МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Львівські студенти продовжують страйкувати

03/12/2001 | OPS
Львівські студенти продовжують страйкувати

УП, 12.03.2001, 16:20

версія для друку

У Львові розпочався черговий студентський страйк студентів Львівського національного університету ім.Франка, Львівської політехніки, Богословської академії, правничого коледжу, лісотехнічного університету та інших, повідомляє Всеукраїнський громадський комітет опору "За Правду!"

Страйкуючи зібралися біля пам’ятника Іванові Франкові, перед головним входом Львівського Університету і вимагали звільнення незаконно затриманих 9 березня 2001 року у Києві студентів Львова та інших міст України, а також недопущення репресивних дій щодо студентів за участь у суспільно-політичних акціях, притягнення до відповідальності винних у сваволі працівників правоохоронних органів та відставки міністра внутрішніх справ Ю.Кравченка.

Близько 2 тисяч студентів, які вмістилися на площі, пообіцяли продовжити свій страйк до повного задоволення своїх вимог. У вівторок студентські мітинги будуть продовжені.

Між тим, ряд провідних львівських науковців та громадських діячів звернулися зі зверненням до ректорів, директорів навчальних закладів України, професорів, вчених, науковців та письменників.

“9 березня на очах всієї України діюча влада вчинила потворний акт – було побито і затримано сотні юнаків та дівчат, які в цей день прийшли до пам’ятника Тарасові Шевченкові. Українська молодь свідома, що Шевченкове слово не стало дороговказом для Кучми та його оточення, які з нечуваним цинізмом постійно виявляли і виявляють злочинну послідовність у руйнації української культури, науки, освіти, економіки та зневагу до національної ідеї… Ні один студент чи студентка не не можуть бути репресовані, звільнені з вузу чи поганьблені.

Відповідальність на Вас, шановні ректори і викладачі, директори і вчителі! Вимагайте негайно випустити з ув'язнення Ваших студентів! На захист української молоді вже стали науковці та студенти з різних країн світу – у солідарності спраглого правди і чесності духа майбутнє світу…", говориться у листі.

Пам'ятаймо, молодь, що прийшла до Шевченка, прийшла з Шевченковим: "Борітеся! Поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за Вас слава і воля святая".

Серед інших свій підпис під зверненням поставили Ярослав Дашкевич, професор, директор Інституту археографічних досліджень, Богдан Сорока, зав.кафедрою графіки Львівської Академії мистецтв, Ігор та Ірина Калинці, Стефанія Шабатура, художниця, кавалер ордену княгині Ольги, Ірина Сеник, письменниця, Звенислава Мамчур, кандидат біологічних наук.

Відповіді

  • 2001.03.12 | Коля

    Re: Львівські студенти продовжують страйкувати

    Страйкуючи зібралися біля пам’ятника Іванові Франкові, перед головним входом Львівського Університету і вимагали звільнення незаконно затриманих 9 березня 2001 року у Києві студентів Львова та інших міст України, а також недопущення репресивних дій щодо студентів за участь у суспільно-політичних акціях====

    "Незаконно задержаны".. Классно Геббельс отдыхает:))).
    Кидать камнями в ментов естест-но законно?:))..
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.12 | Sasha

      Коля, іди спати.

      Ти своїми коментарями вже всіх нормальних людей Д І С Т А В.

      Якщо ти в політиці дуб, то і не лізь туди.
      Доречі, хто тебе навчив розуміти українську мову?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.12 | Коля

        Re: Коля, іди спати.

        знаете ли вы шановный что хохляцкую мосу руссаку учить не нужно. И так понятна..

        Посуществу что нить ответтьте для разнообразия покажите силу вашей аргументации:)))..
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.03.12 | Предсказамус

          По существу

          Тут такая пьянка, Коля: нет существа. То есть совсем. Рассказал ты нам, что газ крадем и погромы устраиваем. А еще, что нельзя бросать камни в работников МВД. На что именно прикажешь отвечать? Не на что. Художественный свист по-ОРТшному. У нас свои такие есть, зачем еще и импортный?
          Поэтому пойми правильно, если на дальнейшие постинги тебе отвечать не будут вообще. Разве что сподобишься по сути сказать, но верится слабо, прости.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".