МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Що робити ? Что дєлать ? (ред. 17 марта)

03/10/2001 | ВАСЯ ПУПКІН
Виявляється, у нас немає опозиції тому, що немає "Закону про опозицію", а "Закон про опозицію" не приймають - бо навіщо владним структурам опозиція. А раз опозиції немає - то всіх, хто протестує, можна не вважати за людей і калічити, а у звітах писати - що ніхто з людей не постраждав, бо ті, що постраждали - то з точки зору кучми не люди. Отже, кожен правий.
Але що робити нам ? Влада не хоче йти на діалог і дуже вміло переводить стрілки у силовий конфлікт, де вона має перевагу. В крайньому випадку, вони можуть кинути на Львів або Черкаси атомну бомбу і потім скажуть, що цим врятували Україну від внутрішніх ворогів і підтримали економічні реформи і зростання вітчизняної промисловості, ну а люди при цьому не постраждають, бо хіба ж у Львові або Черкасах люди живуть ? Так, мотлох...
========
Основне населення України - селяни - інтернету бояться, як саранчі, і в період між посівною та жнивами проголосують хоч за чорта, хоч за кучму, лиш би не втратити врожай. Отже, нам залищається фактично шлях ірландських повстанців - шлях , який жирні коти називають "тероризм".

Відповіді

  • 2001.03.11 | технолог

    Що робити ? Что дєлать ?-Пропоную цій темі приділити пильну увагу

    Пропоную розгорнути тему - що і як далі робити оппозиції.
    Не завжди дії всіх складових спротиву скоординовані та цілеспрямовані. І таке спільне обговорення може народити нові ідеї. Не треба боятись, що все це буде вільно читатись супротивником, з одного боку публічність обговорення буде стимулювати негайний аналіз і впровадження пропозицій ФНСом, а з іншого боку, перефразуючи Плюща - хай читають, щоб їм повилазило.
    Одна з найбільших проблем зараз, на мою думку, це відсутність інформованності серед широких верств населення. Як каже Вася, інтернету бояться... Скорше не бояться, а просто його і в очі не бачили. Треба мабуть розповсюджувати інформацію традиційними методами - листівками, дацзибао, передаючи серед рідних і знайомих у друкованому вигляді.

    Поки що це весь потік свідомості, надумаю ще щось, добавлю.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.11 | Пані

      В тему - статья из УаТудей

      Як нам перемогти президента та опозицію

      Бійки біля червоних стін Університету ім. Т. Шевченка, а згодом - під стінами будинку адміністрації президента знаменують собою прихід нової доби в історії України. Мабуть, вперше за її 10-річну історію, Україна побачила справжній бій між радикалами з числа опозиції і спецпідрозділами правоохоронних органів. Вперше за 10-річну історію така значна група політичних в'язнів - понад 200 чоловік опинилася за гратами.

      Самі по собі події не вражають своєю масштабністю. Зрештою, для зрілої демократії навіть кілька тисяч войовничих радикалів на вулицях - не проблема, не кажучи вже про кілька десятків хуліганів, як це було в Києві 9 березня. Але небезпека криється в іншому, - влада не збирається йти на переговори з опозицією. Небезпека у тому, що влада демонструє суспільству м'язи і хоче показати рішучість не зупинятися перед жодними репресивними діями. Небезпека у тому, що опозиція радо приймає виклик влади і готова відповісти на терор терором. Небезпека у тому, що суспільство може злякатися державного терору і пристати до опозиції з міркувань самозбереження, а не тому, що опозиція права чи неправа. Небезпека у тому, що силові структури змушені визначатися із своєю політичною орієнтацією і розпочинають власну політичну гру.

      далее читайте сами (я добавлю и в прессу)

      http://uatoday.net/kernel/polit/news-3879.html
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.19 | SG

        БЛАНК ЛИСТА ДО КОМПАНІЙ З ПРИВОДУ РЕКЛАМИ

        ПІДСТАВТЕ НАЗВУ КОМПАНІЇ - І ШЛІТЬ !

        20 березня 2001 р.


        Генеральному директору
        \компанія\


        Шановний пане Генеральний Директор !

        Глибоко поважаючи Вашу компанію і будучи лояльним споживачем ії продукції та послуг, хотів би висловити своє здивування що така респектабельна фірма як Ваша практикує розміщення рекламних замовлень на телевізійних каналах Перший Національний Канал, Інтер та ІСТV.

        Ці телекомпанії практикують фальсифікацію подій у нашій країні. Цей факт відомий багатьом зі споживачів продукції Вашою компанії, які як і я вважають ганебним дивитися телевізійні програми цих телеканалів.

        Як патріот своєї країни я планую утриматись від придбання продукції і використання послуг Вашою компанії до тих пір коли ваша реклама буде виходити на згаданих телеканалах, які, як вважають деякі, є причетними до підтримки корумпованих державних службовців. Я буду також радити своїм знайомим утриматись від придбання вашої продукції за тими ж причинами.

        Прошу перегланути Ваш план маркетингу на користь телеканалів, які не використовуються як засіб пропаганди, Один Плюс Один, Новий та ЮТАР.

