МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Якщо відкинути емоції. Окремо про Росію.

03/17/2001 | Максим"як
Коли розпався Союз, стало очевидно, що Росія не вступиться з України за жодних умов. В Білорусії слабкі національно-відцетрові сили не змогли протистояти проросійським. По-іншому було в Україні, всі зміни, реальні, не декларативні, в сторону створення незалежної держави відбувалися під сильним психологічним тиском національних, антиросійських сил.

Після голодомору та одночасного винищення інтелігенції, на сході був остаточно зламаний опір населення до русифікації. З цієї причини це населення і сьогодні є об’єктом маніпулювання в геополітичних іграх. Насаджена штучно російська культура є чужою для ментальності українця і не сприяє духовному розвитку і є антидержавною, бо на ній основуються російські інтереси в Україні. Росія це говорить відкрито і діє також відкито. Але заледве в Україні можна назбирати сотню некуплених ентузіастів, які стоять на позиціях “великої Росії”. Референдум це підтвердив. А саме населення поступово виходить з того чаду.

Та Україна має ще іншу проблему, яка є спільною для України і Росії – це є США-Європейський гегемогізм. Після приходу до влади Путіна, російська держава робить всі можливі заходи, щоб позбутися руйнівного впливу і тиску заходу на неї. Це є неможливо, але встановити контроль над цим впливом набагато легше, ніж позбутися. Такий контроль, повинен запобігати та згладжувати цей руйнівний вплив. Той, хто думає, що заходу все одно, що робиться в Україні, глибоко помиляється (насіння соняшника, металобрухт, тощо). Але сідаючи до гри з сильними, вмілими, які наперед вже домовилися про кожен хід, треба навчитися програвати, але не більше, як в розмірі плати за науку. Це і робить Ющенко в Україні, це почали робити в Росії після чергового обвалу рубля.

І Росія і Україна мають двох спільних противників: перший – захід, другий – російський шовінізм. Але в Російській державі цього не бачать і не розуміють.

Що таке український націоналізм в сучасному трактуванні? Це не атимосковщина, це не антисимітизм, зрозуміло. Так, необхідно різко виступати проти семітизму і русицизму, як основного, на нинішній день, підставового джерела всієї клановості в Україні. “Євреї та росіяни - живіть і працюйте в Україні, але не створюйте фінасових та промислових кланів за національними ознаками, які діють проти інтересів українського народу!” – ось гасло держави.

Український націоналізм – це сучасна державна ідеологія, яка ставить інтереси України і благо українського народу вище особистих і групових інтересів. Україна - понад усе.

На цей тест потрібно перевіряти кожну справу в Україні та кожен вчинок. Зрозуміло, може і повинна бути полеміка, бо потрібно переконувати і доказувати свою правоту. Полеміка повинна бути відкрита. Без жодної пропаганди, більшість населення інтуїтивно здатна протестувати події та вчинки осіб на їх добро чи зло для України, тобто для них самих. І тут, вся проблема і виникає: незалежні засоби інформації і незалежні журналісти. Плем’я журналістів, опиняється раптом на вістрі боротьби, стає предметом торгів, шатражів, підкупів та вбивств.

Чому Путін, другою задачею для себе, після Чечні, поставив засоби інформації? Чому Рабінович приїжджав в Україну, щоб створити новий медіа центр? Чому уряд США виділяє кошти на підтримку преси в Україні? Війна за інформаційний простір. Встановіть контроль над цим простором і для вас відкиваються всі можливості. Кожен вчинок можна зробити добрим чи поганим, залежно від потреб, можна уникати відповідей і ніколи не треба полемізувати на теми – чи цей вчинок буде на користь Україні чи ні. Це – тривіальна істина.

Тут і є відповідь на наше болюче - чому, яке складається з двох різних за своєю приро-дою питаннь:
· Кому вигідна смерть Гогадзе і залякування непідконтрольних журналістів та їх засобів, або хто замовив Гогадзе?
· Хто вбив Гонгадзе? Або чиїми руками це було зроблено?

Кучма та його оточення не є замовником, а виконавцем вбивства журналіста. Прямим чи побічним, ми ніколи не дізнаємося. Але ясно одне, що його адміністрація сприяла та заохочувала кулуарний розпродаж засобів інформації як прозахідним, так і проросійським силам, абсолютно ігноруючи потреби власного народу та української держави в незаангажованій інформації. Тому Кучма повинен піти, бо він став інструментом маніпуляцій та шантажу російських та західних сил в Україні. Він надто переймався своїми проблемами та грів свої амбіції. Він зрадив свій народ. Він, як глава держави, безпосередньо відповідає за все. А в питаннях продажу преси він безпосередньо приймав участь. Зробивши пресу клановою, він прирік чесних і незалежних журналістів на фізичне винищення. В цьому розумінні він є виконавцем вбивства Гогадзе. Його вина доказана. В іншому розумінні, це вбивство за почерком вказує на відморозків волківських, кравченківських, суркісівських чи російських гастролерів, з виразним кагебістським вишколом, що зовсім тепер не грає ролі, бо вони вже давно мають бути мертві.

Росія, на своє нещастя, має стільки придурків, що вони її скоріше руйнують, ніж будують. Коли б Росія переслідувала свій шовінізм, так як це роблять в Єропі із фашизмом (а різниці - жодної), то можна було б звільнити і Україну і Росію від непотрібних проблем та спрямувати зусилля для створення надійних і сильних економік, та, зрештою, подбати за добробут своїх народів. А що ми маємо тепер –безцеремонне тикання українця носом то в правопис, то в Крим, то “хохли” наживаются на поставках в Росію. І зрозуміло, що така “медвежа поведінка”, спрямована на відверте ігнорування національних інтересів і посуті сприяє створенню прозахідного бастіону на її кордоні.

Замість того, щоб встановити відверті і відкриті партнерські стосунки з Україною, Росія плете інтриги, змови, робить ставку на кагебістське православіє чи русокомунів, вітренків, та інших придурків, викидає гроші практично на вітер. Сказати публічно в Росії: “Бєй хохлов” - це в стилі сучасної російської політики. Вони зробили собі державне гасло – “Все, що добре для України - є проти Росії”. Чи далеко зайдуть вони з такою політикою? Бо з того випливає, що їм буде тільки тоді добре, коли нас не буде. Хіба це політика? Це - тупість і дурість.

Наша біда, що ми маємо такого сусіда, що ним завжди хтось керував, або татари, або німці, або євреї, або євреї з українцями (денаціоналізованими), яким було завжди глибоко плювати на інтереси російського народу і дбали вони лише про власні амбіції. Росіянин є такий бойовий тільки за межами Росії, а в себе дома бореться лише з клопами, тараканами та відсутністю випивки.

