МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

СТУДЕНТІВ ПРОДОВЖУЮТЬ ДОПИТУВАТИ В СБУ

03/19/2001 | Майдан-Інформ
Сьогодні на допит до Служби безпеки України був викликаний Євген Гудзь, студент третього курсу гуманітарного факультету Києво-Могилянської Академії. Викликали його по справі замінування парку Шевченка, яка не варта й виїденого яйця. Справа в тому, що в групі студентів та молоді, які ввечері 8 березня курили в темному вестибюлі інституту “Республіка” (а там щоденно збираються десятки студентів), хтось сказав, що завтра і в найближчі дні можливі провокації з боку влади, і навіть теракт.

Ніхто спочатку не звернув на це увагу, але потім Євген Гудзь все ж наполіг, щоб якось повідомити про це пресу та громадськість. Він ще з одним студентом, Володимиром Іщенком, пішов на радіо “Свобода”, звідки його працівник, назвавши своє ім”я та імена студентів, зателефонував до міліції, записавши розмову на диктофон.

Через п”ять днів Голова СБУ В.Радченко повідомив у Верховній Раді про анонімний дзвінок про замінування парку Шевченка і встановлення особи “телефонного терориста” Олекси Починка.

З цієї історії п”ятиденного розшуку “терориста”, який представляється сам і ніде не ховається, сьогодні сміється весь світ. Докладно цю історію можна прочитати в розділі ЗАЯВИ ТА ЗВЕРНЕННЯ.

Але людей продовжують тягати до СБУ, намагаючись чи то сфабрикувати кримінальну справу, чи то просто зайвий раз піддати опозиціонерів психологічному тискові.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".