        З повагою,

        \підпис\

        \ім”я\
    • 2001.03.11 | tosya

      Re: Що робити ? Что дєлать ?-Пропоную цій темі приділити пильну увагу

      пропоную програму дій (тактика)
      1. з найменшими втратами визволити затриманих хлопців:
      раз відбулось затримання - має бути суд. Суддя теж людина. причому достатньо освічена і свідома. І навіть якщо їй наказали щось зробити, то прекрасно розуміє, що в момент винесення неправого вироку скоює злочинне діяння, а тому такі суди відбуваються миттєво і нікого не оповіщуючи. Звідси пропозиція - зробити будь-яке судове щодо заарештованих засідання максимально гласним. тобто щоб на засіданні завжди була присутня певна кількість людей, які слухають, записують (чи хоча б роблять вигляд). Коли будуть присутні свідки злочину, то суддя обов"язково подумає, скоювати його чи ні. Не пустити глядачів на відкрите судове засідання ніхто права не має - будь-хто може зайти до судової зали і бути присутнім.
      Резюме: *оголосити список районних судів
      *вирішити хто куди піде чергувати
      *якщо знайдуться "судді-герої", що не розбираючись засуджуватиматимуть - записувати і оголошувати публічно - країна мусить знати своїх негідників
  • 2001.03.11 | fahid

    Re: Що робити ? Учиться. У Евангелистов.

    "Идти в народ" конечно надо. Причем идти лично, персонально. К обезличеной информации типа листовки в почтовом ящике доверия у людей никакого. Лучше всего, по моему, такого типа агитация поставлена у протестантских миссионеров. Надо у них учиться. Там, насколько я понимаю, есть несколько уровней.

    1. Каждый член организации обрабатывает своих друзей, родных, знакомых.
    2. Группы активистов по 2-3 человека с печатными материалами ходят по городу и обрабатывают прохожих. Первое правило - обрабатывать одного, максимум пару. К бОльшим компаниям не лезть. Второе - не навязываться. Посылают - идти. Третье - выдавать материалы только тем кто проявляет хоть какой-то интерес.
    3. Локальные лидеры проводят собрания, на которые приглашают всех интересующихся. Зазывающая реклама
    ljk;yf строится на интригующих вопросах типа "Что случилось с Гонгадзе и может случиться с любым из нас? ", "Кто нами правит?", "Почему мы так плохо живем?",
    "Чего боится власть?".
    4. Национальные лидеры постоянно совершают "гастрольные" поездки участвуя в подобных собраниях. Думаю, лидеры уровня Mороза, Турчинова или Чорновола могут в каком-нибудь райцентре собрать самый большой из имеющихся там залов. Такие события могут еще и попасть в местные СМИ.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.12 | Аля

      Re: Що робити ? Учиться. У Евангелистов.

      Вы совершенно правы: о необходимости просветительской работы я уже неоднократно писала на Форумах. У Евангелистов следует научиться и тому, как они психологически подготавливают свих агитаторов. А вот подготовкой агитаторов кто-то должен заняться, заняться всерьез и профессионально . А для этого необходимы определенные средства, которых, пока, как мне кажется, у оппозиции недостает. Не исключаю, что в этих вопросах могла бы помочь диаспора: как материально, так и квалифицированными специалистами.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.12 | anarhist

        Re: Що робити ? Учиться. У Евангелистов.

        Для подготовки агитаторов достаточно одного или нескольких современных психологов. Можно готовить с помощью НЛП или чегото-то подобного. Но при этом, правда, не забывать и о политической подкованности.
    • 2001.03.12 | технолог

      Re: Що робити ? Учиться. У Евангелистов. Зв'яжіться з об'єднанням "Ми"

      Дякую fahidу!
      Він абсолютно правий в своїх пропозиціях. Подібний досвід має київське об'днання "МИ", вони використовували цікаву схему роботи за місцем проживання ще на позаминулих та минулих парламентських виборах. Тож кияни можуть, якщо знають їх безпосередньо, поцікавитись у них, а хто не знає, то можу сказати, що з цим об'єднанням співпрацював Головатий, нехай він допоможе.
      Щодо моєї обіцянки відформатувати статтю - я на це витратив буквально дві хвилини, при цьому викинувши непотрібні пасажі в бік опозиції. А після цього подумав, що немає сенсу викидати цю свою роботу в мережу, тому що її прийдеться знову переформатовувати, простіше кожному бажаючому попрацювати самостійно. Хто не знає, як користуватись Word-ом, можу сказати, що до нього додається інструкція. Тож не лінуйтеся, друкуйте та розповсюджуйте. До речі, хто живе біля кінцевих зупинок транспорту, тим ніхто не може заборонити віддрукувати будь-який матеріал (бажано хоча б в 16-му форматі) і причепити на цій зупинці. Повірте, поки песиголовці його здеруть, достатньо багато людей його прочитають.
      А під час виходу в народ не треба забувати, що саме безвідмовно спрацьовує у протестантських місіонерів - вони йдуть до людей з любов'ю і не соромляться ім про це казати -кажуть прямо "Бог любить тебе!" і кажуть це з любов'ю. А ну скажіть мені, хто після цього місіонеру скаже що-небудь з лексикону "Гаранта"?
      Бажаю успіхів всім неоєвангелістам.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.12 | anarhist

        Re: Що робити ? Учиться. У Евангелистов. Зв'яжіться з об'єднанням "Ми"

        Не в Word проблема. Проблема грамотно подобрать материалы, так чтоб их было не много, а били в одну точку. И эту точку должны определить УБК. Можно и специально что-то написать для листовок.
  • 2001.03.11 | ВАСЯ ПУПКІН

