МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЗНЕСЕННЯ НАМЕТОВОГО МІСТЕЧКА БУЛО НЕЗАКОННИМ

03/01/2001 | Майдан-Інформ
Поки що учасникам акції "Україна без Кучми!" не вдалось знайти жодного свідка судового засідання 28 лютого 2001р., на яке не були запрошені ані народні депутати-власники наметів, ані представники політичних партій та громадських організацій, хоча деякі з них до пізнього вечора (а дехто й до ранку) перебували в наметовому містечку. Плутані пояснення представників Київдержадміністрації щодо того, що засідання відбулось після 23.00, дають нам підстави підозрювати, що такого засідання не було зовсім, а Ухвала написана заднім числом. Справа в тому, що, крім ухвали, повинне бути ще й рішення суду, яке значно більше за обсягом, а його ще й досі ніхто не бачив. Не бачили ми і протоколу засідання. Мабуть, ночі на виготовлення цих паперів не вистачило, або судові працівники зігнорували наказ господарів та пішли спати, гадаючи, що й так все пройде гладко.
До того ж, наші суди, як відомо, працюють до 18.00, і проведення судового засідання, яке не вимагало терміновості, в такий пізній час є нічим іншим як порушенням Конституції України в частині рівності прав всіх громадян, адже будь-кому з "маленьких" українців відмовлять у прийнятті позову чи інших документів після шостої вечора, а от в Київдержадміністрації "незалежний" від усіх суд такі документи приймає.
Саме знесення наметового містечка відбувалося також без дотримання процесуальних формальностей. Майно народних депутатів (намети та їхній вміст) конфісковувалося без понятих та опису. З цього приводу власники наметів готують подання судових позовів на дії міліції та судових виконавців, адже вони й досі не можуть знайти свої речі та кошти, які були в наметах.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".