МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Говорить Тарас Чороновіл...

03/27/2001 | Shooter
"На сцену вийшла третя сила — олігархи"

"Що зараз ми плануємо робити? Всім, очевидно, вже видно: на сцену вийшла третя сила. Це різні пропрезидентські клани. Їхня мета — змести Ющенка й поставити свою людину, яка "автоматично" стане наступником Кучми. Звідси погано закамуфльовані розмови про потребу створення коаліційного уряду тощо. Мета таких тактичних кроків — максимально, відповідно до Конституції (за якою Прем'єр виконуватиме функції Президента у разі його відставки до наступних виборів) наблизитися до Кучми й повалити його. Готується олігархічний сценарій зміни влади в Україні. Отже, наше завдання — завадити такому перебігу подій. Іншими словами — не дати скористатися кланам тим, що ініціювали й досягли ми, за що десятки студентів потрапляли у тюрми. Адже за таких розкладів зміниться лише прізвище першої людини в державі. Суть режиму залишиться."


Коментар.
Найправдоподібніше, що "Третя сила", котра смикала ниточки із-за сцени, і була тим дійсним організатором ґейтів. Не всі "ляльки", правда, відповідно реагували на смикання. Чим і дійство не лягло до кінця по сценарію. І у самому вирішальному пункті - зняття Ющенка і встановлення "прєємника". Що не може не радувати нормальних людей.

Відповіді

  • 2001.03.27 | Shooter

    Чорновіл продовжує...

    Лояльний до Кучми Ющенко, виходить, є для нього гарантом, "подовжувачем" його президентського життя?..

    — Певною мірою так. І Кучма це розуміє. Тому він не підпускає на прем'єрську посаду тих людей, котрих називають можливими наступниками Ющенка. Показовим в цьому плані буде день звіту уряду. Кучма продемонструє, наскільки він зараз здатний впливати та контролювати "свої" партії.

    Олігархічні клани можуть використати й іншу тактику. Знову ж таки ту, яку започаткувала також опозиція, а саме — внесення змін до Конституції, аби обмежити вплив Президента на політичне життя, посилити роль парламенту, щоб через парламент призначати Прем'єра і так далі. Мета у них все одно залишається та сама — осідлати верховну владу. Отож для опозиції сьогодні зовсім новий період. Зараз треба жорстко спрацювати на конструктив. Ми до цього готові частково. Але й ті, хто хоче скористатися ситуацією, також повною мірою неготовий. Ніхто з них не міг подумати, що події розвиватимуться так швидко. Відбуваються своєрідні перегони — хто перший доможеться мирної передачі влади.

    Майбутні парламентські вибори, на мій погляд, відбудуться вже без Кучми. Немає сьогодні в Україні потужних політичних сил, які були б зацікавлені в його президентстві.

    Для мене найголовніше питання — за якою системою відбуватимуться майбутні парламентські вибори, за змішаною (старою) чи пропорційною. Тільки маргінальні прошарки опозиції ставлять питання про заміну одного лише Леоніда Кучми, міністрів. Ми ж прагнемо зміни політичного клімату, перерозподілу владних функцій між гілками влади, аби не було перекосів у той чи інший бік. Саме це є головним завданням для опозиції. До парламентських виборів конституційна реформа вже має розпочатися. Але сам факт підключення до подій третьої сили, яка почала підготовку до двірцевих переворотів, змушує нас до того, що знімати тему відставки Президента ми при всьому бажанні не маємо права. Його все одно знімуть, але жорсткішим методом.
  • 2001.03.27 | Augusto

    Simon says:Ющенка викликають на допит до прокуратури

    Ющенка викликають на допит до прокуратури

    УП, 27.03.2001, 14:47

    версія для друку

    Київська прокуратура має намір допитати Ющенка як свідка по справі Бондаря. Також зі слідчими призначена зустріч і багаторічному міністру фінансів України Мітюкову. Самому Бондарю будуть пред'явлені нові обвинувачення.

    Гайсинський бачить "вражаючу безграмотність фахівців НБУ" в операціях з валютними резервами. Бажання побачитися з Ющенком у київської прокуратури виникло після свідчень арештованого 19 березня Володимира Бондаря, підпис якого стоїть під операціями, через які Україна, як вважають в київській прокуратурі, понесла збитків на $5 мільйонів.

    "Обвинувачений говорить, що Ющенко не знав про те, що відбулося, експерти – якщо не знав голова правління НБУ, тим гірше, якщо без його відома такі суми із золотовалютних резервів України вийшли в інші банки за межі країни", - заявив на спецпрес-конференції Гайсинський.

