МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ТАРАС СТЕЦЬКІВ ПРОТИ МІЖНАРОДНОГО ПОСЕРЕДНИЦТВА НА ПЕРЕГОВОРАХ МІЖ ВЛАДОЮ ТА ОПОЗИЦІЄЮ

03/29/2001 | Майдан-Інформ
ТАРАС СТЕЦЬКІВ: "Український народ повинен самовизначитися"

Форум національного порятунку виступає проти того, щоб в переговорах між владою та опозицією брали участь міжнародні посередники, - зазначив в інтерв'ю для "Форуму" один з лідерів ФНП Тарас Стецьків. Хоча наміри міжнародних орагнізацій організовувати цей діалог він тільки вітає.
"ФНП виключає можливість використання зовнішньополітичного впливу на українську кризу як вирішального фактору, - сказав народний депутат. - Ми цінуємо моральну і правову допомогу посередників. Однак головну роль у врегулюванні кризи ні західний, ні східний фактор грати не повинні. Це базисна цінність: Ми хочемо, щоб сьогоднішня "оксамитова революція" була справою самого українського народу. Дарована зверху свобода ніколи не ціниться; люди повинні здобути її самі.
По-друге, український народ повинен самовизначитися. На чию сторону він стане - опозиції чи влади - та сторона і має моральне право керувати державою," - підкреслив Тарас Стецьків.

Спроби Заходу допомогти налагодити діалог між українською владою і опозицію, в тому числі і Олександра Кваснєвського, ФНП оцінює позитивно. Але ця допомога, на думку Тараса Стецьківа, повинна полягати в тому, щоб переконати владу і опозицію сісти за стіл переговорів: "Сам діалог повинен проходити напряму, без допомоги посередників. Міжнародні організації ми будемо використовувати як фактори моральної підтримки і тиску на владу".


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".