МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЗУСТРІЧ НОВОПРИЗНАЧЕНОГО ГОЛОВИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ З ВГКО "ЗА ПРАВДУ!

03/29/2001 | Майдан-Інформ
Нагадаємо, що свого часу ГК "За Правду!" оприлюднив "Десять запитань до нового голови". Михайло Гладій повідомив, що готовий дати на них публічно відповіді, в тому числі через засоби масової інформації. При обговоренні подій 9 березня та затримання львівських студентів Михайло Гладій зауважив, що критично оцінює дії київської міліції, які викликали хвилю протестів в молодіжному середовищі країни.

Особлива увага під час розмови була приділена ситуації в сфері молодіжної політики і було досягнуто домовленості про проведення широкої зустрічі між представниками влади, молодіжних громадських організацій, в тому числі опозиційно налаштованих.

Йшлося також і про створення у львівській облдержадміністрації інституції громадських експертів, що сприятиме прозорості та відкритості у стосунках між владою та громадськістю області.

Крім того, під час зустрічі було досягнуто домовленості і про входження представника ГК "За правду" до ради політичних партій при голові львівської обласної адміністрації.

Віталій ЗАГАЙНИЙ:
- Ця зустріч є дуже характерною ознакою, яка продемонструвала бажання і готовність голови львівської обласної адміністрації до конструктивного діалогу з представниками опозиції, тим більше, що Михайло Гладій зголосився до розгляду низки питань у сфері молодіжної політики. Це вселяє надію, однак з висновками поспішати не варто, тим більше що розвиток подій в Україні не дає можливості забути про основну мету діяльності опозиції - системну зміну існуючої в державі влади.

Андрій СТЕЦЬКІВ:
- Приємно, що новий старий губернатор розуміє необхідність діалогу між владою і опозицією. На мою думку, не можна судити з першої розмови про те, якими будуть стосунки місцевої влади з опозицією. Відповідь на це запитання можуть дати тільки конкретні кроки нового губернатора. Для мене залишається ключовим запитання про істинність намірів нового губернатора. Початок нового діалогу - це справді конструктивна робота по поетапному вирішенню вимог, які виставила опозиція, чи спроба "умиротворення" опозиції, яка буде полягати в тому, що вирішаться дрібні питання, але проігнорується вимога структурних змін?


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".