МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

В продовження тем про Мельниченка

04/17/2001 | Shooter
Можливо - деза, а можливо - ще один доказ.

http://www.liga.kiev.ua/lenta/get.html?id=12560

Швейцарская полиция расследует обстоятельства появления счета, открытого третьими лицами на имя Николая Мельниченко

Об этом агентству АИФ-Новости сообщил источник в правоохранительных органах Украины. По его словам, внимание полицейских привлек факт, что на этот счет, который появился около месяца назад, за это время перевели около миллиона долларов, - сообщает "Эхо Москвы". Источники денег до конца не ясны. Известно лишь, что они пришли из филиала одного из американских банков.

Відповіді

  • 2001.04.17 | Shooter

    Re: Доповнення від Тимошенко

    - И все-таки: если не оппозиция, то кто тогда записал эти разговоры?

    - Ответ на этот вопрос еще не найден. Но, по моему мнению, это сделали спецслужбы Украины. Только у них были для этого технические возможности. Зачем им это было нужно? Президентское окружение в силу разных причин давно не очень довольно Кучмой. Эти люди могли посчитать, что они настолько окрепли, что им под силу посадить в президентское кресло более удобного для них преемника. Еще один важный момент. Из-за всех этих скандалов у президента осталась только одна опора: окружающие его олигархи. Они от этого однозначно выиграли и пользуются этим на полную катушку.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.19 | Остап

      Хто знає про систему прослуховування ЕШЕЛОН ?

      Shooter писав(ла):
      > - И все-таки: если не оппозиция, то кто тогда записал эти разговоры?
      >
      > - Ответ на этот вопрос еще не найден. Но, по моему мнению, это сделали спецслужбы Украины. Только у них были для этого технические возможности.

      Чому тільки у них?

      Хто знає про систему прослуховування ЕШЕЛОН ?

      Я про таке чув у одній з родіопередач.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.19 | Партизан

        Ешелон -- під укіс!

        ... ECHELON,which captures and analyzes virtually every phone call, fax, email and telex message sent anywhere in the world.

        http://fly.hiwaay.net/~pspoole/echelon.html
  • 2001.04.18 | Ukrman

    Re: В продовження тем про Мельниченка

    Ще одна незграбна "підстава" від СБУ. Про можливість такої хтось (не пам'ятаю) писав.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.18 | сергій

      Якби я був Мельніченко– я б знайшов цей рахунок, а гроші передав би

      до спеціального фонду
      Розслідування Кучми,
      який заснував би разом з п. Головатим, Чорноволом,
      та іншими чесними депутатами.
      Гроші краще тримати у закордонному банку і давати повну відкриту інформацію про кожну копійку.

      Цей фонд може профінансувати початок компанії імпічмента у Верховній раді, роздруковку збірки законів та пояснень щодо цього, та матеріалів розслідування.
  • 2001.04.19 | ВАСЯ ПУПКІН

    Що є в цьому протівозаконнаво ?

    Shooter писав(ла):
    >
    > Швейцарская полиция расследует обстоятельства появления счета, открытого третьими лицами на имя Николая Мельниченко
    >
    > Об этом агентству АИФ-Новости сообщил источник в правоохранительных органах Украины. По его словам, внимание полицейских привлек факт, что на этот счет, который появился около месяца назад, за это время перевели около миллиона долларов, - сообщает "Эхо Москвы". Источники денег до конца не ясны. Известно лишь, что они пришли из филиала одного из американских банков.
    ===========
    Що є в цьому протизаконного ?????
    Рахунок з"явився місяць назад. Отже, дійсно, його могли відкрити абсолютно невмотивовано із справою Гонгадзе. Або навпаки, його могли відкрити за вказівкою кучми, щоб дискредитувати Мельниченка. Якби рахунок дійсно відкривався для фінансування Мельниченка, то швидше за все йому б зробили хвальшивий пашпорт , а потім на цей новий пашпорт відкрили рахунок на якого-небудь Іванова.
    =========
    Можливо, у природі існує ще якийсь Микола Мельниченко ????
    ============
    Якщо це навіть дійсно відкрив якийсь добродій на ім"я того самого М.Мельниченка - то що у цьому поганого ??? Людина ж мусить жити за якийсь кошт... Он, Горбачов Михаіл теж має рахунки у швейцарських банках, то й що ?? Це не є протизаконно...
  • 2001.04.19 | Augusto

    Уривки з романа "Пригоди майора Мельниченка".