    Бондаря, екс-першого заступника Ющенка, звинувачують в укладенні "відверто збиткової угоди" з банком Credit Swiss First Boston (Кіпр). Датованим 16 грудня 1997 року договором Бондар розмістив в CSFB $75 мільйонів золотовалютних резервів України. Внаслідок цього державі був нанесений матеріальний збиток на суму понад $5 мільйонів. Так вважають в київській прокуратурі.

    У той же час слідство ще не встановило, чи була зацікавленість самого Бондаря в цих операціях. "Ми дізнаємося, чи є його корислива зацікавленість, але його діями державі заподіяний збиток, саме тому було прийняте рішення про його арешт", - заявив Гайсинський.

    Як тиск на слідство прокурор розцінив висловлювання Ющенка про невинність Бондаря: "Цей виступ можна розцінювати, як тиск на слідство, і ми з великою обережністю підходимо до таких коментарів". Вочевидь, Гайсинський уважно дивився недільний "Епіцентр", де на архівних відеокадрах Ющенко виступив адвокатом Бондаря.

    Гайсинський також повідомив, що нове обвинувачення буде пред'явлене за другим епізодом карної справи – Бондар буде звинувачено в тому, що Нацбанк 24 січня і 4 березня 1997 року перевів в цюрихський Credit Swiss First Boston відповідно $5 мільйонів і $10 мільйонів для того, щоб "передати їх в український "Реал-Банк" з Харкова. Гайсинський стверджує, що за цією угодою "Реал-Банк" дістає право на 2% комісійних з $15 мільйонів щорічно. В НБУ, обурено заявив Гайсинський, "написали контракт так, що українські кошти стали швейцарськими і не повернені досі".

    "Контракт формулюється так, що якщо не зацікавленість, то неграмотність фахівців НБУ вражає", - підкреслив прокурор.

    Через рішення Бондаря до $5 мільйонів збитку додалася сума в три рази вище – зі слів Гайсинського, загальна сума збитку українській державі за двома епізодами становлять $20 мільйонів.

    Коментар Shooter'a:
    Найправдоподібніше, що "Третя сила", котра смикала ниточки із-за сцени, і була тим дійсним організатором ґейтів. Не всі "ляльки", правда, відповідно реагували на смикання. Чим і дійство не лягло до кінця по сценарію. І у самому вирішальному пункті - зняття Ющенка і встановлення "прєємника". Що не може не радувати нормальних людей. :): ;):
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.27 | Shooter

      Re: Simon says:Ющенка викликають на допит до прокуратури

      Ще би знати, які думки Ви вклали у дві глибокодумні посмішки ;):.
    • 2001.03.27 | Мартинюк

      Гайсинський безперечно не на своєму місці.

      Судячи з його безцеремонних судженнь про "прибутковість" та "збитковість" банківських операцій він за фахом не прокурор а банкір, який невідомо яким чином попав на роботу у каральні органи.

      А взагалі то справа надзвичайно стара та дуже заяложена ще з 1998 року.
      До речі вона абсолютно ідентична справі, яку в той час вели проти Геращенка в Росії - доповідь СБУ у Верховній Раді ( ФСБ у Думі) , пресовий скандал і т . д

      Тільки в Росії це вийшло набагато краще, і відповідно фінансовий бардак там виявися масштабнішим і тривалішим...

      Єфект із цього всього буде виключно піарівським. Причому основна надія на те що всі уже забули , що всю цю бодягу у свій час довго-довго мусолили під керівництвом невдалого кандидата на головного банкіра та палкого проповідника необхідності радикального і перманетного знецінення гривні пана Суслова.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.27 | Andriyko

        Re: Гайсинський безперечно не на своєму місці.

        Прокурору-адвокату-прокурору Гайсинському дуже кортить в Генеральні прокурори. Можна організувати чудовий прозорий альянс із "генеральним адвокатом" :))
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.03.27 | Shooter

          Re: Гайсинський безперечно не на своєму місці.

          Гайсинський - людина Волкова, а, значиться, і "динамівців". Торги за адмінресурс на виборах 2002 продовжуються.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.03.27 | Andriyko

            Гайсинський безперечно не на своєму місці.

            Волков і "динамівці" - все-таки дещо різні категорії і, відповідно, інтереси. А Ви хіба не знаєте, хто в нас "генеральний адвокат"? :)

            До речі, звертає на себе увагу, що справа ведеться прокуратурою міста Києва. Очевидно, що пана Потебенька вирішили більше не підставляти.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.03.27 | Shooter

              Re: Гайсинський безперечно не на своєму місці.