    Я знаю кількох анацефалів....:-))

    Один з них уже п"ятий рік не дає нормально зустріти Новий рік та випити шампанського - засинаю перед телевізором за кілька хвилин до нового року. Не виключено, що він і поназначав собі заступничків із числа таких самих, як і він, щоб ті його не "підсіли", ну а ті в свою чергу - поназначали собі помічничків і так до самого УГЗ УМВС.
    =========
    Українських тероритсів ми теж уже бачили.... їм за державний кошт, за податки тих, кого найголовніший анацефал і за людей не вважає, видали щити і шоломи, щоб за тими шоломами не було видно їх блукаючий анацефальський погляд. А в руки повидавали гумові кийки, з числа тих , якими розганяли мирні демонстрації у Вільнюсі, Ризі, Тбілісі, Баку.... Чомусь не було саперних лопаток. Мабуть, кучма здав їх на металолом за бугор.... а може вивезли в московію як стратегічну зброю....
    ---------
    Я ж хочу тільки, щоб українці перестали жувати соплі і сподіватися, що "моя хата скраю". Віднині кожен українець повинен вважати : МОЯ ХАТА В ЕПІЦЕНТРІ !!!
  • 2001.03.11 | ВАСЯ ПУПКІН

    Що таке "тероризм" в розумінні "жирних котів"

    Коли ірландець не можке словами змінити свою долю, бо згідно з Конституцією Ірландія є частиною Великобританії, - він робить це зброєю. Хто ж винуватий, що не слухав його слів і покладався на гвардійців матері-королеви ? За це ірландців називають "терористами".

    Коли чеченці не можуть парламентським шляхом змінити долю своєї країни, бо "подавляющєє большинство галасуєт за Єдіную Расію" - вони беруть до рук зброю і роблять це зброєю. Тільки так їх чують. Але називають "терористами".

    "Жирним котам" немає часу прислухатися до голосів якогось мотлоху. Тільки тоді, коли "мотлох" стає "терористом", його слово починає мати якусь вагу в очах "жирного кота". Але хто і що змушує людину брати до рук зброю ?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.12 | Maksymiak

      Ще не використано багато інших способів.



      Шановні, мені здається, що наші громадяни є достатньо добре освідомлені про те, що відбувається в Україні. Преса є вже достатньо відкрита для таких тем. Радіо “Свобода” є у всіх містечках доступне.
      Так, листівки потрібні, але такі, які по своїй силі були би адекватні десяткам терористичних актів.
      Ці листівки повинні бути вульгарні, цинічні, гіперболізовані і містити чудові карикатури на кучмонів із легкозапам”ятовуваними віршиками та крилатими фразами. Мінімум серйозності. Карикатура “пахан” облетіла весь світ, але таких карикатур має бути різних сотні і ще більш дошкульніші.
      Ніщо так не вбиває, як зневажливий сміх.
      І друге, ясно, що збільшити чисельність людей на демонстраціях, можуть тільки гроші. Без фінансування боротьба перетворюється в дуже млявий захід. Людей, які за час Кучмо-Азарівського панування втратили все, є сотні тисяч, але перебуваючи далеко від столиці, вони не мають грошей на квитки, на добове харчування, на нічліг. Я розмовляв із випадковими людьми. З південного містечка три-чотири особи. Чому вас так мало? Чоловіче, добрий, - відповідають, та поїхало би сотні, та нам тільки грошей назбирали по 20 гривень в одну сторону. А як назад добиратимемося, ше не знаємо.
      Ось, так. Так, що ж ми хочемо? Ті жирні коти – Суркіси, Медведчуки, Волкови, Пінчуки, Кучми іт.д. мільйони витрачають, щоб народу запудрити мозги через ТБ, щоб купляти таких, як Потебенько. Наймають російських гебельсів. А наш дядько, має пішки прийти з Одеси чи Херсону, щоб йому тут в Києві палицею дали по хребті. Та всі добре знають, що дядько нічого з того не буде мати, хіба 10 гривень новий президент добавить до пенсії, але на хребеті того дядька чи студентів виїдуть до влади нові “борці за щастя народу”.
      Це є реалії, тут ніхто нікого не обманює, це знають і народ і “народні обранці”, то нехай останні і платять. За 5 млн дол. можна таку масу народу підняти, що кучмісти втікатимуть світ за очі. І всі будуть задоволені – народ власною значимістю, а його “обранці” свіжими портфелями. До наступного разу.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.12 | технолог

        Re: Ще не використано багато інших способів.

        Колего! Як казав один мудрець у наших "підстаркуватих" братів - "Всякий флюс однобокий". Повірте, основна маса людей, на жаль, дивиться Інтер та УТН, а там ви розумієте що мелють. А сатира дійсно повинна бути, але достатньо серйозна. Так, наприклад мені дуже сподобалась на proUA кучмівська класифікація людських істот: http://www.proua.com/const-htm/msjciety.php?idart=802. Отаку сатиру треба розповсюджувати.
    • 2001.03.12 | Пингвин

      Re: Що таке "тероризм" в розумінні "жирних котів"

      Objection!

      На кого треба впливати - на "жирних котів" чи пересічних громадян?

      "Жирний кіт" тебе не зрозуміє ніколи. А ось я, чесний платник податків, для котрого небайдужі питання правопорядку, спокою на вулицях, якими ходитиме моя дитина, - можу зрозуміти. Повірити та підтримати. Якщо мене переконають, що переді мною - справді борець за свободу. А зовсім не маргінал із цеглиною в руках, якому все одно, кому заліпити в чоло тою цеглиною.

