарова+Кравченка).
        Окрім того, бандитии не такі вже єдині: з одного боку тандем кентавра Жоривіті і мордатого Саші, з іншого - зятьок і син-екс-самого-головного-гебіста. Що теж можна з розумом використати. Ну і стан економіки не дасть "братві" формальних підстав говорити про невміння Ющенка бути прем'єром.

        В цьому світлі зрозумілий епізод "Ющенко унд По.ебенько". Не послабився Кучма, не змогутніла "братва". От тон "заяви 3" пан Віктор міг трохи відреагувати.


        P.S. Цікаво, що робить Литвин. Таке враження, що він запив. :)
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.02.23 | Shooter

          Доповнення (про По.ебенька)

          С. Рахманін

          "Не могла не імпонувати комуністам (особливо ідейним) і абсолютно органічна ненависть пана Потебенька до олігархів. Стверджують: у вузькому колі довірених осіб керівник ГПУ не раз зізнавався в здоровому бажанні «порвати» будь-кого з керівників фінансово-політичних угруповань. Причому Михайлу Олексійовичу (наскільки можна судити) геть байдуже, кого «рвати» — Лазаренка чи Тимошенко, Бакая чи Волкова, Пінчука чи Суркіса, цей азартний порив щирий і всеосяжний. Була б «відмашка» Президента.

          Комуністам (і не тільки їм - рем. моя) і справді не потрібні на місці головного прокурора країни ні Юрій Гайсинський, ні Микола Обиход. Обох вони пов’язують з олігархічними угрупованнями. Крім того, нинішній прокурор столиці — їхній «кровник», як-не-як один із «хрещених батьків» заборони КПУ—КПСС у 91-му. А пана Обихода окремі члени Компартії, схоже, трохи побоюються. Адже багатьом він здається більш підступним та незговірливим і водночас більш «костоломистим», аніж нинішній керманич Генпрокуратури."


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".