МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Шановне панство! Хто може прокоментувати?

03/25/2001 | mara
http://www.bbc.co.uk/ukrainian/news4.shtml

Київ демонструє проти Кучми, Івано-Франківськ - за


24.3.2001 19:39 за Києвом

На противагу акціям опозиції, про-президентські заходи пройшли сьогодні в Івано-Франківську.

Нова структура називає себе Національно-демократичним форумом Прикарпаття і окрім традиційно про-президентських партій ( СДПУ(о), аграріїв, "Трудової України", Демсоюзу), об'єднала і крайньо-правих - ОУН та братство УПА Прикарпаття.

Учасники засудили дії опозиції, назвавши їх неконституційними, і закликали президента не допустити силового розв'язання кризи.

Відповіді

  • 2001.03.25 | Майдан

    Список коритних партій поповнило ОУН(о)

    ОУН яке згадано, є новоутворенням часів кучмівської виборчої кампанії. Типове незаконне використання бранднейму

    "Братсво УПА" - на жаль його майже на всій Західній Украні вже можна назвати "Товариством друзів НКВС" ( До речі голосувало також за Кучму )

    Жваві добродії, які браво висиджують по пів дня на різних трибунах і читають годинні псевдонаціоналістичні проповіді, у більшості за своїм віком не могли брати якоїсь участі у акціях УПА, або ж за свідченнями старожилів були в той час стукачами НКВС.

    Справжні ветерани УПА за станом здоровя і через матеріальні злидні не можуть приймати активної участі в цих тусовках.

    Маючи як правило високі моральні стандарти, багато з них просто відмовляються спікуватися з непевними людьми, які очолюють ці товариства ( до речі так само як і товариства ветеранів війни на Сході).

    Загалом слід сказати що у Західній Україні значною мірою "відреставровані" структури "радянської" влади, в першу чергу її репресивно-тіньові пласти.

    "Вишикувано" і відмобілізовано як сітку стукачів ( до речі вони дуже не любить Марчука) так і сітку осіб, які мали в часі служби в армії те чи інше відношення до військової розвідки.

    Третій пласт, який дотичний до двох перших - кримінально-міліцейська структура, яка рекетує голів колгоспів та багатших фермерів. Можливо це та система, яку згадано у тексті розмови Кучми з Азаровим із плівок Мельниченка. До речі особа , яка згадувалася у цьому записі - Валерій може бути тим , хто зараз очолив Службу президентської охорони.
    Ідейною базою для цього "триєдинства" у Західній Україні є "православна церква" , яка незважаючи на те що в різних місцях заявляє про належність до різних патріархатів, на справді підтримує тісні контакти з Москвою ( аж до фінансвих).
    Якщо на першу впливає в основному Київ, то остання координується з Москви.

    Ситуація на Франківщині додатково загострюється. злиднями горян, які зараз дуже залежать від субсидій та подачок влади.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.25 | mara

      Дякую (-)

    • 2001.03.25 | Лис Фарбований

      Re: Список коритних партій поповнило ОУН(о)

      Ну тут ви вже загинаєте. В мечем добре помахали, але про церкву та про пласти витрішечки прибрехали.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".