Ось, приклад – трубопровід Одеса-Броди. Я переконаний, що трубопроводи не потрібні ні заходу, ні Росії. Але вони потрібні Україні і ми повинні їх будувати, бо це є в інтерсах України. А буде нафта, то будуть покупці. Яка політика Росії в цьому питанні – держимордіє. Якщо би Росія, навпаки, доклала, тих двадцять відсотків, необхідних коштів, то вже років з три продавалася би спільно нафта і ви би бачили, яка паніка декого б вхопила в Європі. Але ними керують, як сліпими. Те, що вони називають “планами Бзжежинського” постійно реалізується в Кремлі і в Думі, а не в Україні. Тільки сліпий руський шовініст може бачити в Ющенку ворога Росії. Ющенка і Тимошенко ненавидять зовсім інші сили, ті, що мають безпосередні зв’язки із світовим урядом, про які натякав, рік тому, Марчук на спецзасіданні РНБО, але здається після автоаварії він раптом переорієнтувався (черговий раз).

Складається думка, що самим росіянам глибоко байдуже, що відбуваєть в Росії насправді, лише щоб їм в голос співали “жираф большой”, а те, що при цьому в думці мають на увазі інші слова “на дурака нє нужен нож, єму тіхонько подпойош і дєлай с нім, что хош”, до них не доходить.

Я можу висловлюватися проти росіян дуже різко, але це тому, що російське тугодумство виводить із рівноваги. Як довго вони ще будуть ходити в ролі медведя на ланцюгу, який танцює під чужу дутку та топче все навколо і не догадується, бідолаха, що на його шкурі вже давно дехто бачить власні тапочки?!

Відповіді

  • 2001.03.17 | englishman

    Malen'kaya pros'ba

    Prokommentirujte, pozhalujsta, vot eto:

    Той, хто думає, що заходу все одно, що робиться в Україні, глибоко помиляється (насіння соняшника, металобрухт, тощо).

    Spasibo.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.17 | Максимяк

      Re: Тема велика, але ...

      Від самого початку існування української держави, ряд світових фінансових інституцій встановили неперервний моніторинг її фінансового стану. Це є звичайна справа в світі бізнесу – володіти інформацією про потенційних конкурентів, щоб розробляти стратегію і тактику.
      Ющенка підтримали західні інституції не тому, що він є антиросійський чи антиукраїнський (кажуть - Симоненко і Вітренко), а тому, що його політика і вчинки є зрозумілими і передбачуваними в світі капіталу.
      Приклад соняшника, тиск на Україну, щоб зняти мито, а отже знизити на світовому ринку, свідчить про прямі зв”язки МВФ між фінансовими закладами США і виробниками товарів на основі олії в Європі?! Цього ніхто не приховує. В Європі тільки Україна здатна виробляти необхідну кількість соняшника, більше того його навіть купляють і по таких цінах. Другий виробник в світі, коли не помиляюся – це США?
      Здавалося для США це є добре, коли конкуренти піднімають ціни. Але насправді, там є зв”язок між європейськими банками, які є учасниками контрактів на закупівлю насіння в Україні. Їхні прибутки впали. Те, що Україна зазнає величезних збитків і будуть заводи стояти їх не цікавить. На першому місці власні прибутки. А Україна, як сировинний придаток.
      З металобрухтом подібна історія, але все це описати потребує багато часу.
      Знову ж, тут не має нічого дивного, вони корпоративно захищають свої інтереси. Добре, що це робиться відкрито. Коли б не Ющенко, то це питання було б давно закрите, бо інший прим”єр вже би давно продався за пару мільйонів, а потім Захід їх би відібрав назад. Це є дійсно так, хоч як урядовій людині, держава якої залізла в борги, його публічна політика має бути дуже виваженою перед МВФ.
      З погляду на це можна підозрівати Вітренко і Симоненко, що вони є агентами МФВ, маючи таке гасло: “Ющенка геть”. Бо це дасть тільки право МВФ на території України діяти як заманеться. Як це вже було до нього.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.17 | englishman

        Re: Тема велика, але ...

        Spasibo za informaciyu pro podsolnechnik, ya pro eto nichego ne znal.

        Chto kasaetsya vtorogo punkta, naskol'ko ya znayu, kogda Ukraina vvela eksportnye poshliny na vyvoz metalloloma iz Ukrainy, chtoby nasytit' mestnyj rynok i sbit' cenu na eto syr'e dlya metallurgicheskih zavodov, Evropejskij Soyuz rascenil eto kak skrytuyu subsidiyu i prigrozil otvetnymi merami. Odnako sejchas zavody- metallurgi osobyh pereboev s postavkami metalloloma vrode ne ispytyvayut, i poetomu i nuzhdy v eksportnoj poshline osoboj net. Ne znayu, naskol'ko vazhen byl etot punkt (kak i proizvodstvo podsolnechnika) na peregovorah s MVF. Soglasen, chto MVF daleko ne vsegda dejstvuet v interesah stran- dolzhnikov, no v etom sluchae mnogie nashi metalurgi sami byli vinovaty : neskol'ko let nazad, sbyvaya produkciyu dejstvitel'no po dempingovym cenam, navesili na sebya imidzh torgovyh piratov, a sejchas rashlebyvayut i vinovnye, i nevinovnye.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.03.17 | Максим'як

          Re: Тема велика, але ...

          Ви може володієте більш повною інформацією про діяльність МВФ ніж я, але мені не відомий випадок, коли МВФ діяв в інтересах України. Давайте поглянемо на це питання чисто з життєвого погляду. Коли ви позичаєте гроші, ви думаєте про власні інтереси чи в інтересах позичальника? Але тут є той випадок коли кожен має свої інтереси – кредитор і дебітор. А з іншого боку, які є підстави банкірам світу бути благодійниками? Адже гроші банків і зароблені на кредитуванні та фінансових махінаціях – організаціях “криз” в на теренах Союзу, Лат.Америці чи Центр.Азії. Але Україні гроші потрібні для модернізації промисловості і тут є спільні інтереси з МВФ, але це і все. Не будемо згадувати, що робили з позиченими грошима до Ющенка в Україні. Але взявши кредит в 300 млн. Дол. можна модернізувати всі заводи з переробки соняшника до глибокої, а ще простіше мати справжніх трейдерів і виходити на європейські біржі. Тоді питання мита відпаде. Ви ж самі розумієте, що це є дуже прості питання, але в Україні і Росії при владі випадкові люди і зовсім мало спеціалістів. Добрі спеціалісти є в СБУ, як це вже всьому світу стало відомо, а в питаннях фінансових бачимо тільки одну вітку: Гетьман – Ющенко – Стельмах. Колишня партійна номенклатура є малограмотною і тому вона себе краще почуває в середовищі жуліків ніж кваліфікованих спеціалістів.
          Стосовно металобрухту я згідний з вами, але є і така думка, що європейські підприємства 3-5 років купляли високоякісний залізничний брухт по 30 дол. за тонну коли реальна 65-70 і поки не наситили своїх складів проблем не виникало.
          Це все проблеми кадрів, які шукають по світах працю, бо в своїй країні, серед злодіїв вони не можуть себе реалізувати.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.03.18 | YND

            Re: Тема велика, але ...

