МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Затримано 44 учасники акції "Україна без Кучми!"

03/01/2001 | Майдан-Інформ
Мешканцям наметового містечка повідомили, що є рішення суду, і вони повинні зняти намети і забратися з Хрещатика. Коли учасники акції заявили, що не можуть знімати намети народних депутатів, бо цим порушують закон і підпадають під відповідальність, міліціонери стали брутально хапати всіх, окрім присутніх біля наметів народних депутатів, і тягнути до машин. Таким чином було заарештовано 44 чоловіки. Народних депутатів не чіпали, але й уваги на їхні протести не звертали. Всі намети склали, завантажили до КАМАЗу, який прибув разом з автобусами, і вивезли.
Прикметно, що знесення наметового містечка відбулось відразу після того, як дії бориспільських митників, що майже три місяці тому влаштували обшук народних депутатів Головатого, Жира та Шишкіна, були визнані правомірними.
До цього визнання судові виконавці та міліцейські чини середньої ланки боялися чіпати власність народних депутатів (намети на Хрещатику), оскільки передбачали, що їх же можуть потім зробити стрілочниками в цій історії. Але тепер, очевидно, силовим структурам була надана найвища індульгенція.
Отже влада вирішила без маскування наплювати на Конституцію та закони Україна і перейшла до відвертих цинічних дій, за якими можливі й прямі репресії.
Однак акція "Україна без Кучми!" буде продовжуватися, про що читайте в наших подальших повідомленнях.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".