МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ПРО ЗААРЕШТОВАНИХ ТА ПОБИТИХ

03/10/2001 | Майдан-Інформ
Встановлено місцеперебування лідера УНА-УНСО Шкіля. Він зараз знаходиться у Ленінградському райвідділі міліції. У нього важка черепно-мозкова травма. Протягом дня що минув, у райвідділ двічі викликали швидку допомогу, однак міліцейське начальство не дозволило госпіталізувати Шкіля, незважаючи на важкий стан.

Взагалі, виглядає що "правоохоронці" увечері 9 березня цілеспрямовано калічили найбільш відомих унсовців. У лікарні швидкої допомоги знаходиться керівник Рівненського УНА-УНСО Микола Ляхович, якому вже зроблено дві операції. В іншій лікарні із струсом мозку знаходиться його вісімнадцятирічний брат Григорій Ляхович, який того дня цілий день пробув в офісі, а отже ніяких звинувачень щодо якихось агресивних дій стосовно міліції до нього виставити неможливо.

Так само важко пояснити зламану руки члена УНА-УНСО Тетяни Чорновіл і велику кількість важких травм у інших заарештованих.

Завтра о 10.00 у Ленінградському райвідділі розпочнуться прискорені "міліцейсько-польові" суди. Знайомі та друзі Шкіля збираються прийти туди. Подібні суди будуть походити і в інших райвідділах міліції Києва.

Кількість заарештованих і зниклих без вісти членів Громадського комітету опору "За правду" становить на сьогодні 110 осіб Значна частина їх знаходиться зараз у Харківському райвідділі міліції.

Поки що невідоме місцезнаходження заарештованих соціалістів із Черкас та харків’ян.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".