            Ostanni 5-7 rokiv IMF blagae ukrains'ka kerivnyctvo braty cil'ovi kredyty pid specyfichni proekty. U Kyeva nema interesu, napolyagaemo lyshe na kredytah "dla obslugovuvannya" - ih legshe vkrasty.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.03.18 | Максим'як

              Re.Це було до вересня 1999 року.

              Це було до вересня 1999 року, а з того часу кридити не отрмувалися від МВФ.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.03.18 | YND

                Re: Re.Це було до вересня 1999 року.

                Ya mav na uvazi ne faktychyi stan, a pozysii storin "za zachynenymy dveryma". Temu zakryv.
  • 2001.03.17 | YND

    Navischo???

    >Та Україна має ще іншу проблему, яка є спільною для України і Росії – це є США-Європейський гегемогізм.

    Navischo vydavaty svoyu nelyubov do Zahodu za aksiomu? Duzhe shkidlyva dlya Ukrainy philosophiya!
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.18 | Максим'як

      Re: Любити можна жінку

      Любити можна жінку, а із заходом потрібно мати ділові і рівні стосунки, як і з Росією також. В цих нерівних стосунках ми винуваті самі, бо дозволяємо малограмотній колишній комуністичній номенклатурі управляти країною.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.18 | YND

        Ege zh

        Ale ne varto spodivatysya prodvynuty "dilovi i rivni" stosunky z Zahodom cherez zvynuvachennya Ameryky i Evropy v gegemonizmi.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.03.18 | Максим'як

          Re: Ege zh

          Коли б я представляв державу Україна, я би цього не сказав. Але суть цієї полеміки не для того, щоб образити захід, вони там ніколи не скривають своїх намірів диктувати правила всім іншим. Суть в тому, що кредити потрібно брати для діла, а коли про це заходить мова, то їх ніхто не спішить давати, або висуваються такі вимоги, що тільки злодії, які дбають про свої винятково інтереси, можуть на них годитися.

          Я б волів зараз більш уваги приділяти нашим відносинам з Росією, бо кордон з нею не можна зігнорувати чи витерти гумкою на карті.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.03.18 | YND

            Re: Ege zh

            Zahid hoche (i mae dlya c'ogo pidstavy), schob z nym graly po zahidnym pravylam i ne rozumie, koly "nasha" vlada ne mozhe prymirom zvituvatysya, kudy pishlo 50% cil'ovogo kredytu na zakryttya shaht.
            V Ameryci bagato hto bere pid sumniv mudrist' IMF, ale e universal'ni pravyla. Koly ih dotrymuyut'sya, znahodyat'sya groshi. My zh poky scho varvary. Tomu j rivnyaemosya na Rosiju.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.03.18 | Максим'як

              Re:Я нас варварами не вважаю.

              Я себе варваром не вважаю і на Росію не рівняюся. Гітлер про нас так думав, думав і помер. Просто маємо такий історичний спадок - комуністичні кадри. Але коли подивитися на ті афери, що відбуваються на заході, то й прикладу не має з кого брати: може з Клінтона, чи Коля, чи ложі П2.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.03.18 | YND

                Boron' Bozhe

                Vy zovsim ne tak zrozumily - ya Vas azh niyak varvarom ne vvazhayu. Ale narod nash v massi dovely do nenajkraschogo stanu :(. Z "biznes-elitoyu" spravy maty nemozhna - vony bez 300% zysku nichogo ne roblyat'. Ya vchora po druzhbi perekladav odnomu biznismenu besidu - tehnichni terminy normal'no, a ot konotacii (tobto te, scho za tekstom)... Ale vse pryjde z chasom: polyaky, ugorci, horvaty na pochatku 90-h buly ne nabagato kraschi, a zaraz ne vidriznyty vid zahidnyh biznesmeniv.
                Z Vashoyu tezoyu pro kadry pogodzhuyusya, ale ne do kincya: napryklad, verhivka MZS vklyuchno zi Zlenkom duzhe vysokoi kvalifikacii. Ale bez politychnogo kerivnyctva... A tam vakuum :(.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.03.18 | Максим'як

                  Re: Це все шумовиння. Воно розвіється без сліду.

                  Та "бізнес-еліта" - то все переходяще. Ви погляньте на той калейдоскоп, сьогодні мільйонер, завтра вбили конкуренти, або посадили. Як в нас кажуть :"То вже не жилець на світі"
                  МЗС дійсно має з десяток добрих спеціалістів на рівні дипломатів та консулів, але решта дипломатичних робітників, відверте сміття, зібране з усіх закапелків України.
  • 2001.03.18 | Пані

    Отдельно от России и от Запада

    Украина - достаточно большая во всех отношениях страна, чтобы иметь возможность формировать собственную политику без рыскания стрелки компаса (в переводе на дипломатический - многовекторность).
    Можно строить нормальные прагматические отношения хоть с Россией, хоть с США, хоть с Гондурасом - было бы желание и умение. А с этим последние 10 лет были явные проблемы.

    Мне понравилась безымянная цитата из какого-то нашего политолога в статье в НГ. "Западники" это те, кто ворует западные кредиты, "панславяне" - это те, кто ворует российский газ и нефть, "патриоты" - это те, кому воровать уже ничего не осталось.

    Рецепт для Украины прост, как грабли (и тут Максимьяк прав по сути) - собственные интересы страны превыше всего. И за покупные ресурсы надо платить полную цену, и за собственные ресурсы, услуги, товары - тоже надо брать полную цену.

    С коррупцией надо бороться прежде всего путем отмены льгот и привелегий. Это все - элементарные вещи. Чего нет - это РЕАЛЬНОЙ (не декларативной) политической воли.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.18 | Максим'як

      Re: Отдельно от России и от Запада

      Ось, цієї політичної волі і не буде так довго, доки Україна буде управлятися кадрами вишколеними попереднім комуністичним режимом. Вони, ці кадри, інакше не вміють. Там, в мозгах, планка. Межа їхнього пізнання світу.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.18 | Пані

        Oh, yes!

        Максим'як писав(ла):
        > Ось, цієї політичної волі і не буде так довго, доки Україна буде управлятися кадрами вишколеними попереднім комуністичним режимом. Вони, ці кадри, інакше не вміють. Там, в мозгах, планка. Межа їхнього пізнання світу.

        Про мой родной вуз говорили, что работа в нем приводит к усекновению четверти мозга. Так вот я думаю, что там тот же слечай - не планка, а отсутствие той части мозга, которая способна на самостоятельное мышление.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.03.18 | Максим'як

          Re: Oh, yes!

          Трепанації, звичайно, не робили, просто той орган, коли його довго не використовувати, атрофується.
          Отож, повертаємось до старих істин: Кадри вирішують все!
    • 2001.03.18 | YND

      Re: Отдельно от России и от Запада

      Vse skazannoe vami v teorii zamechatel'no. Tol'ko pri uslovii, chto uzhe sdelan civilizacionnyj vybor.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.18 | Пані

        Конечно в теории

        Я ж реалист и прекрасно знаю, какая у нас практика :(:

        В той же теории "здравого смысла" цивилизационного выбора быть не может - ибо разумной и действующий альтернативы демократии и рыночной экономики нет.
  • 2001.03.18 | mara

    Я за незалежну Україну, але...