      Терор не дасть нічого. "Жирним котам" все одно. А ось масу порядних людей від себе відкинути легко. Адже той слабенький та недорозвинутий "середній клас", на якому має триматись суспільство, реагує на усілякі заворушення болісно - вони не зможуть, на відміну від "котів" втекти за кордон, вони працюють тут та годують сім'ї. А тут - ось вони, "сендеро луміносо" із незрозумілими ідеями...

      Висновок - спочатку треба або привернути до себе більшість населення, знайти відгук в масах - і тоді, можливо, терор не знадобиться. Або зрозуміти, що народу ви не потрібні. Одне з двох. Перемога або поразка. Оскільки терор у відриві від народу є поразкою гарантованою...
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.12 | оЛЕКСАНДР

        Re: Що таке "тероризм" в розумінні "жирних котів"

        От коли ми з однією колегою від ще одного колеги отримали мило з лінком на підпис до "Відкритого листа", то за два дні підписали 16 чоловік (з нами рахуючи.)Агітувати не так уже й важко. Головне - щоб ті, хто агітує, не були боягузами.
        Бо йти в народ - це добре. І про Євангелістів - це взагалі геніально. Але коли до цього народу прийде мент і скаже "Стройся!" - він таки "построїться".
        На мою журналістську думку, врятувати може лише те, що влада - від різного роду генеральних і до сержанта Петренка - настільки ж забита й боягузлива, як і маса. Якщо ми чітко усвідомимо ті межі, до яких можемо й повинні дійти (що ширші, то краще), ми отримаємо ту моральну перевагу, завдяки якій перемагали серби в 2000, студенти на московських вулицях в 1991, чорношкірі Америки в шістдесятих. Це - немало. І, принаймні (на відміну від фінансових питань), це те, що можемо й повинні зробити саме ми.
        З інших моментів... Треба думати.
        але не вночі після 12годинного робочого дня :(
        З нами Бог :)
    • 2001.03.12 | технолог

      Re: Що таке "тероризм" в розумінні "жирних котів"

      Вася! При всіх "за" в тебе дві помилки. Ми на відміну від ірландців на своїй землі господарі! Нехай про це пам'ятають наші вороги. Цю землю мені дали не вони, а мої діди та прадіди. Тому ми можемо її тільки боронити від нападу, так що про зброю рано говорити. Тому й чеченців не переможуть як не перемогли в'єтнамів та афганців. По-друге - "жирні коти" насправді таки бояться народу, коли він об'єднаний. Бо вкрасти можна в когось поодинці, а якщо в гурту, так гуртом і бити будуть. Навіть без зброї народ на вулиці вже перелякав їх до смерті. І те, що відбувається з боку влади - це саме реакція смертельно переляканої людини, яка вже не може навіть зрозуміти, що вона робить. На це треба зважати і цілеспрямовано їх додавлювати до капітуляції.
      А про тероризм, я вважаю, пора перестати балакати.
  • 2001.03.12 | Пані

    Задачи контр-пропаганды

    При всей тупости и несогласованности анти-оппозиционной пропаганды (*) им пока удается удерживать следующие позиции (в порядке убывания важности сиречь массовости поддержки):

    1. Не верю, что новая власть будет лучше (крайний "интеллигентский" вариант - "лишь бы хуже не было")

    2. Отсутствие харизматического лидера
    (вдалбливается мысль о том, что без такого - никак нельзя, а когда их много - так не бывает)

    3. Любые перемены во власти на пользу москалям
    (явно разрабатывается сейчас на Баксовой, заказуха в польской газете, о которой я, кстати, в жизни не слышала - из этой серии)

    * - заметьте - анти-оппозиционная пропаганда, не про-президентская. Его уже никто не отмывает, кроме АП.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.12 | trick

      Re: Задачи контр-пропаганды

      Vzhe paru dniv chuju vid prostoi publiky take - "os jaksho b Medvedchuk buv by zamist K. ...."
      Sud'achy po c'omu pishla pracuvaty i jogo mashyna....
      Z odniei storony - ce dobre - targany pochaly t'jagaty stil'ca z-pid K. Z inshoi - Medvedchuk...Futbol....Surkis...
      Mda...
    • 2001.03.12 | технолог

      На их контру нужна своя контра

      Пани права, именно эти аргументы, ксати, порядком заеложенные используются дежурно в любой угрожающей им ситуации. Интересно другое: уже пошли "ходоки" в народ, которые под видом активных граждан в местах скопления народа,в частности, на базарах эти аргументы муссируют. Эта технология давно известна и уже успешно использовалась. Другое дело, что нашим активистам никто не мешает активно делать то же. Не дают проводить массовые мероприятия - садись в автобус или троллейбус вдвоем-втроем и веди себе громкий разговор о том, что ты хочешь сказать (правда, это требует предварительной тренировки). Зато послушают в трамвае и даже если не вмешаются в разговор, потом суть его обсудят со своими близки. Методику "Одна Баба Сказала", к сожалению, организаторы акций пока недооценивают.
    • 2001.03.12 | fahid

      Re: Задачи контр-пропаганды


      > 1. Не верю, что новая власть будет лучше (крайний "интеллигентский" вариант - "лишь бы хуже не было")

      На это надо "повторять и повторять" - Следующая
      будет по крайней мере будет бояться повторить судьбу этой.
      Вполне доходчиво.

