МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Більше про проект "Це ще не свобода..." - на http://www.freedomwave.lviv.ua/ItsNotFreedom/Ukr/Index.html (+)

04/06/2001 | Чучхе
з їх прес-релізу

КОНЦЕПТУАЛЬНИЙ ПРОЕКТ "ЦЕ ЩЕ НЕ СВОБОДА..." – ВИКЛИК ЗАСТАРІЛОМУ Й РУТИННОМУ
Проект "Це ще не свобода..." – перша в Україні спроба з допомогою концептуалістичних засобів привернути увагу до проблеми свободи слова. Проект реалізовуватимуть у міському середовищі, він охопить усім знані об'єкти. Враження від інсталяції посилюватиметься завдяки незвичному архітектурному оточенню, яке, відповідно до задуму авторів, матиме певну художню інтерпретацію.
Проект буде досить масштабним, адже охоплюватиме простір об'ємом майже мільйон кубічних метрів. Його безпосередніми учасниками, за попередніми підрахунками, мають стати понад 150 тисяч людей, а мимовільними – понад 30 мільйонів. Хоча сам проект триватиме всього декілька годин, його часовий параметр, тобто глибина історичного проникнення, вимірюватиметься ста шістдесятьма роками.

Проект "Це ще не свобода..." приурочено до перших роковин Акції вільних журналістів Хвиля Свободи, акції, що стала першою успішною спробою працівників мас-медіа незалежної України захиститися від судових переслідувань шляхом публічного виступу на захист своїх прав. Торік, щоб привернути увагу до засилля новітньої цензури, яке виявлялось у формі судових позовів на ЗМІ, журналісти газети "Експрес" вдалися до семиденного голодування. Рівно за рік вільні журналісти прийняли рішення знову здійснити неординарну акцію, щоб виразно показати суспільству ряд нових пекучих проблем, без розв'язання яких свобода слова в країні залишатиметься крихкою і непевною.

За підсумками акції 1000 найвпливовіших політиків, громадських діячів, письменників одержить спеціальний раритетний конверт із матеріалами проекту.

Проект "Це ще не свобода..." – заклик до людей по-новому поглянути на відомі речі, відчути глибинний зміст свободи.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".