МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

У Празі дощ...

03/16/2001 | Isoлятор
На відміну від 14 березня, коли погода загалом сприяла акції, орґанізованою біля посольства України в Чехії (було холодно, але сонячно), зранку 16-го в Празі йшов дощ. Тому кількість маніфестуючих була невеликою (п'ятеро на момент, коли я їх залишив). З дозволу поліції напроти будівлі посольства були розвішані плакати, учасники скандували "Кучму-геть!" та "Свободу політичним в'язням!". Відеозйомку подій проводила телекомпанія TV-3, а також таємнича особа, що ховалася за жалюзі у вікні посольства. За акцією спостерігали також працівники сусіднього посольства Швейцарії.

Загалом, звичайно, рівень підготовки маніфестації був ненайкращим (мало досвіду...), але неприємно дивувала байдужість місцевого українського населення (за офіційними даними, в Празі тільки леґально проживає бл. десяти тисяч українців).

Відповіді

  • 2001.03.16 | ВАСЯ ПУПКІН

    1937 рік.

    Isoлятор писав(ла):
    ...але неприємно дивувала байдужість місцевого українського населення (за офіційними даними, в Празі тільки леґально проживає бл. десяти тисяч українців).

    Чому у 1937 році режиму вдалося безкарно знищити так багато цивільного населення ? ТОму що кожен сподівався, що "чорний ворон" його омине , типу "я хороший - мене не зачеплять". Але практика показує протилежне. Слухав сьогодні по радіо "фактор часу". Сумно, смішно і страшно !!! Комуняк ще можна зрозуміти...а от Удовенка, який засуджує УНА-УНСО.... - це жах !!! Удовенко думає , що його не "візьмуть" у випадку анексії Росією України ? Удовенко гадає, що ФСБ його не репресує ???? Дай Боже, щоб не було цієї анексії, я не хочу заслуговувати славу такою дорогою ціною і не лізу у пророки, але якщо, не дай Бог, це трапиться - то хай Удовенко згадає 16 березня 2001 року - день його публічної зради ідеї Вільної України !
  • 2001.03.17 | Eagle

    Re: У Празі дощ...

    Це ще добре, що вам в Празі хоч біля десятка чоловік зібрати вдалося - нас в Берліні було лише двоє :( - багато з цих емігрантів і студентів, що перебувають за кордоном, ще не второпали, що не ковбасою єдиною...
    Хоча, якщо використовувати стиль кучмістів, то можна заявити, що цього разу кількість маніфестантів за кордоном збільшилась на декілька сот відсотків :)
    До речі, можна десь знайти детальніший опис всіх подій у Празі?
    Був би дуже вдячний.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".