    В голові в майора Мельніченка загуло:
    -Че-чінг! Че-чінг! Каса!
    Він тримав в руках свіжий номер московськіх "АіФ" зі статтею про власні мільони і не міг повірити своїм очам. Нарешті! Прожогом побіг він в напрямку Швайцарського кордону, перука майже впала з його голови, в одній руці в нього була затиснута газета, в іншій його улюблений диктофон, який він на бігу не забував ніжно цілувати, шепочучи:" ай лав ю-ай лав ю-ай лав ю! " (він вже розпочав вивчення американського варіянта английської мови).
    *************************************************
    Мельниченка вже вп'яте викидали з дверей Швайцарського банка... Він марно намагався зачепитися зсудомленими пальцями за щось... Пітні від напруження секьюріті гарди врешті жбурнули "крейзі Айвена" зі с ходів.
    -І не повертайся, падло, бо ще піздюлів вигребеш!
    Вигукнув голова секьюріті ламаною английською.
    -Віддайте гроші, тут же написано... Мельниченко намагався скласти шматки мокрого паперу в газету.
    -А я тобі вкотре кажу, в редакції спитай, в ре-дак-ції!
    Блоу ап: секьюріті сміється і каже: "Ці дикуни ще досі вірять московській пресі, то вони, може ще і в Санта Клоса вірять?!" Гомеричний регіт земної кулі від якого дрихтять літаючи блюдця марсіян.
    Грає музика зі "Штирліця".
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.19 | Адвокат ...

      C-oo-oo-oo-l !!! (-)

  • 2001.04.19 | Ukrman

    Квалификация деяний Вадима Долганова по Уголовному Кодексу Украины.

    www.ukrpravo.com/Comment/dolganov.shtml

    Квалификация деяний Вадима Долганова по Уголовному Кодексу Украины.
    15 апреля 2001 года в 21час 45 минут по киевскому времени, ведя информационно-аналитическую программу "Семь дней" её ведущий Вадим Долганов сделал несколько заявлений, относящихся к майору Мельниченко.

    А именно, он сказал буквально следущее : "…предателя (в оригинале "зрадника") Мельниченко", а также далее "…Мельниченко, который обвиняется в государственной измене (в оригинале "в державній зраді")".

    Указанные высказывания Долганова нарушают конституционные и другие законные права Николая Мельниченка, поскольку согласно Статьи 62 Конституции:

    СТАТТЯ 62.
    Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

    Ніхто не зобов'язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину.

    Дополнительно, Уголовно-Процессуальный Кодекс Украины предусматривает:

    СТАТТЯ 15. ЗДІЙСНЕННЯ ПРАВОСУДДЯ ТІЛЬКИ СУДОМ
    Правосуддя в кримінальних справах здійснюється тільки судом.

    Ніхто не може бути визнаний винним у вчиненні злочину, а також підданий кримінальному покаранню інакше як за вироком суду й відповідно до закону. ( Стаття 15 із змінами, внесеними згідно з Указом ПВР № 6834-10 від 16.04.84 )

    Поэтому согласно закону такие высказывания Долганова подпадают под квалификацию следующих статей Уголовного Кодекса Украины:

    СТАТТЯ 125. НАКЛЕП
    Наклеп, тобто поширення завідомо неправдивих вигадок, що ганьблять іншу особу, - карається позбавленням волі на строк до одного року, або виправними роботами на той же строк, або штрафом від тридцяти до вісімдесяти мінімальних розмірів заробітної плати, або громадською доганою.