      > 2. Отсутствие харизматического лидера
      > (вдалбливается мысль о том, что без такого - никак нельзя, а когда их много - так не бывает)

      На это -
      А у власти кто харизматический лидер Кучма что ли?(LOL). У них скоро никого двух слов связать способного не останется.

      > 3. Любые перемены во власти на пользу москалям
      > (явно разрабатывается сейчас на Баксовой, заказуха в польской газете, о которой я, кстати, в жизни не слышала - из этой серии)

      На это -
      А что Кучма в Днепропетровске подписывал - не на пользу?
  • 2001.03.12 | Alex

    Что дєлать ? (zagal'nyy straik)

    Ya znayu scho robyty. Ale ce ne garna ideya na pochatku vesny-duzhe holodno...
    Proponuetsya provesty total'nyy straik-schob zastraykuvaly usi-vid "kolgospnykiv" do pidpryemstv palyvno-energitychnogo kompleksu. Schob vzagali nichogo ne pracuvalo-i my podyvymos' yak Kuchma ta oligarhy zapoyut'. Bil'shist' narodu pide na fazendy pracuvaty-yak zvychayno, ale zalyshat'sya ti hto bude zdatnyy provodyty akcii protestu proty uryadu.
    Vylkuchyty svitlo-ce ne problema. V deyaqkyh regionah ludy vzhe zvykly zhyty bez svitla.
    U mistah mozhna zalyshyty pracuyuchi magazyny, ale vidmovlyatysya prodavaty schos' mentam ta inshomu bydlu. Bagato ludey pracuyut' bez zarplaty vzhe dekil'ka rokiv. Ya vvazhayu scho nema chogo vtrachaty cym ludyam. Hay vony "vaz'mut za zhopu ta pidvisyat' za yaycya" dyrektoriv pidpryemstv scho vidmovlyalysya platyty zarplatnu. Yakscho vsyh vony zvil'nyat' z roboty, to nihto pracuvaty ne bude vzagali. Takogo ponyattya yak shtreikbrehery na Ukraini nema i ne bude pry Kuchmi-til'ki menty mozhut' staty do verstativ po nakazu:) ale vony ne zapustyat' yadernogo reaktora bo durni...I vse-groshykiv ne bude v tupogo bydla (ya mayu na uvazi uryad ta Kuchmu sotovarischi z oligarhamy). Vony todi pobigut' za kordon, de bandy natrenovanyh OMONovciv scho buly vryatovani vid golodnoi smerti oppozycieyu "vaz'mut ih za yaycya i vyb'yut' groshi" za kordonom
    Ale hto zdatnyy ce zrobyty? Rozval elektrosystemy bude duzhe tyazhkym dlya Ukrainy. Ale effectyvnym proty Kuchmy!
    Tomu bazhano ce pochaty ulitku, koly bude teplo i bayduzhi mozhut' provodyty sviy chas na fazendah.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.12 | №13

      Re: Что дєлать ? (zagal'nyy straik)

      А от у Японії люди часто страйкують. Залізничники, наприклад, щовесни оголошують страйк, аби їм зарплатню підвищили...
      Надягають пов*язки "Страйкую" і страйкують собі...........
      =|)
  • 2001.03.13 | Free Spirit

    Re: Що робити ? Idea organizatoram UbK

    Treba zibraty svidchennia vsikh (po mozhlyvosti), kogo bulo zaareshtovano i podyto 9go. Dani po kozhnii osobi: jak areshtovuvaly, jak z nymy povodylas militsia i v iakomu viddilenni, de vony buly pid chas demonstratsii t.d. Tse vse zibraty prosto jak detalni svidchennia, ne treba navit nijakukh komentariv. Human Rights Watch ta inshi pravozakhysni organizatsii dijut u taky sposib.

    Taki detalni, pravdyvi, bezemotsiini svidchennia desiatkiv liudej zaareshtovanykh bezzakonno zrobliat nabahato bilshe, nizh vsi argumenty chleniv opozytsii pro provokatsii ta nezakonni dii militsii.

    V ideali, zberit scho mozhlyvo terminovo ta rozdaite deputatam do slukhan u seredu. Potim zrobit jaknaipovnishu "kollektsiu" i rozpovsiudzhuite i v Ukraini, i za kordon.

    Uspikhiv!
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.13 | технолог

      Re: Що робити ? Idea organizatoram UbK Продовження ідеї

      Не тільки зібрати й розповсюдити, а тут дійсно можуть допомогти і правозахисні організації. А мабуть треба й збирати (під робочою назвою "Народ проти Кучми") всі свідчення злочинів режиму і розповсюджувати як у світі, так і в Україні. Оце буде справжній public relations, тоді вже ніхто не може сказати, що ми підтримуємо владу в Україні, бо вона вроді ще й нічого. За минулий рік населення в Україні скоротилось на чотириста тисяч - це що, не геноцид?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.13 | Free Spirit

        Re: Що робити ? Idea organizatoram UbK Продовження ідеї

        Pro nazvu mozhna potim dumaty, vazhlyva forma - kollektsia prosto faktiv, zbirka desiatkiv individualykh svidchen pro te "jak vono bulo 9go". Mozhna, jak vy kazhete, i inshi fakty zbyraty, ale zaraz najaktualnishi podii tse, scho stalosia 9go, z nykh mozhna i pochaty i operatyvno tse zrobyty poky vladni PRshchyky neprozombuvaly narod shco tse militsia Ukrainu vid "fashystiv" zakhyschala.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.03.13 | технолог