    Перш за все хочу низько вклонитися людям, які боролися за незалежну Україну. Тим, хто загинув, тим, хто дожив до серпня 1991 р. А також тим людям, які знаходили в собі сили боротися за загальнолюдські цінності в Радянському Союзі.
    Далі я хочу не погодитися з таким:

    Максим"як писав(ла):
    "Так, необхідно різко виступати проти семітизму і русицизму, як основного, на нинішній день, підставового джерела всієї клановості в Україні. “Євреї та росіяни - живіть і працюйте в Україні, але не створюйте фінасових та промислових кланів за національними ознаками, які діють проти інтересів українського народу!” – ось гасло держави. "

    Чому Ви зневажливо ДОЗВОЛЯЄТЕ жити і працювати іншим народам на тій землі, де вони народилися, де народилися їхні батьки? Хіба вони не мають ПРАВА жити там, де вважають за потрібне? Хіба український клан кращий за інший національний клан і український клан не діє проти народу? Я глибоко переконана, що злодії будь-якої національності залишаються злодіями.
    Чи не природніше вимагати, щоб БУДЬ-ХТО, незалежно від національності, був законослухняним громадянином тієї країни, де живе? (У Канаді поліція взагалі не веде статистики злочинів за національною ознакою). Дуже прикро, що в незалежній Україні не хочуть відмовитися від цього.

    "Український націоналізм – це сучасна державна ідеологія, яка ставить інтереси України і благо українського народу вище особистих і групових інтересів. Україна - понад усе. "
    Будь ласка, поясніть мені, що таке "Україна - понад усе"? Який зміст Ви вкладаєте в це гасло? Чим в приципі відрізняється російський шовінізм (по відношенню до інших громадян Росії) від українського націоналізму (по відношенню
    до інших громадян України)?
    Знаєте, мені здається, що на даному етапі розвитку для людей привабливіші загально людські цінності, аніж всілякі -ізми.
    Так, в Україні - державна мова одна - українська. На це потрібна тільки політична воля без істерик, послідовна, наполеглива політика держави в цьому питанні. На цьому і зупинимося, а далі - ВСІ рівні перед законом! Повірте, соромно було читати, що під час виборів мера Києва проти Суркіса використовувалося те, що він етнічний єврей.
    А на останок жива картинка з Торонто. Кожного серпня відзначається День Незалежності України. От у парку збираються перед парадом українці з діаспори. Підхожу до одного гурту і чую, як говорить одна симпатична жіночка років 60-ти: "Ох, оце я тільки повернулася з України. Погано там. Та й що там можна зробити, як жиди все-все заполонили?!" Я не втрималася: "А в Торонто все добре? Адже тут вже другий строк мером жид Мел Ластман, якого підримують 76% населення Торонто?" Мовчання. А я собі подумала, де б були ті люди, які десь на передвиборчому мітингу викинули гасло "Геть жида Ластмана!" До речі, він йшов на цьому параді в колоні. Англійці не марне кажуть, що у них нема антисемитизму, бо вони ніколи не вважали себе дурнішими від євреїв.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.18 | Максим'як

      Re: Я за незалежну Україну, але відкиньте стереотипи.

      Схоже на те, що ваші стереотипні погляди набуті з антиукраїнських пропагандистських джерел:

      Перекручене розуміння інтонації виразу.
      Коли б було написано: “Ви можете жити і працювати...” тоді це би був дозвіл.
      “Живіть і працюйте” – це заклик відноситися до країни в якій живеш не з точки зору комуністичного інтернаціоналізму, а з погляду привнеснення благ своїй землі (а не острову Ман, наприклад).

      Недочитане до кінця, цілком зрозуміле пояснення, до приведеного визначення:
      “Український націоналізм – це сучасна державна ідеологія, яка ставить інтереси України і благо українського народу вище особистих і групових інтересів. Україна – понад усе.”

      Адже все, що тут написано є зрозумілим. Як можна читати задом-наперед?
      “...інтереси України і благо українського народу вище особистих і групових інтересів. Україна – понад усе.”

      Тут написано, що громадянин України в першу чергу повинен дбати про СВОЮ ДЕРЖАВУ, а не про свій клан, нехтуючи всіма законами.
      Це не означає, що росіянин і єврей мають дбати про українця, бо ви, мабуть, це так розумієте.
      УКРАЇНЦі, РОСіЯНИ, ЄВРЕї та інші національності, які живуть в Україні і є УКРАїНСЬКИЙ НАРОД (а не пасажири з чемоданами, які думають, як більше вкрасти та вчасно накивати п’ятами в Канаду чи в Росію).
      Це означає, що для єврея і росіянина та інших національностей гасло «Україна – понад усе!» та його дотримання є обов’язковим, як і для українця.
      Ще раз пояснюю: «Україна – понад усе» - це заклик до любові рідної землі. Це заклик забути, хто звідки приїхав і куди збирається поїхати, а працювати чесно на благо українського народу, а отже самого себе.

      Отож, тому «На цей тест потрібно перевіряти кожну справу в Україні та кожен вчинок», звичайно, мова не про вчинки пересічного громадянина, а про громадян які володіють фінансовою та політичною владою.
      Таке тестування і здійснюють засоби масової інформації в кожній країні світу і це повинні робити і в Україні..

      Хіба не боролася Америка, ще до 1970-х із італійською клановістю, відстрілюючи чи саджаючи за грати всіх, хто відмовлявся чесно жити і сплачувати податки?!
      Це ж чекає і на українські клани, цілком зрозуміло.

      Я вважаю, що пояснення цілком вичерпне, якщо його сприймати таким яким воно є, а не перекручувати, чи робити витяжки з контексту, чи ж шукати подвійного змісту.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.18 | mara

        Re: Я за незалежну Україну, але відкиньте стереотипи.

        Максим'як писав(ла):
        > Схоже на те, що ваші стереотипні погляди набуті з антиукраїнських пропагандистських джерел:

        Які саме стереотипи Ви побачили в моєму попередньому постингу? Я приводила голісінькі факти. Знаєте, іноді не потрібно ніякої антиукраїнської пропаганди, бо самі робимо і говоримо таке, що не лізе в ніякі рамки.
        >
        > Перекручене розуміння інтонації виразу.
        > Коли б було написано: “Ви можете жити і працювати...” тоді це би був дозвіл.
        > “Живіть і працюйте” – це заклик відноситися до країни в якій живеш не з точки зору комуністичного інтернаціоналізму, а з погляду привнеснення благ своїй землі (а не острову Ман, наприклад).

        Чому Ви апріорі вважаєте, що треба закликати нормальних людей приносити благо своїй землі з БУДЬ-ЯКОГО погляду? .

        > Тут написано, що громадянин України в першу чергу повинен дбати про СВОЮ ДЕРЖАВУ, а не про свій клан, нехтуючи всіма законами.