              То колись так було. Ниньки Фолкофф (с) Рахманін "схуд" і, де-факто, ліг під динамівців. В надії, що "Кієв побєдіт!". І не поможе Дніпру Кролл, а Донецьку - податкова.

              Мда...інтриги - на пів підручника історії.
  • 2001.03.27 | St*inger

    Суттєва помилка

    Shooter писав(ла):
    > "На сцену вийшла третя сила — олігархи"
    Найправдоподібніше, що "Третя сила", котра смикала ниточки із-за сцени, і була тим дійсним організатором ґейтів. Не всі "ляльки", правда, відповідно реагували на смикання. Чим і дійство не лягло до кінця по сценарію. І у самому вирішальному пункті - зняття Ющенка і встановлення "прєємника". Що не може не радувати нормальних людей.

    А може, навпаки? Може радше цю "третю силу" вправно використовують щоб прибрати Ющенка?
    Вам не здається?
    Куди літають Тигіпко і Суркіс за підтримкою? В Москву.
    Реакція "третьої сили", а саме - тісніше згуртуватися навколо папіка і відчайдушно намагатись завалити Ющенка для того, щоб посадити свого на премьєрське крісла "прєємніка", який гарантує їм в майбутньому безпеку від судового переслідування - була легко прогнозована з самого початку.
    Так само, як в свій час у Москві початок випливу компромату (Мабетекс, BONY) примусив "сім*ю" заметушитися у пошуках "спасітєля".
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.27 | Shooter

      Де?

      > А може, навпаки? Може радше цю "третю силу" вправно використовують щоб прибрати Ющенка?
      > Вам не здається?
      > Куди літають Тигіпко і Суркіс за підтримкою? В Москву.
      > Реакція "третьої сили", а саме - тісніше згуртуватися навколо папіка і відчайдушно намагатись завалити Ющенка для того, щоб посадити свого на премьєрське крісла "прєємніка", який гарантує їм в майбутньому безпеку від судового переслідування - була легко прогнозована з самого початку.
      > Так само, як в свій час у Москві початок випливу компромату (Мабетекс, BONY) примусив "сім*ю" заметушитися у пошуках "спасітєля".

      Не здається.

      Чому не виключно Москва (а бандюки+Москва) - сенсу їй не було знімати Кучму і ставити на його місце когось з бандюків або навіть благородного дона Тігіпка. Навіщо міняти шило на мило? Проте впевнений, що без відмашки з Москви не обійшлось. Тобто коли братва відчула "свій поступовий, але вірний каюк" (корито забирають, замість адмінресурсу фіґу показують, 30-відсотковий рейтинг Ющенка), то рішила одним волковим двох зайців зняти - Кучму і Ющенка (з наголосом на останньому). Одначе такий "ліхо закручений сюжет" передбачав необхідною підтримку з боку Москви і, принаймі, активне "невтручання" її все ще потужних спецслужб. Мовляв, "друзья", ми там трохи пиріг перекроїм, а Ви папіку на нас не стукайте. Зате ми для Вас Ющенка зачмиримо і трубу подаруєм. Тому то Кучма так і очко рвав в Дніпрі, бо розумів, що без підтимки москалів його свої ж бандюки з'їдять, причому руками УБК та інших опозиціонерів.

      Всі події на сьогоднішній політичній українській арені свідчать, що версія "мєстні бандюки + (високоймовірно) "рассєйскіє партньори"+ іхніє же спецслужби в ролі продюсерів ґейтів є найбільш вірогідною
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.27 | Isoлятор

        Пока вы тут ищете "руку Москвы", нас потихоньку женят!

        http://www.ng.ru/cis/2001-03-22/1_varangian.html

        Хотел дать отдельной темой, но решил, что покатит с любой закуской.

        ...Обратите внимание, как изящно авторы не упоминают о возможных различиях между "западной" и "восточной" диаспорами.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.03.27 | Shooter

          Re: Пока вы тут ищете "руку Москвы", нас потихоньку женят!

          Автори кумедні. Хоча би в тому, що Левко Рокецький - самий що не є "бандерівець", а не зі Сходу.

          Так...не вартий уваги пасквіль.
      • 2001.03.27 | St*inger

        Re: Де?

        Shooter писав(ла):

        >Всі події на сьогоднішній політичній українській арені свідчать, що версія "мєстні бандюки + (високоймовірно) "рассєйскіє партньори"+ іхніє же спецслужби в ролі продюсерів ґейтів є найбільш вірогідною

        Як ви собі уявляете реальну схему такої широкої коаліції?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.03.28 | Shooter

          Re: Де?