          Re: Що робити ? Idea organizatoram UbK Продовження ідеї

          Підтримую! Якщо Адмін відреагує, то вже можна формувати свідчення. Вже є тема "Події 9-го березня", тільки треба наголосити на зборі свідчень.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.03.13 | Alex

            Re: Що робити ? Idea organizatoram UbK Продовження ідеї

            Potribno takozh kazaty usim scho til'ki zlochynnyy uryad pidtrymuyut' menty-zlochynci. Pryvesty statistiku, skil'ki bulo pravoporushen' skoeno mentami i scho vony za ce otrymaly.
            A publikovaty nado til'ki nayogydnishi mentovs'ki pyky, scho til'ki narodzhuvala Ukrains'ka zemlya:)
            Osoblyvo potribno garno zmaluvaty podatkivciv, mytnykiv ta DAI-DAI, tobto DAI.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.03.14 | технолог

              Що робити ? Проміжні підсумки

              Пройшов деякий час, як з'явилась ця тема. Вважаю, що для подальшого її розвитку необхідно періодично підводити риску. Під тією рискою залишати те, що народили, а все інше на ганчір'я хлопцям з Майдану, залізо та екрани протирати.
              Що може бути залишене, на мій погляд:
              1.Піднята тема пропаганди та контрпро паганди.
              2.Пропонується дуже цікава ідея сгрупувати свідчення свідків 9 березня, а може й інших злочинів режиму, розповсюдити це все всіма можливими шляхами.
              Оце, мабуть, і все за дві доби. Не густо, але й не пусто. Я сьогодні вже писав про те, що ми забалакуємо будь яку тематику. Замість конкретних пропозицій по конкретним справам (буквально: завтра пропоную зробити те і те, я сам з цього можу зробити оце), в основному ми маємо вигляд цигана, який купив лоша. Хлопці, ми втрачаємо час, замість того, щоб протиставити отім хлопчикам "гаранта" наш інтелект, ми бавимось в ляльки на зразок того, хто гарний, а хто поганий. Моя пропозиція така сама, як і у Майдана - більше конструктива. Нема конструктива, але бачиш, що можеш зробити хоч маленьку, але конкретну справу, попроси допомоги, я думаю, ніхто не відмовится.
              Готовий до дискусії будь-якої ночі після другої.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.03.16 | технолог

                Нові пропозиції. Людям дела

                Я все-таки продовжую цю тему.
                Пропоную на розгляд громади Форуму наступну пропозицію: буда ідея використати конференції. Але я згадав про інше. У кожного, хто працює на фірмі, є списки розсилки, тобто адреси інших бізнесменів, ділових партнерів, а це звичайно, до декількох сотень адрес. Отож я пропоную розіслати їм не з свого робочого комп'ютера, щоб не було претензій до фірми, а з будь-якого вільного поштового серверу лист орієнтовно такого змісту:

                ( написаний російською мовою, бо в нашому регіоні бізнесмени російськомовні)

                Людям дела.
                Мы обращаемся к Вам, людям, которые сами создали свое дело и посвятили этому делу свою жизнь.
                Мы не спрашиваем, что с Вами происходит, когда Вы приходите в исполком за разрешением делать то дело, которое создано Вами,
                потому что знаем, как местная власть помогает бизнесу;
                Мы не спрашиваем, что с Вами происходит, когда Вы приходите в налоговую инспекцию,
                потому что знаем, что кроме обычных поборов и издевательств, Вы теперь будете обязаны поддерживать партию главного налоговика;
                Мы не спрашиваем, как Вы встречаете свою "крышу", когда она приходит за дежурной мздой,
                потому что знаем, что чаще всего эта "крыша" в погонах и обязана Вас защищать за те налоги, которые Вы уже заплатили.

                МЫ СПРАШИВАЕМ ВАС:
                - что Вы думаете, когда ведете своего ребенка в школу, а старушка, мать Вашего друга или соседа, которую Вы знали с детства, стоит с протянутой рукой, потому что эта власть ограбила и ее,
                - что Вы думаете, когда на перемене за школьной оградой Вашего ребенка ждет торговец наркотиками, шприцы которого заряжены СПИДом,
                - что Вы думаете вечером, когда Ваши сын или дочь идут на дискеотеку, идут на улицы, где их в любой момент могут убить или изнасиловать подонки.

                Неужели это та страна, в которой Вы бы хотели жить,
                неужели это та страна, которую мы оставим нашим детям и внукам?

                Мы такой страны не хотим.
                У нас есть силы и воля добиться того, чтобы жить в нормальной стране.
                Мы прекрасно знаем, как рискованно людям дела открыто заявить о своем несогласии с правящим режимом и не призываем Вас к этому, потому что Ваше дело и люди, поверившие Вам, пострадают из-за этого.
                Но мы знаем и то, что эта власть научила Вас делать свое дело, не докладывая ей об этом.
                Мы ждем Вашей безымянной, но искренней помощи.
                Помогите тем, кто поднялся на борьбу за будущее нашей страны, за будущее наших детей.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.03.16 | Alex

                  Re: Нові пропозиції. Людям дела

                  Garno napysano. Ya rozishlu svoim druzyam.
                  Pro inshi moi idei chytayte dali.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.03.16 | технолог

                    Re: Нові пропозиції. Людям дела.