        Ой, як це перекликається з "Раньше думай о Родине, а потом о себе!".

        > Це заклик забути, хто звідки приїхав і куди збирається поїхати, а працювати чесно на благо українського народу, а отже самого себе.

        А от тут, мені здається, врахуовуючи загальнолюдську природу, перспективніше закликати ЧЕСНО працювати на себе, а значить і на благо українського народу. Держава має забезпечити можливість ЗАКОННО і ДОСТОЙНО жити всім своїм громадянам .

        "Отож, тому «На цей тест потрібно перевіряти кожну справу в Україні та кожен вчинок», звичайно, мова не про вчинки пересічного громадянина, а про громадян які володіють фінансовою та політичною владою."

        Пробачте, але чесними і законнослухняними мають бути всі - і пересічні, і непересічні. Але це в ідеалі. Головне, з моєї точки зору, щоб у людей пройшло відчуття "гвинтиків", від яких нічого не залежить з одного боку, а з другого - відчуття, що досягши якогось політичного становища, ти вже не підлягаєш ніяким законам.

        "Таке тестування і здійснюють засоби масової інформації в кожній країні світу і це повинні робити і в Україні.."

        З цим повністю погоджуюсь.

        "Хіба не боролася Америка, ще до 1970-х із італійською клановістю, відстрілюючи чи саджаючи за грати всіх, хто відмовлявся чесно жити і сплачувати податки?!
        Це ж чекає і на українські клани, цілком зрозуміло."

        Америка, наскільки я розумію, боролася і зараз бореться проти організованої злочинності. До речі, мафія виросла і збагатилися, використовуючи в своїх інтересах невдалий сухий закон. Це зайвий раз підтверджує, що недолугі закони сприяють злочинцям. В Америці боролися проти італійської мафії не тому, що вона була саме італійською, а тому, що вона діяла, порошуючи закони.

        Знаєте, я думаю, що жодна людина чи організація не має право вказувати людям, що і як вони мають відчувати. Просто треба формувати таке середовище, щоб люди відчували себе людьми, незалежно від їхньої національності та посад, які вони займають.
        І ще одне прохання. Якщо Ви любите незалежну Україну як реальність, а не як ідею, то не говоріть і не робіть нічого такого, що б викликало до неї відразу. Не треба вважати, що ви володіє монополією на любов до своєї країни, а ті, хто думають дещо інакше - отруєні антиукраїнською пропагандою.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.03.18 | Максим"як

          Re:Жаль, але ви вже давно сформували свою думку

          про Україну і міняти її не будете.

          Вибачте, але важко полемізувати з людиною, яка не читає уважно, або зумисно не звертає уваги на написане, а продовжує висловлювати свою позицію без уваги на зміст прочитаного.

          Це підтверджує одне із ваших зауважень:
          "Чому Ви апріорі вважаєте, що треба закликати нормальних людей приносити благо своїй землі з БУДЬ-ЯКОГО погляду? "
          А за вашою логікою тільки ненормальна людина має дбати про свою державу. Нормальні люди дбають про себе - їм добре, отже добре державі. Але це дуже рідко буває, бо є бідні, хворі, діти і пенсіонери.

          Але я дякую вам, що ви звернули увагу на мій допис. Така позицію, як ваша, мені добре знайома і не тільки мені, я сам її сповідував в колишньому Союзі, бо вважав, що це не моя держава і я повинен жити тільки для себе. Так всі робили і Союз розвалився. А для України я цього не хочу і з цієї причини я закликаю припинити цю тенденцію і переорієнтувати на даний момент моральні цінності. Ви їх можете сприймати або ні, то ваша справа.

          Але недалекоглядність конкретної, окремовзятої особи формує світогляд всього народу, який далі приводить до його зникнення з карти світу. Я не хотів би, що мій український народ повторив долю єврейського, який з таким світоглядом зруйнував свою державу, а потім 2000 років намагався всім доказати, що нічого не сталося, що можна і так жити, хоч може тільки всього 20 років пройшло, як цей народ ніхто не проганяє із своїх країн. І слава Богу. Пoганий приклад для наслідування.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.03.18 | mara

            Re:Жаль, але ви вже давно сформували свою думку

            Максим"як писав(ла):
            > Це підтверджує одне із ваших зауважень:
            > "Чому Ви апріорі вважаєте, що треба закликати нормальних людей приносити благо своїй землі з БУДЬ-ЯКОГО погляду? "
            > А за вашою логікою тільки ненормальна людина має дбати про свою державу. Нормальні люди дбають про себе - їм добре, отже добре державі. Але це дуже рідко буває, бо є бідні, хворі, діти і пенсіонери.

            За моєю логікою здорова, дієздатна людина має дбати про себе та свою сім"ю, примножувати свій добробуток, чесно платити податки державі, а держава має підтримувати законність та допомагати тим, хто не може за станом здоров"я, чи з якихось інших причин, сам піклуватися про себе. Тобто, держава є для людини, а не людина - для держави. Здається, саме про це я писала в минулому постингу:"Держава має забезпечити можливість ЗАКОННО і ДОСТОЙНО жити всім своїм громадянам ".

            > Але я дякую вам, що ви звернули увагу на мій допис.

            Я звернула на Ваш постинг увагу тому, що Ви, чи не перший, на цьому форумі чітко і ясно виклали ідеологію націоналізму, якою керуються й досі, незважаючи на те, що де-факто і де-юре Україна - незалежна і подальший розвиток та втілення у життя цієї ідеології, з моєї точки зору, може призвести до відчуження і відторгнення України від цивілізованого світу, а разом з тим й втрату всілякої надії на цивілізований розвиток подій в самій Україні. (Ви так і не відповіли на всі мої питання з двох попередніх постингів. Чому?).

            "Так всі робили і Союз розвалився. А для України я цього не хочу і з цієї причини я закликаю припинити цю тенденцію і переорієнтувати на даний момент моральні цінності. "

            Повірте, я не менше ніж Ви хочу, щоб Україна жила і процвітала. Я виросла під портретом Т.Шевченка та одного з своїх синів назвала Тарасом.
            Я вбачаю моральні цінності в повазі до себе та до інших людей, в чесній праці, в тому, щоб допомагати тим, хто потребує моєї допомоги.

            "Я не хотів би, що мій український народ повторив долю єврейського, який з таким світоглядом зруйнував свою державу, .."

            Пробачте, я не зрозуміла, з яким саме "таким світоглядом"?
            Ви знаєте, цікаво виходить, на російських форумах мене вважають українською націоналісткою, а на цьому форумі жалкують, що я не погодужуюсь з "кришталево чистим" українським націоналізмом...
            Ще одне питання, як, з Вашою точки зору, співвідносяться демократія та націоналізм (маю на увазі як ідеологію державотворення)?
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.03.19 | Максиm'як

              Re:Ну, нарешті, речі названі своїм іменем.

