МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

МІТИНГ ПАМ"ЯТІ І ПЕРЕСТОРОГИ

03/24/2001 | Майдан-Інформ
Відкрив зібрання народний депутат Тарас Чорновіл, син знищеного режимом лідера Народного Руху України В"ячеслава Чорновола. За ним виступила Леся Гонгадзе. Її слова коротко і влучно окреслили сучасну ситуацію в Україні:
"Кращі з кращих є замордованими, а злодії сидять нагорі".
"Я звинувачую сьогодні під цими святими хрестами Президента Кучму".
"Президент все знає, все планує наперед, його злочинна влада йому допомагає".
"Тільки Господь і Ви, добрі люди, тримаєте мене на цьому світі".
"Президент все бреше з самого початку, і до сьогоднішнього дня одна брехня. Він цинічно сміється над нами".
Пані Леся також різко негативно висловилась щодо найняття Сергієм Тигипком приватних американських детективів для розслідування вбивства її сина, оскільки, як заявив сам Тигипко, вся інформація щодо цього розслідування буде ексклюзивом для партії "Трудова Україна" і таємницею для решти, в тому числі і для матері Георгія.
"Де був Тигипко півроку тому? Чому пан Президент не бажає офіційно звернутися до тих же американців і надати їм всі повноваження щодо розслідування, але дозволяє це робити Тигипкові та його приватній фірмі?" - зауважила Леся Гонгадзе.
На мітингу також виступили Олександр Мороз(голова Соціалістичної партії України), Степан Хмара (голова Української консерватиної республіканської партії), Віктор Терен (народний депутат від Українського народного руху), Євген Жовтяк (голова Київської обласної організації УНР), Юрій Тима (голова виконкому УНА-УНСО), Михайло Павловський (народний депутат від партії "Батьківщина"), Олександр Турчинов (заступник голови партії "Батьківщина").
Люди тримали портрети Г.Гонгадзе, В.Чорновола, В.Гетьмана, В.Стуса і Ю.Тимошенко, а поряд майорів транспарант: "Ти наступний!"
Члени УНА-УНСО тримали таблички з прізвищами людей, які знаходяться в СІЗО СБУ (Андрій Шкіль, Руслан Зайченко, Ігор Мазур,Сергій Кайданович, Сергій Гальчик, Павло Литвиненко, Володимир Горощук, Андрій Косенко, Вадим Назар, Олег Бойко, Владислав Мирончук, Олег Бурячок).
Закінчився мітинг випуском з клітки голубів, які символізували душі знищених режимом патріотів, які злетіли на небо.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".