                    Дякую. Давайте й далі робити хоч малі, але конкретні діла. Гуртом і "гаранта" добре бити. Підтримуйте тему
              • 2001.03.16 | Alex

                Kontr-propaganda, abo kontr-chutky (Byy menta yogo zh zbroeyu)

                Po-pershe
                Yak poshyryuvaty chutky tak schob za ce vam nichogo ne bulo?
                Oce vy z druzyamy sily u gromads'kyy transport. Bagato ludey navkrugy, toskno i vy pocfhynaete z drugom balakaty.
                Proslidkuyte, pro scho vy balakaete. Pro schos' nepotribne-kogos' htos' pokynuv, take-syake, yak nash drug Kuch(a) Ma(len'ka) kazav: "Yak oto chervy"
                A teper:
                Kozhnogo ranku, koly vy zi svoim tovaryshem sily u avtobusa (abo super-shvydkisnogo tramvaya) vy pochynaete razom rozpovidaty chutky, ne golosno, ale schob osib 20 z vashogo otochennya chulo pro scho vy balakaete. A vy ne tak sobi balakaete, a poshyruete chutky.
                Yaki chutky povynni buty:
                Chutka 1: Mentam zaplatyly 10 gryven' ta butylku gorilky na rylo za pobyttya demonrstrantiv.
                Chutka 2: U pershyh ryadah mentiv 9 bereznya buly prosti menty, a pochaly byty ih "berkut" yakyy otrymav vid Kuchm,y 50 gryven' ta 2 butylky na rylo.
                Chutka 3: "Berkut" byv protestuyuchyh na prohannya operatoriv telekompanii 'Inter" ta spec-kora "Hvaktiv"
                Deyakyh byly po dekil'ka raziv, schob otrymaty garne foto.
                Chutka 4: Kuchma sponsue komunistiv
                Chutka 5: Kuchma otrymav Panams'kogo pasporta i ide do Lazarenka
                Chutka 6: Korrespondenty "Hvaktiv" otrymuyut' $100 kozhnogo dnya zaraz
                Chutka 7: Operatory "Intera" izdyat' z "Berkutom' u avtobusah ta pracuyut' na SBU
                Todi podyvymos' yak gazetu "Hvakty" ka kanal Inter dyvytysya budut':)
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.03.17 | технолог

                  Абсолютно вірно

                  Саме так, Алекс!
                  І навіть не треба нічого вигадувати, достатньо переповідати один одному ту свіжу інформацію, яку отримав тут на Форумі, та в пресі. От і буде, до речі, те про що турбувався Вася Пупкін. Люди будуть більше знати про те, що таке інтернет і що в ньому діється.
                  PS. Відповідаю з затримками, тому що провайдер влаштував аварію і я майже добу пробивався через нього, щоб хоча б викинути на Форум "Людям дела".
                • 2001.03.17 | Free Spirit

                  Re: Kontr-propaganda krascha za kontr-chutky

                  Ne treba nichogo nepravdyvogo vyhaduvaty, pravda - tse nasha syla. On na proua.com vysyt pro te, iak studentiv iaki navit na demostratsii ne buly v ROVD dubasyly, zastavlialy pusti lysty pidpysuvaty, ne goduvaly, etc. Tse pravda, i tse zh - agitatsia. Poboremosia za "umy" spivvitzhyznykiv pravdoiu!
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.03.17 | технолог

                    Re: Kontr-propaganda krascha za kontr-chutky

                    Згоден, повторюю, що треба розповідати про те, що чув по радіо, читав в мережі, або в пресі. Єдине, щоб це не виглядало штучним, треба потренуватись між собою та на своїх знайомих.

                    Прохання до Майдану: Якщо прочитаєте цей пост, є питання - чи не треба трохи відредагувати тему, відправивши частину постів до архіву, бо дуже великий за обсягом постинг, важко орієнтуватись.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.03.17 | Technar

                      Зараз зроблю

                      Ви маєте рацію. Я приберу у архів усі гілки цієї теми, що не дістали відповіді протягом кількох днів.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.03.17 | Alex

                        Pro armiyu

                        A teper podbaemo pro armiyu. My povynni zaluchytysya ih pidtrymkoyu takozh, bo nihto ne znae scho Kuchmi u golovu mozhe stuknuty.

                        Dlya c'ogo povynna isnuvaty programa, a takozh garna propoganda.
                        Postery:
                        Tolko sytaya armiya zaschytit rodnuyu zemlu
                        Tol'ko nastoyaschaya armiya zaschischaet svoy narod.
                        Tol'ko my sposobny izmenit' nashu zhizn' k luschemu
                        Podderzhy svoy narod v bor'be protiv korrupcii i prestupnogo rezhyma!
                        (zobrazhenyy debelyy zol'dat u kasci ta kamuflyazhi z derzhavnym praporom)
                        Plakat vykonan rosiys'koyu movoyu tomu scho v armii bagato rosiys'komovnyh oficeriv.
                        Rozpovsudzhuet'sya metodom nakliyuvannya do stin bilya viys'kovyh garnyzoniv.

