МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Шоу в стінах Верховної Ради затьмарило концерт під її вікнами

03/15/2001 | osoba
Сьогодні під час ранкового засідання ВР депутати мали змогу насолодитися черговим шоу. У той час, як під стінами парламенту лунали численні заклики слухняної опозиції, якій влада дала "зелену вулицю", створюючи всі умови для безперешкодного просування колон до вул. Грушевського, 5, на гостьовому балконі відбувалося справжнє протистояння.

Річ у тому, що за хитромудрим планом чи-то комуністів, чи-то "яблучників" - хоча останні зовсім нібито й не згодні з гаслами "червоних", однак, як буде видно далі, символіку неіснуючої держави поважають, - під час голосування з певних питань помічники деяких депутатів, як фокусники, мали вивісити на парапетах червоні стяги. Подібні вказівки були почуті з уст пані Мазур, що, як відомо, до фракції комуністів має вельми опосередковане відношення. Задуму нібито ніщо не мало завадити, проте в режисуру несподівано втрутився не надто лояльний до комуністів "помічник із глядацького залу".

Коли нарешті настала очікувана мить, і пурпурові полотнища мали переможно зачервоніти над головами депутатів, наміри "ілюзіоністів" були викриті помічником депутата від фракції НРУ Богдана Костинюка. Цей пан випадково опинився поруч із хранителями святих для кожного комуніста символів, і в останню мить обурено вихопив знамена з їхніх рук. На його думку, прапори були значно більш антидержавного змісту, ніж славнозвісні листівки, розклеєні вчора на стінах МВС.
Звісно, такого втручання в свої плани не схотіли терпіти депутати з фракції комуністів, що й так нетерпляче поглядали на балкон в очікуванні появи дорогої їхнім серцям символіки. Вгледівши несподіваний поворот у намічених планах, кілька депутатів вмить опинилося на балконі, взявши могутнього "націоналюгу" в тісне кільце. Проте неспокій над своїми головами помітили й решта депутатів, включно з головуючим на засіданні Віктором Медведчуком. Із залу долинув здивований вигук пана Костинюка: "Та це ж мій помічник!"

Тепер уже представникам обох Рухів знадобилася лише мить, щоб дістатися балкону й кинутися на допомогу патріотичному антикомуністу.
Звісно, виникла бійка, в ході якої постраждала, зокрема, Олена Мазур, яка з якоюсь метою старанно фіксувала події на відеокамеру. Остання викликала в депутата Михайла Косіва асоціації з технікою, яку використовує в оперативних зйомках ФСБ, і, не впоравшись з бурхливими емоціями від цього "відкриття", чи то пак, підозри, пан Косів досить сильно штовхнув "російську шпигунку" разом з її камерою. Заточившись, вона зачепилася за депутата Жовтяка, що від такого несподіваного удару впав.

Це стало сигналом для обох сторін, які сприйняли падіння депутата як заклик до бійки. З причин браку вільного простору, бійка скидалася більше на вовтузіння задирливих цуценят, ніж на кровопролиття, і врешті-решт завершилася досить пристойно. Найбільше постраждали ні в чому не винні речі свідомого громадянина України (книжки та папери), які в запалі боротьби хтось із представників лівих з усієї сили жбурнув униз із балкону. Про постраждалих в залі, на чиї голови зненацька звалився такий "подарунок", до парламентського медпункту даних не надходило.

З переможним виглядом, під заклик головуючого повернутися до залу, депутати-герої пригладили чуприни й рушили до своїх місць. Честь держави було збережено. Комуністів присоромлено. Хитромудрий план зірвано.

Фінал був достойний великого Шекспіра: розчулений депутат обняв свого свідомого й пильного помічника, що й було зафіксовано численними фото- й відеокамерами.

Завіса.

Гучні оплески.

Відповіді

  • 2001.03.15 | Мартинюк

    Невмирущі театральні традиції

    Досвід спілкування з проудовенківськими рухівцями свідчить про те, що часом вони приймають у часть у таких виставах ЗА ПОПЕРЕДНЬОЮ ДОМОВЛЕНІСТЮ.

    Та й наявність славетних режисерів типу Танюка зобовязує.

    Як би там не було - трохи народ розважили, галичанам продемонстрували що недаремно депутатський хліб їдять, а "російській общині" трохи попсули настрій.

    Гадаю це повинно було компенсувати не надто вражаючу кількість учасників "грандіозної" комуністичної маніфестації.

    Загалом мета цього всього театру - за будь яку ціну відновини рів між Сходом та Заходом, продемонтсрувати неідіотичність теперішнього поділу на "нелівих" і "неправих", полякати слабконервових комуністичною загрозою.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.16 | L_V

      Re: Невмирущі театральні традиції

      Щось у цьому є. Але даю вам повну гарантію‚ що цього разу (про інші не знаю‚ але також маю певні сумніви) ніяких домовленостей не було - людина опинилася в потрібний час у потрібному місці. Я мала щастя спостерігати вказівки пані Мазур безпосередньо‚ з тим гаслом‚ чи то пак‚ прапором‚ сиділо двоє (ледь не написала дітей) молодих людей‚ і їх було детально проінструктовано‚ коли саме і НА СКІЛЬКИ саме вивішувати полотнище. А ще було строго наказано: "Смотрите‚ чтобы у вас его не забрали. После голосования уберете" (мова йшла про голосування трьох законопроектів‚ під час якого на парапеті й мав майоріти гордий символ єднання трьох братських народів).

      А помічнику Костинюка просто пощастило (???) - рекламний ролик вийшов нічогенький.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".