МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Власть оказалась умнее, чем я ожидал.

03/19/2001 | SpokusXalepniy
Кучма оказался намного умнее, чем я думал.
Несколько раз я предупреждал, что все действия направлены на введение ЧП в Украине.
Был дураком. Согласен.
Никто ЧП не вводил и вводить не будет.
Просто оно уже есть !

Собственно, что вы еще хотите? Пулеметной стрельбы на улицах?

Власть сейчас делает все, что считает нужным, не глядя ни на какие законы, Запад, оппозицию и пр.
Перечислять не имеет смысла - и так обо всем известно благодаря интернету (единственную реальную оставшуюся силу).

Если нужен пример, то лучше, чем этот не придумаешь:
http://proua.com/const-htm/msociety.php?id_art=834

Вот выдержки:

Машина подъехала к многочисленной группе студентов, которые сидели прямо на асфальте в кружении работников "Беркута" и других, судя по форме, спецподразделений. В кабинку, рассчитанную на 8 человек нас втолкнули 14, в том числе одну девушку. Мы вынуждены были сидеть друг в друга на руках. Все происходило очень быстро. Никто не понимал, что происходит. Были мысли, что, наверное, произошел какой-то переворот, введено чрезвычайное положение или что-то еще в этом роде, раз людей хватают просто на улице.
...
Далее был суд, который иначе как пародией назвать нельзя. Причем пародия очень мрачная. В комнате я, женщина-судья (которую мне не представили, я не знал, кто это такая; уже потом мне сообщили депутаты, что ее фамилия Кузнецова), майор милиции и милиционер за моей спиной. Что меня удивило, судью почему-то интересовало, каким образом я получаю гонорары. Как это касается моего задержания, я не знаю. Потом говорит: "Вот по протоколу вы нарушали порядок, матерились..." Я говорю: это не правда и протокол я не подписывал. Она говорит: "Зачем же ты этого не написал?" Я: Поверьте, что в 4-00 ночи в таком состоянии нечего писать не хочется. Тем более, я толком не понимал, что происходит. Судья выдала еще одну фразу: "Я бы вам там всем поотрывала, - а потом глянула мне в глаза и сказала, - Пятнадцать суток".
...
Ибо я уже и не знал, что думать. Говорили всякое. Что арестованы все. Все сидят, сидит Чорновил и другие...


Ну, сами читайте.

Так есть ЧП или это опять мои домыслы?

Відповіді

  • 2001.03.19 | Майдан

    СБУ вперше (!) здійснює масові політичні арешти.

    До речі це поки що єдиний ефект від заміни Деркача на Радченка.

    СБУ із залученням підрозділів спеціального призначення БЕЗ ОРДЕРІВ вривається в офіси політичних партій та громадських організацій та заарештовує людей.

    Показова реакція деяких людей на цьому форумі - незважаючи на інформацію про абсолютно НЕАДЕКВАТНІ дії репресивних органів, про масові арешти, про скалічених людей у лікарнях, врешті решт про моливі смертельні випадки, вони надалі "перебирають шерсть" опозиції у пошуках чого-небудь "політично некоректного".
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.19 | УНА-УНСО

      Заява УНА-УНСО.

      Заява УНА-УНСО.

      Бійка перед Адміністрацією президента в жодному разі не може виправдовувати чи пояснювати репресії, які розпочалися в Україні з 9 березня і тривають до сьогодні.
      УНА-УНСО готова відповідати на суді, щодо подій 9 березня біля Адміністрації. Однак ми вимагаємо суду, за каліцтво людей ввечері того ж дня біля штабу УНА-УНСО на Димитрова 6, за погром офісу, який до речі належить УКРП, за катування в автобусах, що належать "Беркуту", за катування унсовців на протязі першої ночі, за примус під загрозою фізичної розправи підписувати сфальсифіковані протоколи, за фізичну розправу з Головою проводу УНА-УНСО Андрієм Шкілем, за заборону його госпіталізувати, за неповідомлення близьких і родичів затриманих, за приховування журналів реєстрації хворих в лікарнях, за не внесення викликів "Швидких допомог" до РОВД в загальний реєстр, за зникнення 16 членів УНА-УНСО… і ми припускаємо за вбивство членів організації.
      Ми вимагаємо суду!
      На 19.03 17 членів УНА-УНСО знаходяться в СІЗО СБУ, 16 пропали безвісті, 10 утримуються в спецрозподільнику ДВРЗ, 2 в лікарні. Голова Проводу Андрій Шкіль, знаходиться в лікарні після травми голови, (яку він отримав по дорозі з автозаку до камери, били важким предметом) у нього почалися ускладнення, тримається висока температура.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.19 | www.antenna.com.ua

        Re: Заява УНА-УНСО.