              Треба було з того почати:”Я проти українського націоналізму в будь-якому прояві”. Так?
              А далі треба було перерахувати свої аргументи. Ось вся полеміка.

              Мені не жаль, що тривіальне питання націоналізму, яке допомогло повоєнним Німеччині та Японії стати високорозвинутими державами, і не тільки їм, ви постійно намагаєтеся схилити (його) то в сторону нацизму, то шовінізму, тому, що це є давня і стара історія, так було завжди, що український націоналізм, навіть, “кришталево чистий” викликав, м’ягко кажучи, гостре заперечення в тих, хто нечесно користав з України. За вишиту сорочку - вивозили в Сибір, за український вірш – за грати, за українську пісню – вбивали і вбивають.

              До розуміння питання співвідношення демократії і націоналізму, краще звернутися до недалекої історії відбудови повоєнних Німеччини та Японії, коли громадяни цих країн впродовж кількох років фактично працювали по 10-12 годин майже даром. Як Німеччина методом народної будови будувала Фольксваген і та інші заводи.(Хоч на той час були вже інші заводи – Опель, Форд, Меседес, але вони вже не належали повністю німецьким власникам).

              Я бачу в українському націоналізмі ключ до демократичної і економічно процвітаючої України., хоч вже десять років незалежності, але в Україні не має націоналізму, навіть, у вигляді національних інтересів, ні демократії, ні процвітаючої економіки, але вже є багато ворогів українського націоналізму, прихильників якого можна на пальцях перерахувати.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.03.19 | mara

                Re:Ну, нарешті, речі названі своїм іменем.

                Максиm'як писав(ла):
                > Треба було з того почати:”Я проти українського націоналізму в будь-якому прояві”. Так?

                Ні, не так. Я за український націоналізм (правда, більш вподобала би - патріотизм) в прояві захисту національних інтересів держави Україна. Я проти украінського націоналізму в прояві поділу всередині країни на "білих" та "чорних" за певними ознаками.
                Скажіть мені, будь ласка, де я змогла би прочитати про економічну програму українських націоналістів, програму засад державотворення, культурну програму. Я прочитаю і тоді, якщо Ваша ласка, поговоримо ще, більш конкретно.

                "ви постійно намагаєтеся схилити (його) то в сторону нацизму, то шовінізму, "

                Нікуди нічого я не намагалась схиляти. Я задала ясні та конкретні питання, а Ви на них не відповіли, а просто зробили свої висновки, щодо моєї позиції. Це не є полеміка.

                Щодо повоєнних Німеччини та Японії, то не забувайте, що на той час це були практично мононаціональні суспільства, чого немає в Україні і з цим потрібно рахуватися та діяти розумно.

                "але вже є багато ворогів українського націоналізму, прихильників якого можна на пальцях перерахувати. "

                Вміння не наживати собі ворогів і робити свою справу - це велике мистецтво. Задайте собі просте питання, чому це так? При цьому в першу чергу проаналізуйте, що ви самі не так робите, чи говорите.
                Колись я від вчителів чула прекрасну фразу: "Як добре було б в школі, аби не учні!"
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.03.19 | Максиm'як

                  Re:Як добре було б в школі, аби не учні

                  1. Я завжди був патріотом України, але різниця між націоналізмом і патріотизмом є те, що перший – це ідеологія, яка має свої положення і може бути покладена в основу побудови держави.
                  До тепер, під впливом негативного звучання словосполучення “український націоналізм” (як тільки його з переляку не називають: українська мрія, українська національна ідея), навязаного попереднім режимом, в Україніна державному рівні ніхто не наважується офіційно звертатися до цієї теорії і, більше того, розробляти на основі нього програми розвитку України. Всім вже зрозуміло, що на нігілізмі, космополітизмі та інтернаціоналізмі держави не збудуєш, порядку не буде ніколи. Просто є сили, які проти порядку, бо це їм дозволяє нечесно збагачуватися. Є сили, яких ніхто не ущемляє, а вони розвивають істерію переслідування. В той же час, президент ще гадає:”Щож воно таке я тут в Україні набудував”.

                  2. Заклику до поділу на чорних і білих не має ні в дописі і ні в думках. Це є - нонсенс, бо це є заклик до війни. Навпаки, є заклик забути “пяту графу”, як ознаку поділу за національністю, яка є невідємним елементом інтернаціоналізму, насильно насадженим в совєтську епоху. “Живіть і працюйте чесно для своєї землі” - забудьте хибну ідеології поділу на наших і не наших.

                  3. Ці програми мені самому не відомі, крім тих, що писалися 70-80 років тому, і, природньо, ставили зовсім інші задачі. Є партія “Конгрес українських націоналістів” (КУН), може хтось інший підкаже, де можна прочитати їх програму в інтернеті. Але справа не в цих програмах (для мене), справа в засадах та ідеології понадпартійні, обов”язковій для всіх партій і не партій в Україні. ЇЇ мають розробляти державні інститути.

                  4. Якщо я не дав на якесь ваше питання відповіді, то ви його не чітко сформулювали, я міг і не зауважити його в контексті. Настрій відповідний в мене появився від першої вашої фрази:”Я за незалежну Україну”. Все одно, що я би сказав:”Я за незалежну Англію”. Я вам зразу порекомендував – відкиньте стереотипи.Вже інший час. А через добу полеміки ви знову кажете:”Я проти поділу на чорних і білих”, а як звучить наступна фраза я вже чув десятки разів:”Наших б”ють”.

                  5. Японія була мононаціональною, але Німеччина – ні. По війні в Німеччині були мільйони біженців, під план Маршала було завезено з південних країн 7-8 млн. робітників. Правда, німці не покладалися на них. З цього погляду Україна є не менш мононаціональна країна, ніж Німеччина.

                  6. Черговий стереотип, якого не позбудуться ні “ультраправі” ні “ультраліві” в Україні - відношення до росіян. Російськомовні не є винятково росіянами. Українське корінне населення, яке в силу обставин розмовляє російською мовою, не є росіянами. Таких українців є ще з 10 мільйонів, розкиданих на теренах колишнього Союзу, але від цього вони не стають росіянами. Хай собі розмовляють, як хочуть, але від того Україна не стає багатонаціональною державою. В Україні інших національностей є менше 10 відсотків, у Франції та Німеччині є більше. Я знаю десятки людей, яким в паспорти було насильно вписано русский, а до прізвища добавлене “ов”. Звичайно, хто не хотів, то протестував, але чим закінчився той протест – ярликом “націоналіст” і Соловками. Тепер не має тої графи “національність” і слава Богу, бо хто бажає, може відновити своє історичне коріння, незаповнюючи при цьому жодної графи.

