МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Де і чи треба шукати провокаторів?

03/14/2001 | V
Щойно "Вікна опівночі" показали інтерв"ю з хлопцем, який впізнав себе на вчорашньому відео про сутичку біля АП. Він стерджує, що ніякий він не провокатор, а почав жбурляти монети в мєнтів за власною ініціативою і як вияв протесту проти того, що влада все зробила продажним.
В сьогоднішній УМ журналісти теж не поділяють пієтету відносно героїв бійки з мєнтами і вказують на те, що бійка була фактично вигідною владі.
Моя думка така: бійка біля АП - наслідок безладдя, слабкої координації всередині опозиції та неможливості керувати емоційно заведеним натовпом на місці подій, а не якась добре спланована широкомасштабна провокація влади. Це не означає, що не було "тайняків" та якихось маневрів силовиків, підготовка до подій 9 березня яких свідчить про те, що влада труханула і готова зопалу добряче розмахувати руками - для запевнення всіх і самої себе у власній спроможності.
Але це не заперечує основного: не треба все звалювати на всесильних провокаторів. Якби була позитивна програма, то й методи боротьби опозиції були б іншими.

Відповіді

  • 2001.03.16 | pravdy!

    Re: Де і чи треба шукати провокаторів?

    bez provokaciji nichoho ne buvaje!
    prosto-tak milicija ne pochala b byty demonstrantiv, ale chy demonstranty tski tupi shob sami lizty na kyjok? lamaty holovy i zuby zaraz nikomu z t.zv. opozyciji ne vyhidno, a ot zastrashyty tu samu opozyciju komus taky vyhidno!
    p.s. intervju po "viknah o pivnochi" ne sprostovuie pidozry, sho toj hlopec ne buv najniatyj zacikavlenoiu storonoiu
    V писав(ла):
    > Щойно "Вікна опівночі" показали інтерв"ю з хлопцем, який впізнав себе на вчорашньому відео про сутичку біля АП. Він стерджує, що ніякий він не провокатор, а почав жбурляти монети в мєнтів за власною ініціативою і як вияв протесту проти того, що влада все зробила продажним.
    > В сьогоднішній УМ журналісти теж не поділяють пієтету відносно героїв бійки з мєнтами і вказують на те, що бійка була фактично вигідною владі.
    > Моя думка така: бійка біля АП - наслідок безладдя, слабкої координації всередині опозиції та неможливості керувати емоційно заведеним натовпом на місці подій, а не якась добре спланована широкомасштабна провокація влади. Це не означає, що не було "тайняків" та якихось маневрів силовиків, підготовка до подій 9 березня яких свідчить про те, що влада труханула і готова зопалу добряче розмахувати руками - для запевнення всіх і самої себе у власній спроможності.
    > Але це не заперечує основного: не треба все звалювати на всесильних провокаторів. Якби була позитивна програма, то й м....


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".