МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

НЕВЖЕ МИ З ВАМИ СКОРО ПОПРОЩАЄМОСЬ?

03/03/2001 | Майдан-Інформ
Першим кроком стало розпорядження уряду "Про передачу Державного центру інформаційної безпеки до сфери управління департаменту спеціальних телекомунікаційних систем і захисту інформаціі Служби безпеки України". До цього цим центром відав Державний комітет зв"язку.
Заступник голови СБУ, начальник департаменту спеціальних телекомунікаційних систем і захисту інформаціі, генерал-лейтенант Григорій Лазарєв назвав це "інтенсивною перебудовою загальнодержавної системи комплексного захисту інформаціі", оскільки розвиток Інтернету, на його думку, має недостатнє законодавче забезпечення, що ускладнює протидію комп"ютерним злочинам.
Згідно з оригінальною трактовкою терміну "злочин" нашими правоохоронними органами, під це визначення потрапила поява на Хрещатику наметового містечка акції "Україна без Кучми!" Тому наш сайт "Майдан" за аналогією віднесуть, очевидно, до категорії комп"ютерних злочинів.
Мрії Г.Лазарєва такі: як тільки в Інтернеті з"являються матеріали, що містять державну таємницю (наприклад, кількість порожніх пляшок, прийнятих пунктами прийому склотари від людей неалкоголічного вигляду в окулярах та з мобільними телефонами) чи конфіденційну інформацію (наприклад, кількість грошей на особистих закордонних рахунках Волкова), яка є власністю держави (?), СБУ проводитиме заходи (чи не часів "времен ежовщины и покоренья балтов") з термінового вилучення цих матеріалів у тих, хто їх розповсюджує, та "знешкодження чинників", завдяки яким це стало можливим.
До речі, слово "конфіденційно", здається, має відношення до людських відносин, а щодо державної власності, то це словосполучення вживається або зовсім без зайвих прикметників, або зі словом "секретно". Та що ж поробиш, коли наші силовики (послухайте, лишень, мову Потебенька), як правонаступники НКВД, ГПУ та КГБ, взяли у спадок від них вміння сигаретним бичком, а не глаголом "жечь сердца людей".
Саме у відповідності з реліктами радянського законодавства (Система оперативно-розшукових заходів) пан Лазарєв і збирається протидіяти опозиції в електронному інформаційному просторі.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".