          Дуже просто. Між нашими і "їхніми" бандюками чітка капіталова границя відсутня - виключно "прозора" географічна. Тому російські ванз - "в долі" на дєрібан післся приходу укрбандюків до влади. Проте виконоваці (котрі ж, як на мене, - і організатори) були вітчизняні - "чужим" важко було як отримати записи, так і вбити Гонгадзе. Особливо перше.
          Російські ж спецслужби, як на мене, грали "пасивну" роль невтручання і в певних моментах "інформаційної та організаційної" підтримки. Скажімо, епізод "Мельниченко за кордоном", як на мене, має місце не без згаданих. "Краї" на російські спецслужби кидались через російських бандюків.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.03.28 | куЧМО & долганов

            "Хворі на голову" західні спец.служби


            "Хворі на голову" західні спец.служби
            куЧМО & долганов,


            "Хворі на голову" західні спец.служби (мабуть Панамськи) під керівництвом П.Лазаренко змонтували
            "хвальшиві
            плівки" з метою врятувати від політичного банкрутства А.Мороза та не дати Україні вступити до Союзу
            Росії та
            Беларусі.

            1. Майор Мельниченко був помічений депутатом Бойко на одній з баз НАТО в той час коли він
            встановлював
            підслуховуючий пристрій в диван в кабінеті ген.секретаря з метою врятувати від політичного
            банкртуства екс.
            ген. секретаря НАТО Хав'єра Солана.

            2.Гонгадзе разом з Мельниченко відкрив візу до Чехії, потім злетав до Санкт-Петербурга, але після
            того як був
            помічений свідками у Львіві, приїхав до Таращанського лісу де і схоронився на 99,6%.

            3. Слова "б..., "на х..." і т.д. змонтовані на плівках із звернень презедента до народа.
  • 2001.03.27 | Максим'як

    Re: Не затирайте архівів на форумах – джерело нестаріючої інформації.

    Коли я прочитав інтерв”ю із Тарасом Чорноволом, то багато чого спільного в його думках знайшов. Чи то він є такий розумний, як я, чи вичитує форуми. Тому прийшлося залізти в архів форуму www.brama.com
    та знайти власний постинґ, вже добре запилений.
    Вже більше двох місяців пройшло, а нічого не змінилося?
    Далі текст самого постингу:
    Кучма буде триматися поки Ющенко залишатиметься головою уряду Posted by Максимяк on January 15, 2001 at 11:38:38:
    Кучма вже давно став кісткою в горлі для шакалів-олігархів із-за своєї непослідовної політики. Та й Росія воліла б мати когось більш зговірливого, наприклад, Тигипка чи Азарова. Верховна Рада, яка за своїм складом на 60 відсотків антиукраїнська, не може допустити до імпічменту Кучмі, оскільки Ющенко стає автоматично президентом України, а це означатиме, хоч повільний, але неухильний відхід від Росії. Тому не дивно, що всі видання і тому числі інтернетівські включилися до дискредитації Ющенка. Навіть, УП покійного Гонгадзе. Очевидно, що до квітня, коли вибігає термін програми уряду, Суркіси, Медведчуки(Абрамов його справжнє прізвище), Волкови та російські агенти постараються виміняти Ющенка на на подальше перебування самого Кучми в президентах. Але, без сумніву, Кучму здадуть за кілька тижнів після призначення нового голови уряду, а потім ще й посадять. Кучма має тільки два шляхи - залишити все як є, або призначити Кравченка на посаду голови уряду. Чому приходиться говорити про такі неприємні прогнози стосовно Ющенка? Дирегентом цих всіх подій в Україні є Росія, яку Ющенко не влаштовує, на якого важко "наїхати" чи спровокувати, просто кажучи не має до чого вчепитися. Ющенка ізолюють, позбавляють опор - спочатку Тарасюк, тепер Тимошенко. Коли Тигипко йшов з уряду він знав на сто відсотків, що Ющенко приречений, хоча, ті, проросійські сили, помилилися в часі та дуже поспішили, а то б Тигипко далі сидів в уряді і тихенько займався підривною діяльністю. Росія фінансує прямо чи дотично, фактично 80 відсотків всіх партій в Україні, не дивлячись від їх ухилу - від комуністів до Марчука, Мороза, Вітовича іт.д.
    Висновок один Кучму потрібно валити вже, не дати йому усунути Ющенка. Вся надія на народ, який повинен вийти на вулиці. Тільки єдина проблема, хто той народ організує, чотири УРП чи три Рухи.
    Може покійний Гогнадзе?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.27 | Technar

      Яволь!

      Тут архів зберігається не тільки на сайті, а і у бєк-апах. Тобто - не пропаде!


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".