МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ВІДДІЛЕННЯ МІЛІЦІЇ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ М. КИЄВА

03/11/2001 | Майдан-Інформ
ВІДДІЛЕННЯ МІЛІЦІЇ ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ М. КИЄВА

Надвечір 10 березня його відвідали народні депутати Місюра та Габер. Міліцейське начальство навідріз відмовилося надавати їм будь які дана про арештованих і навіть спробувало їх силоміць виставити за межі райвідділу. Врешті вдалося вступити у більш "конструктивний" діалог, в часі якого депутатів було повідомлено про долю довірених осіб депутата Місюри, членів Соціалістичного конгресу молоді Юрія Федорченка та Ярослава Меленченка з Миколаєва. Незважаючи на те що вони прибули у Київ лише надвечір, їх все одно було затримано на ескалаторі метро, побито і закрито у камерах Харківського райвідділу міліції.

Як вони потім розповіли їх , разом з іншими заарештованими закрили по 10 чоловік в камерах розміром 2х2 метри Тому спати можна було лише сидячи. Протягом доби їм не давали ні їжі ні води.

Протягом ночі працівники міліції оформляли на всіх затриманих протоколи затримання, в яких було вказано що всіх затримали за ст.173 - за нанесення образи працівникам міліції. Всі відмовились їх підписувати .

За словами Юрія Федорченка, якого врешті зусиллями двох депутатів вдалося визволити, в камерах Харківського райвідділу міліції перебувають - члени Громадського комітету "За правду", переважно львів’яни та тернополяни. Серед них є навіть кореспонденти газети "Поступ".

10 березня було проведено пародію на судовий процес - жінка-суддя, яке не представилася , не читала судових справ і тим більше не вислуховувала ніяких поясненнь "підсудних" швиденько наштампувала всім "вироків", які полягали як правило у 5-15 добах арешту та штрафах. Федорченку, який , як уже казалося прибув у Київ лише надвечір 9 березня, суддя присудила 3 доби арешту "за перебування у залі суду в рукавичках"

Як повідомив депутат Місюра сьогодні близько восьмої вечора було звільнено близько 20 заарештованих. Однак керівник Харківського райвідділу не дали депутатам зустрітися з цими людьми, яких вони потай по одному вивели через чорний хід, одночасно затримуючи депутатів різним чином, аби вони випадково не перестрілися з ними.

Депутатам все таки вдалося віднайти трьох щойно звільнених львівян. Ними виявилися Максим Єрега, Василь Гілевич та Ростислав Покладок. Вони розповіли, що всі вони побували на допиті слідчих СБУ, які вимагали від них свідчі показання.
Тих хто відмовлявся це робити, "обробляли" із застосуванням сили.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".