                  7. Чи я наживаю ворогів України своїми поглядами. Думаю, що ні. Такі стереотипні погляди про український націоналізм, як різунство інших народів, був нав”язаний неукраїнцям, ще задовго до мого народження, бо тоді під виглядом боротьба з українським націоналізмом здійсювалася політика інтернаціоналізму, а суть – русифікація. Боротися з українофобією можна тільки на державному рівні.
                  Я хотів би, щоб Президент, Верховна Рада та інші державні інституції, знайшли час і розставили все по своїх місцях, бо далі ставити на державному рівні питання:”Що ми будуємо?” приведе до загострення протистояння в суспільстві. Бо те, що збудовано на цей час, зветься:
                  “Кримінально-клановий режим із формально-діючими державними інституціями”
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.03.19 | mara

                    Re:Як добре було б в школі, аби не учні

                    Перш за все дякую за відповідь.

                    1. Я завжди був патріотом України, але різниця між націоналізмом і патріотизмом є те, що перший – це ідеологія, яка має свої положення і може бути покладена в основу побудови держави.

                    Слідування цим положенням (як я їх розумію та як вони втілюються в життя в інших країнах) неминуче призводить до різні. Так я бачу БУДЬ-ЯКИЙ націоналізм. І не треба мені знову повторювати про радянські стереотипи. У світі ще є багато інших країн, які проходили і, на жаль, проходять через це навіть в цивілізованих країнах (наприклад, Квебек у Канаді). Слава Богу, що хоч у 1991 не лилася кров. Тому я й говорю про патріотизм.


                    2. Заклику до поділу на чорних і білих не має ні в дописі і ні в думках. ... забудьте хибну ідеології поділу на наших і не наших.

                    А тут в самий раз запитати, які положення націоналізму як ідеології, Ви вважаєте необхідним покласти в основу розбудови держави? Питання досить чітке?

                    3. Але справа не в цих програмах (для мене), справа в засадах та ідеології понадпартійні, обов”язковій для всіх партій і не партій в Україні. ЇЇ мають розробляти державні інститути.

                    Знов таки. Програма кожної партіі, як на мене, базується на якійсь певній ідеології. Абсурд, з моєї точки зору, вимагати від всих партій стати на засади націоналізму. Тому я знову повторю - патріотизм!

                    4. ...Настрій відповідний в мене появився від першої вашої фрази:”Я за незалежну Україну”. Все одно, що я би сказав:”Я за незалежну Англію”.

                    Не зовсім зрозуміла,але спробую пояснити. Справа в тому, що КУН не підтримує УБК (як я знаю з української тутешньої преси ) саме тому, що вважає, що дії УБК можуть призвести до 1) приходу червоних до влади, а значить - кінець незалежності, 2)вимушене звертання Кучми до Росії - результат той самий. Тому знову постало питання існування незалежної України. Щодо Англії, то дуже мені хотілося , щоб Україна для себе користувалася відомим англійським правилом: "У Англіі нема вічних друзів та вічних ворогів. У Англії є її вічні інтереси."

                    "Я вам зразу порекомендував – відкиньте стереотипи.Вже інший час. А через добу полеміки ви знову кажете:”Я проти поділу на чорних і білих”, а як звучить наступна фраза я вже чув десятки разів:”Наших б”ють”.

                    Це не до мене.

                    5. Японія була мононаціональною, але Німеччина – ні. По війні в Німеччині були мільйони біженців, під план Маршала було завезено з південних країн 7-8 млн. робітників. Правда, німці не покладалися на них. З цього погляду Україна є не менш мононаціональна країна, ніж Німеччина.

                    Та історична обстановка трохи відрізнається. Чи не так?

                    6. Черговий стереотип, якого не позбудуться ні “ультраправі” ні “ультраліві” в Україні - відношення до росіян. Російськомовні не є винятково росіянами. Українське корінне населення, яке в силу обставин розмовляє російською мовою, не є росіянами. Таких українців є ще з 10 мільйонів, розкиданих на теренах колишнього Союзу, але від цього вони не стають росіянами. Хай собі розмовляють, як хочуть, але від того Україна не стає багатонаціональною державою.

                    О, це дуже цікаве питання. Для сімейного користування ми ввели терміни:
                    1.російськомовна людина
                    2.російськомисляча людина.
                    Так от, російськомисляча людина (зокрема) - це людина (незалежно від генетики), яка серцем пам"ятає Союз та признає за Росією права старшого брата для всіх народів пострадянського простору. В цьому аспекті для мене Мороз - російськомислячий, а Пані, наприклад, - російськомовна. З цієї точки зору для мене мова не відіграє ніякої ролі. Ризикну сказати, що насправді "російськомислення" має значно більше значення, ніж генетика.

                    "В Україні інших національностей є менше 10 відсотків, у Франції та Німеччині є більше. Я знаю десятки людей, яким в паспорти було насильно вписано русский, а до прізвища добавлене “ов”. Звичайно, хто не хотів, то протестував, але чим закінчився той протест – ярликом “націоналіст” і Соловками. "

                    Я Вам приведу інший приклад. Російськомовні люди в Україні протестують, щоб імена їхніх дітей в документах перекладалися на українську мову. Наприклад, батьки хочуть, щоб їхнього хлопчика звали Дмитрий, а його записують - Дмитро. Питання. Як Ви особисто до цього ставитеся? Дуже прошу відповісти.

                    Тепер не має тої графи “національність” і слава Богу, бо хто бажає, може відновити своє історичне коріння, незаповнюючи при цьому жодної графи.

                    З цим погоджуюсь повністю. Слава Богу!

                    7. Чи я наживаю ворогів України своїми поглядами. Думаю, що ні. Такі стереотипні..

                    На це вже я відповіла вище. Крім того боротися з стереотипами, нав"язаними в минулому, найкраще - це не підтверджувати їхню справедивість в сьогоденні.

                    "Боротися з українофобією можна тільки на державному рівні."

                    Я думаю, що боротися з українофобією можна тільки одним способом - держава і патріоти мають зробити країну привабливою для людей.

                    "Бо те, що збудовано на цей час, зветься:
                    “Кримінально-клановий режим із формально-діючими державними інституціями”

                    Погоджуюсь. Відмічу, що, з моєї точки зору, це зовсім не стосується національного питання.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.03.19 | Максиm'як

                      Re:Не зводьте полеміку на істерику

                      Ну не любити ви Укранїни, признайтися чесно, а українців, ще більше не любите. Ви говорите про Україну так само відчужено, як і про Канаду. Ви чужі для України, так само як і для Канади. Вам краще визначитися поки не пізно. Може це має якась інша країна бути, яка більше вам підходитеме. Та, де не має націоналізму.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.03.20 | mara

                        Re:Не зводьте полеміку на істерику

                        Максиm'як писав(ла):
                        > Ну не любити ви Укранїни, признайтися чесно, а українців, ще більше не любите. Ви говорите про Україну так само відчужено, як і про Канаду. Ви чужі для України, так само як і для Канади. Вам краще визначитися поки не пізно. Може це має якась інша країна бути, яка більше вам підходитеме. Та, де не має націоналізму.

                        По-перше, Ви не слідчий і не священник, щоб я в чомусь признавалась та сповідалась перед Вами.
                        По-друге, дякую за пораду, але я вже собі раду якось дам сама.
                        По-третє, я зрозуміла, чому Ви так і не відповідаєте на питання...
                        А на останок - любов в політиці має бути зрячою. Засліплені любов"ю небезпечні для того, кого люблять...
    • 2001.03.19 | Чучхе

      "Я не антисеміт. У мене навіть знайомі євреї є"...

