МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

нам надходять повідомлення ел.поштою - Спецоперація "9 березня"

03/11/2001 | Майдан-Інформ
Спецоперація "9 березня"

Федорченко Юрій Генадійович з 9.00 до 14.00 знаходився за адресою м.Київ, вул. Воровського 45. З 14.30 до 17.30 знаходився за адресою вул.Зодчих 10, кв.17. З 17.30 разом з Маленченко Я.А. та Харланом Д.А. виїхали до центру міста для прогулянки.
В 19.30 при виході зі станції метро "Вокзальна" (для пересадки на трамвай №1) група людей в цивільному одязі не пред'явивши документи затребували документи у Федорченка, Маленченка і Харлана. Після того як Федорченко і Маленченко предявили посвідчення помічників народного депутата України Місюри В.Я. їх розвели всіх трьох в різні сторони. При цьому була висловлена така фраза:"А так ви з виводка Місюри".
Федорченко і Харлан були передані в руки спецназа міліції. Після того як на них були виявлені значки СКМ з явним задоволенням їх і ще двох тернопільців посадили до мікроавтобусу при цьому були нанесені удари по голові, щоб швидше сіли на підлогу. Продержавши деякий час їх в мікроавтобусі їх відвезли до вокзалу і висадили посеред дороги посадивши на землю (всього 27 чоловік). Потім підігнали "воронок" і всіх розмістили в двох камерах (14 і 13 чоловік). Привезли їх в Харківське відділення міліції за адресою П.Тичини 26г розмістивши в 3 камерах.
Не пояснюючи причину затримання групами по 2-3 чоловіка почали виводити на медекспертизу. При догляді у лікаря не предявлялось ніяких документів, що пояснювали потребу експертизи. До того поки не оглянули всіх 27 чоловік на прохання попити води, до туалету працівники міліції не хотіли слухати.
Федорченко при приїзді, при обшуку, під час експертизи говорив що він являється помічником народного депутата і що його народного депутата повинні попередити що Федорченко знаходиться в міліції але працівники міліції ігнорували слова.
На протязі всієї ночі працівники міліції оформляли на всіх затриманих протоколи затримання в яких було вказано що всіх затримали по ст.173 за нанесення образи працівникам міліції. Всі відмовились їх підписувати.
До 9.30 затриманих тримали в 3 камерах по 7-12 чоловік. В 9.30 їх сфотографували повезли в суд Харківського раїну. Завівши по одному в споруду в кабінет де знаходилась одна жінка і працівник міліції почали суд над Федорченко. При цьому жінка не зачитала прав затриманого, не представилась, не спитала які є побажання чи відводи не запропонувавши адвоката. Вона спитала прізвище, імя, по-батькові Федорченко рік народження, місце проживання, місце навчання. Спитала що він робить в Києві при цьому на зауваження Федорченко що він має право на адвоката або захисника вона ніяк не відреагувала.
Спитавши за що його затримали і отримавши відповідь що він не знає за що ця жінка сказала що стояти перед нею в перчатках не культурно (Федорченко був в перчатках тому що замерз в руки) та що він потребує відпочинку повідомила Федорченко що присудила йому трьохдобове адміністративне затримання з чого випливає що жінка виконувала роль судді. Після чого Федорченко вивели із кабінету.
Відвезли всіх затриманих в 12.30 назад в Харківське відділення міліції (2 чол-15 діб, 2-10 діб, 1-5 діб, 2-3 діб, 2-попередження, всі що зостались штраф 17 та 51 грн) та помістили в камери.
Зразуж почали визивати на бесіду з працівниками СБУ як свідків подій 9 березня в м Києві. Зробили всім дактилоскопію і провівши "бесіду" до деяких були застосовані фізичні міри за тещо вони відмовлялись бути свідками.
В 19.40 був звільнений один чоловік із затриманих.
А в 19.45 Федорченко вивели в чергову частину і віддали речі та випустили на поруки Місюрі так і не вручив мені копію постанови суду.

Прізвища керівників:
Кушнір черговий по РоВД
Шубінок Євген Юрійович зам нач РОВД
Черкасов генерал
Коріба не знаємо

Відповіді

  • 2001.03.11 | Alex

    Re: нам надходять повідомлення ел.поштою - Спецоперація "9 березня"

    Spasybi za pryzvischa mentov. Ce pokraschyt' moyu pracu.
    Smert' zaprodancyam!


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".