МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Прес-конференція Громадянського комітету захисту Конституції "За Україну без Кучми!"

03/02/2001 | Майдан-Інформ
Її проводили співкоординатори акції "Україна без Кучми!" Юрій Луценко та Володимир Чемерис та керівник прес-центру комітету Михайло Свистович.
Керівники акції проінформували журналістів про незаконність знесення наметового містечка, і порушення при цьому владою Конституції та низки законів України (подробиці читайте на нашому сайті в новинах за 1 березня).
Вони також заявили, що акція "Україна без Кучми!" не буде переміщатися до арки Дружби народів, і що сама акція продовжиться в тих самих формах, що й відбувалася до зруйнування наметового містечка. Тобто, ще до 9 березня кияни знов побачать намети на вулицях і площах столиці. Щодо конкретного місця і часу комітет визначиться найближчими днями, можливо вже після сьогоднішнього спільного засідання Громадянського комітету захисту Конституції "За Україну без Кучми!" та Форуму національного порятунку. Окрім того, будуть організовані мобільні інформаційні пости по всьому місту.
Всі затримані учасники акції були відпущені. Частині з них присудили штраф у розмірі 136 гривень, частину виправдали.
Одному з учасників міліціонери нанесли тілесні ушкодження, його побиття зафіксовано знімальною групою комітету на кіноплівку.
На часі подання судрвих позовів на дії влади. З позовами на незаконне затримання виступлять виправдані судом учасники акції, побитий міліцією хлопець та народні депутати, чиє майно, конфісковане без понятих і власників (а деякі були присутні при вивезенні, хоч і не змогли втрутитись через заборону правоохоронців), було вивезене з Хрещатика.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".