МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

СТУДЕНТСЬКИЙ СТРАЙК У ЛЬВОВІ

03/14/2001 | Майдан-Інформ
13 березня у Львові відбувся другий загальнольвівський студентський страйк, який розпочався о восьмій годині біля Першого корпусу університету "Львівська Політехніки". Близько 10 години студентська колона вирушила на площу перед Львівським Національним університетом ім. І. Франка. Тут розпочалась друга частина мітингу, студенти скандували "Волю студентам!" та "Кучму за ґрати!". На цей час до мітингу приєдналися представники майже всіх львівських вузів. О 12 годині тритисячна колона студентів рушила під стіни Львівської обласної ради. На цей раз біля Обласної ради не було ані кордону міліції, ані "Беркуту". Студенти самі тримали дистанцію та просили не йти на жодні провокації із правоохоронцями. Близько першої години представники Громадського комітету опору "За Правду!" зустрілись із заступником Львівської обласної ради паном Ігорем Держком та передали вимоги страйкуючих студентів:
1. Звільнення з-під арешту тих студентів, що ще перебувають у київських в'язницях.
2. Відставка міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.
3. Недопущення жодних репресій щодо студентів, котрі беруть участь в акціях опозиції.
Після закінчення страйку в Львівській обласній відбулась прес-конференція, на якій представники влади висловили свою позицію у ситуації, що склалась із львівськими студентами після їхньої участі у акціях 9 березня в Києві. Вони підтвердили, що жоден представник львівської влади не був у Києві і не цікавився долею заарештованих львівських студентів, висловили лише "стурбованість" у вигляді телефонного дзвінка до Києва. Взагалом відповіді представників влади були досить суперечливими, що вочевидь свідчить про їхню некомпетентність та нездатність адекватно реагувати на київські події.
Страйк закінчився, але студенти пообіцяли повернутись у разі невиконання їхніх вимог.

P.S.
Сьогодні, 14 березня, о 12 годині відбудеться пікетування Громадським Комітетом "За Правду!" Генерального Консульства Республіки Польща у Львові.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".