МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЮЛІЮ ТИМОШЕНКО ЗНОВУ ЗААРЕШТУВАЛИ

03/31/2001 | Майдан-Інформ
За даними УП, приблизно о 22.30 до палати Тимошенко з'явився старший слідчий прокуратури, який займається її справою, в супроводі трьох-чотирьох ОМОНовцев і пред'явив Тимошенко протокол рішення пленуму міського суду. Рішення відміняє постанову про скасування запобіжного заходу, винесену суддею Печерського районного суду Замковенка.

Рішення міського суду відновлює в силі рішення заступника генерального прокурора Миколи Обихода на її арешт. Рішення пленуму було прийнято о 22.15 (!). За чверть години представники Генпрокуратури були в палаті у Тимошенко. За п'ять годин до цього екс-віце-прем'єр зустрічалася з представником Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен.

Показово, що згідно із законом пленуму міського суду дається два тижні на ухвалення рішення щодо протесту прокуратури. Проте, рішення було прийняте через добу, пізно увечорі напередодні вихідних.

Тимошенко протокол не підписала, оскільки вся процедура проходила без адвоката. Тому протокол їй зачитали в коридорі в присутності начальника медичної служби "Медікома" і лікаря. Там же знаходився її найближчий соратник Олександр Турчинов.

Сама екс-віце-прем'єр пов'язує рішення пленуму суду зі своїм останнім інтерв'ю. У п'ятницю в лікарні після зустрічі з Северінсен вона в досить різких виразах дала зрозуміти, що "з Кучмою країни не буде".

Тимошенко вважає, що задоволення протесту прокуратури – миттєва реакція влади на її висловлювання.

Біля палати Тимошенко виставлено охорону. В палаті знаходиться жінка-надзиратель, у Тимошенко відімкнули телефон. Вона буде етапована до тюрми відразу після того, як її випишуть з лікарні.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".