        До речі, сьогодні ввечері до місцевого черкаського СБУ було викликано ниби то на допит кілко членів УНА -УНСО, що приймали участь в подіях 9 березня, та були звільнені з під адмінарешту. Лише декілька осіб з них з"явилися в Черкассах. Решта після так званного "звільнення" чи виписки з лікарень безслідно зникла. Їх доля не відома а ні рідним, а ні членам організації. Напевне відомо, що вони "в біга" не подалися. А тих, хто залишився на волі сьогодні викликали на допит, вони досить не покинули стіни СБУ. Можливо вони вже заарештовані... ППодробиці днями на сайті www.antenna.com.ua
        УНА-УНСО писав(ла):
        > Заява УНА-УНСО.
        >
        > Бійка перед Адміністрацією президента в жодному разі не може виправдовувати чи пояснювати репресії, які розпочалися в Україні з 9 березня і тривають до сьогодні.
        > УНА-УНСО готова відповідати на суді, щодо подій 9 березня біля Адміністрації. Однак ми вимагаємо суду, за каліцтво людей ввечері того ж дня біля штабу УНА-УНСО на Димитрова 6, за погром офісу, який до речі належить УКРП, за катування в автобусах, що належать "Беркуту", за катування унсовців на протязі першої ночі, за примус під загрозою фізичної розправи підписувати сфальсифіковані протоколи, за фізичну розправу з Головою проводу УНА-УНСО Андрієм Шкілем, за заборону його госпіталізувати, за неповідомлення близьких і родичів затриманих, за приховування журналів реєстрації хворих в лікарнях, за не внесення викликів "Швидких допомог" до РОВД в загальний реєстр, за зникнення 16 членів УНА-УНСО… і ми припускаємо за вбивство членів організації.
        > Ми вимагаємо суду!
        > На 19.03 17 членів УНА-УНСО знаходяться в СІЗО....
  • 2001.03.19 | технолог

    Re: Власть оказалась умнее, чем я ожидал.

    Спокусе! Цікавий аналіз є на Парторг.юа. Я вивісив посилання на цю статтю у рубриці "Що робити", подивись мій пост сьогодні вранці про дядька
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.19 | SpokusXalepniy

      Анализ опасный во всех отношениях

      технолог писав(ла):
      > ...Цікавий аналіз є на Парторг.юа.

      Да, читал я его:
      http://www.part.org.ua/default.php?art=8129076
      У Меня, аж, подступило от негодования.
      Даже не знаю с чего начать. Попробую пояснить.

      Вся статья-анализ основана на одном очень опасном допущении. Я сформулирую его так.
      В основу положена ситуация якобы цивилизованного мира. Рассматривается борьба двух сил: та, что у власти, и оппозиционных. Все изображается так, буд-то бы были некоторые просчеты одной партии, а оппозиционные вроде как раскопали эти промахи и требуют досрочной отставки (выборов, дополнительных расследований и пр.). Ну, для порядку признаются кое какие нарушения законов и некоторых правил поведения цивилизованного мира.

      ВОТ ЭТО И ЕСТЬ САМАЯ ГЛАВНАЯ И ОПАСНАЯ ЛОЖЬ !!!

      Опасная во всех отношениях. Это попытка рассматривать абсолютно беззаконные действия власти, многократно повторенные и даже нескрываемые, наглые и беспардонные, не отличающиеся от самых обычных уголовных преступлений, попытка навязать рассмотрение такой ситуации как борьбу якобы оппозиционных сил. Борьбу, которая понимается в мире как элемент цивилизованной конкуренции.

      На самом деле все значительно проще. Просто бандиты были пойманы на горячем, расследование по свежим следам показало, что это организованное давно действующее бандформирование, которое должно быть привлечено к обычному уголовному суду.
      А в это время пойманные за руку преступники завопили, что это их привлекают не за бандитизм, а по политическим мотивам (чуть ли не как диссидентов). С таким же успехом они могли поднять бучу, что это их по национальному признаку ущемляют, или по половому.

      Вся их (властей) подлая сущность и заключается в одном - перевести точку общественного внимания с уголовного в политическое русло. И все!!! Больше ничего и не требуется.

      Поэтому, даже анализируя эти статьи, вы поддерживаете именно этот, навязанный вам властями, способ смотрения на жизнь в Украине.
  • 2001.03.19 | Максиm'як

    Re: Відкинуто всі умовності і фігові листочки.

    Так велися справи і писалися протоколи всі 10 років. Хіба це не знали, що наша миліція затримання починає із побиття і привласнення грошей і цінних речей.
    В тої банди страх втратити своє корито є більший ніж, страх перед ПАРЄ чи Кваснєвським. І вони ще не одного відправлять на той світ.
  • 2001.03.19 | Адвокат ...

    То не вона, то Ви... ( Re: Власть оказалась умнее, чем я ожидал.)

    Вся річ у тім, що ця ( абсолютно більшовицька з
    брутальним присмаком звичайного бандицького кодла
    ) влада непроможна зміватися. Вона такою була всі
    совєцькі часи, може без зайвого педалювання своєї
    бандицької сутности.

    УбК, ФНП "пробудили" єство цієї влади, дали їй
    привід не ховати свою сутність. От і все кіно.

    Парторґ завжди парторґ, мусор він і в кіні мусор,
    хижака не вмовиш їсти моркву, кучмістан -на мило,
    пахана з пацанами -- на нари!


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".