      Попередній постинг повністю відповідає цій фразі. Коли ми перестанемо взагалі задумуватися над національним походженням хоч президента України, хоч мера Торонто - лише тоді можемо сказати, що з ксенофобією десь глибоко в підсвідомости покінчено.

      mara писав(ла.
      > "А в Торонто все добре? Адже тут вже другий строк мером жид Мел Ластман, якого підримують 76% населення Торонто?" Мовчання. А я собі подумала, де б були ті люди, які десь на передвиборчому мітингу викинули гасло "Геть жида Ластмана!" До речі, він йшов на цьому параді в колоні.

      І ще цитата: "Англійці не марне кажуть, що у них нема антисемитизму, бо вони ніколи не вважали себе дурнішими від євреїв." Це просто красива фраза. По-перше англійці не мислять 100відсотково як один. По друге - у багатьох з них є побутовий антисемітизм. По-третє, 10% англійців - це брудні смердючі ніггери.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.19 | mara

        Re: "Я не антисеміт. У мене навіть знайомі євреї є"...

        Чучхе писав(ла):
        > Попередній постинг повністю відповідає цій фразі. Коли ми перестанемо взагалі задумуватися над національним походженням хоч президента України, хоч мера Торонто - лише тоді можемо сказати, що з ксенофобією десь глибоко в підсвідомости покінчено.

        А я особисто ніколи й не задумувалася, але, знаєти, при знайомстві, тут обов"яково питають, з якої країни приїхав (nationallity), а не origin. Більш того на офіційних співпесідах є правило не цікавитися національністю.
        А маніпулювати висмикнутою цитатою - фі на вас! Правда, я тут вже читала, що ви любите to tease, тому цей пассаж

        "По-третє, 10% англійців - це брудні смердючі ніггери."

        відношу до вашого невдалого striptease.

        А у нас дійсно є знайомий із Кенії, який навчався у Союзі і дуже бідкався, що мало того, що він чорний, так ще й іудей. :)
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.03.21 | Чучхе

          Re: "Я не антисеміт. У мене навіть знайомі євреї є"...

          nationallity, origin, to tease, striptease.
          >
          Невже цим словам не можна знайти українських відповідників?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.03.21 | mara

            Re: "Я не антисеміт. У мене навіть знайомі євреї є"...

            Чучхе писав(ла):
            > nationallity, origin, to tease, striptease.
            > >
            > Невже цим словам не можна знайти українських відповідників?

            Мабуть можна. Я сама здивувалася, коли мені тут на курсах пояснили, що nationallity - розуміється всіма тільки і тільки як громадянство. Якщо у вас паспорт, наприклад, Японії, то ви за nationallity - японець. Origin - етнічне походження, яке в паспорті НІКОЛИ не проставляється, бо це вже расизм або фашизм. Офіційні особи НЕ МАЮТЬ ПРАВА цікавитися вашим ентнічним походженням (це НЕЗАКОННО) От такі у них тут закони.
            Щодо tease, то це слово означає "дразнити", "прикалуватися" . Я просто погралася в слова - хотіли подразнити і невдало оголилися (стриптиз).
            Вибачайте.
  • 2001.03.19 | AB

    Re: Эмоции откинуть не удалось...Сплошные эмоции. А факты?

    У Вас, шановний! Да, эмоции. Россия ведёт войну, но уровень жизни там выше вдвое. Россией правит КГБ-шник, но там вводят суд присяжных. Россия опережает Украину. Вместо заботы о правах и благах народа Украины вдруг начинаются разговоры о России. А вот России до Украины - дела нет, потому и опережает.

    И не стоит говорить о прошлом, в разговорах о прошлом нет будущего. Давайте о фактах. Вот _факт_ №1 (про форум) : Когда я открыл форму для ответа - увидел: "Попередження від адмін групи!!!
    Будете відповідати на відверті та тупі провокації - будемо "мочіть в сортіре" і провокатора, і того, хто відповідає. Без поділу на патріота та ворога. Якщо хочеться повправлятися у лайці - вперед на інші сайти.
    Просимо вибачення у всіх, до кого це не стосується. " - т.е. сначала - ругань, угрозы, а потом - извинения. Причём лексика - как у Кучмы: "видверти та тупи провокации" - и без суда и следствия..."Без подилу на вогога та патриота" - ну куда простому гражданину податься? Либо ворог - либо патриот. Этакий Кучмизм в действии. А если я дурак, просто дурак? То что - я уже пивтора ворога или пив-патриота? Парни, Майдан я уважаю, но за антикучмизм, а не за кучмизм. Будьте не героями, а гуманистами.

    Вот факт №2 (про украинцев), цитируя Вас:

    "Тут написано, що громадянин України в першу чергу повинен дбати про СВОЮ ДЕРЖАВУ, а не про свій клан, нехтуючи всіма законами.
    Це не означає, що росіянин і єврей мають дбати про українця, бо ви, мабуть, це так розумієте.
    УКРАЇНЦі, РОСіЯНИ, ЄВРЕї та інші національності, які живуть в Україні і є УКРАїНСЬКИЙ НАРОД (а не пасажири з чемоданами, які думають, як більше вкрасти та вчасно накивати п’ятами в Канаду чи в Росію).
    Це означає, що для єврея і росіянина та інших національностей гасло «Україна – понад усе!» та його дотримання є обов’язковим, як і для українця.
    Ще раз пояснюю: «Україна – понад усе» - це заклик до любові рідної землі. Це заклик забути, хто звідки приїхав і куди збирається поїхати, а працювати чесно на благо українського народу, а отже самого себе."

    А имеем ли мы право запрещать УКРАИНЦУ или ГРАЖДАНИНУ УКРАИНЫ называть себя русским, евреем, поляком, немцем, грузином ?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.19 | Максиm'як

      Re: А де ви побачили хоч натяк на таку заборону?

      1.Кожен зве себе як бажає, нова українська держава принципово не розглядає своїх громадян за національним признаком. Такої заборони не має ні в моєму дописі, ні в Конституції, ані в реальному житті в Україні.
      2. Я не можу заперечувати успіхів Росії, бо вони в деталях мене не цікавлять. Я добре знайомий може із сотнею росіян, тому переконаний в іншому, що пересічний росіянин далекий від шовінізму, що панслов"янізм придуманий тільки окремою групкою і має на меті замінити розвалену ідеологію інтернаціоналізму.
      3. Якщо ви схочете реально поглянути на світ, то повинні зрозуміти, що Україна і Росія здатні жити без цих ідеологій.
    • 2001.03.19 | Technar

      Дякуємо за зауваження

      Це щодо формулювання попередження. Я трохи відредагував текст.

      Це зауваження про провокації вже зіграло свою позитивну ролю і тепер справді може бути викладено у м"якшому тоні.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".