                        Programa Army-after-Kuchma
                        1. Orientaciya na Rossiyskiy VPK
                        (v c'omu nema nichogo poganogo, zbroya v nyh garna ta nashi pidryemstva mayut' zv'yazky)
                        Vyrobnyctvo ta prodazh zbroi.
                        2. Nezalezhniy Ukraini-profesiyna armiya
                        Pokazaty scho bude vidbuvatysya postiynyy zmin u bik professiynoi armii. Bude skorochennya til'ki sered pryzovnykiv. Pidvyschyty yakist' viys'kovoi osvity. Dovesty scho kraschogo dlya nyh z Kuchmoyu ne bude (finansuvannya armii vpalo z 1993 roku u dva razy i zaraz stanovyt' des' bilya $400mln
                        3. Pidtrymaty patriotiv Ukrainy (inshogo diysno ne mozhna skazaty pro ludey scho sydyat' u armii bez zarplatni napivgolodni)-organizovuyuchy im vystavy, pohid u kyno i t.i.
                        4. Finansuvannya armii cherez stvorennya viyskovyh
                        instytutiv, yaki buly b zdatni proektuvaty zbroyu dlya prodazhu a takozh nabir inozemnyh studentiv do viyskovyh zakladiv.
                        5. Pidvyschennya finansuvannya armii za rahunok koshtiv, vyluchenyh u Kuchmy (a takozh pryzov yogo onuka des' u slavnozvisnu "Desnu" :))
                        6. Vsebichna komercializaciya (soldatam budut' gotovaty izhu fahivci, a ne taki zh sami soldaty)
                        7. Znyschennya "didovschyny"
                        8. Z namy na Ukrainu povernet'sya i lubov do Bat'kivschyny i boyovyy duh.
                        9. A takozh-NE vstup do NATO, ale uchast' u mizhnarodnyh navchannyah. (ce vony lubl'yat':)
                        Nu schos' take napysaty dlya nyh, schob spodobalos' im.
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.03.19 | технолог

                          А дядько багато в чому правий

                          Віктор Небоженко хоч і написав для Partorg.ua (дивись http://www.part.org.ua/default.php?art=8129076) "Власть и оппозиция: проблемный анализ", але насправді він для нас писав. І багато в чому він правий, бо зробив досить вдалу спробу розставити всі акценти, а найголовніше, в кого які проблеми. І ці проблеми, хочемо, чи не хочемо, треба вирішувати.
                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.03.19 | технолог

                            Re: А дядько багато в чому правий

                            Не бачу реакції на статтю.
                            Невже вона нікому не цікава?

                            Майдану: може її треба добавити у "Пресу"?
                          • 2001.03.19 | miner

                            В.Небоженко: малесенька шахівничка

                            технолог писав(ла):
                            > Віктор Небоженко хоч і написав для Partorg.ua (дивись http://www.part.org.ua/default.php?art=8129076) "Власть и оппозиция: проблемный анализ", але насправді він для нас писав. І багато в чому він правий, бо зробив досить вдалу спробу розставити всі акценти, а найголовніше, в кого які проблеми. І ці проблеми, хочемо, чи не хочемо, треба вирішувати.


                            Не хотілося би бути різким, але мене цей аналіз НАСТІЛЬКИ не вразив, причому з досить простих причин, а саме:

                            1. як на мене, головна ідея опозиції все більше зсувається в бік "ЗМУСИТИ ДЕРЖАВУ ЖИТИ ЗА СВОЇМИ Ж ЗАКОНАМИ", а не в фізичній заміні одного лідера іншим лідером. (Десь в такому стилі, як боротьба Лук’яненка проти СССР -- ґрунтуючись на Конституції)

                            Це ПРАВНИЧА революція. Треба подолати правовий нігілізм принаймні з боку влади. Все вирішать відкриті законні СУДИ, бо в цій історії все крутиться навколо НЕДОТРИМАННЯ ЗАКОНУ, а це компетенція суду.

                            Суду не як орґану, що визначає міру покарання негідників, а як засобу визначення правої і неправої сторін, як цивілізованого способу розв’язання більшости проблем...

                            2. Віктор Небоженко при всьому своєму інтелектуалізмі не виходЕ за межі бінарних опозицій (Захід -- Схід, ліві -- праві, демократія -- авторитаризм, тощо). І це не страшно, а, на жаль, типово не тільки для нього. Хоча власне сам феномен УБК показує, що опозиція "праві-ліві" давно не є політичною реальністю. Хоча АБСТРАКТНЕ ситуації можна сформулювати, як "Всім варто замислитися, що їм СПРАВДІ НЕОБХІДНО, бо взяти ВСЕ, ЩО ХОЧЕТЬСЯ , буде принаймні задорого, та й ризик втратити і те, що є, великий". І це абстрактне не нове, а нав’язливо присутнє в самій атмосфері планети з моменту винайдення і застосування ядерної енергії (запотужної для поточного рівня суспільного ідіотизму)...

                            3. Тому повчальний заряд цікавої, хай і ПРОФУТБОЛІСТСЬКОЇ статті Віктора Небоженка, як на мене, полягає в тому, що виграє той, хто вміло проведе гамбіт. Для лідерів опозиції таким гамбітом було би, мабуть, формування ПРОГРАМИ НАЦІОНАЛЬНОГО ПОРЯТУНКУ на ідейному рівні і висунення спільної кандидатури на президента. Страшна помилка 1991 року -- кілька кандидатів від не-номенклатури -- задорого коштувала і Україні, і демократії.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".