    Наклеп у друкованому або іншим способом розмноженому творі, в анонімному листі, а так само вчинений особою, раніше судимою за наклеп, - карається позбавленням волі на строк до трьох років, або виправними роботами на строк до двох років, або штрафом від п'ятдесяти до ста двадцяти мінімальних розмірів заробітної плати.

    Наклеп, поєднаний з обвинуваченням у вчиненні державного або іншого тяжкого злочину, - карається позбавленням волі на строк до п'яти років. ( Стаття 125 із змінами, внесеними згідно з Указами ПВР № 4571-10 від 12.01.83; № 1432-11 від 10.12.85, Законом № 41/95-ВР від 08.02.95 )

    Как видно из содержания высказываний Вадима Долганова, он недвусмысленно называет Мельниченко "зрадником", то есть лицом, доказанно совершившим преступление, предусмотренное статьей 56 УК Украины:

    СТАТТЯ 56. ДЕРЖАВНА ЗРАДА
    Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітету, територіальній недоторканності, обороноздатності або державній безпеці України: перехід на бік ворога у воєнний час або в бойовій обстановці, шпигунство, подання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України - карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

    Звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників не вчинив ніяких дій і добровільно заявив органам влади України про свій зв'язок з ними. ( Стаття 56 із змінами, внесеними згідно з Указами ПВР від 27.06.61 ( 342а-05 ); № 6591-10 від 29.02.84, Законом № 2468-12 від 17.06.92 )

    До вынесения обвинительного приговора Мельниченку украинским судом НИКТО не имеет права называть его "зрадником", особенно если учесть, что Мельниченко является майором запаса СБУ.

    Как известно из официальных сообщений генпрокуратуры и СБУ, в настоящее время Николай Мельниченко ПОДОЗРЕВАЕТСЯ в деяниях, предусмотренных статьей 67 УК:

    СТАТТЯ 67. РОЗГОЛОШЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ ТАЄМНИЦІ
    Розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, особою, якій ці відомості були довірені або стали відомі по службі чи роботі, при відсутності ознак державної зради або шпигунства, карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

    Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років. ( Стаття 67 в редакції Закону № 2468-12 від 17.06.92 )

    Или, возможно, по статье 68-1:

    СТАТТЯ 68-1. ПЕРЕДАЧА ІНОЗЕМНИМ ОРГАНІЗАЦІЯМ ВІДОМОСТЕЙ, ЩО СТАНОВЛЯТЬ СЛУЖБОВУ ТАЄМНИЦЮ
    Передача або збирання з метою передачі іноземним організаціям або їх представникам економічних, науково-технічних чи інших відомостей, що становлять службову таємницю, особою, якій ці відомості були довірені або стали відомі по службі чи роботі, карається позбавленням волі на строк до трьох років, або виправними роботами на строк до двох років, або штрафом до п'яти з половиною офіційно встановлених мінімальних розмірів заробітної плати.

    Ті ж дії, якщо вони завдали великої майнової шкоди підприємствам, установам, організаціям або спричинили інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк до восьми років. ( Кодекс доповнено статтею 68-1 згідно з Указом ПВР № 6591-10 від 29.02.84; із змінами, внесеними згідно з Законом № 2468-12 від 17.06.92 ).

    До сих пор не было никаких сообщений о том, что против Мельниченко действительно открыто уголовное дело по 56-й статье или по вышеуказанным статьям (такие сведения, вообще говоря являются служебной тайной следствия, и не могут быть обнародованы без разрешения прокурора или следователя). Есть лишь сведения о том, что Мельниченко "подозревается", но не есть "подозреваемым" по конкретному уголовному делу.

    Даже если бы уголовное дело против Мельниченко и было открыто, и следователь или прокурор посчитал возможным огласить детали такого дела, Мельниченко мог бы быть назван только "подозреваемым". "Обвинуваченим у державній зраді" по 56-й статье Мельниченко может стать только после окончания предварительного (прокурорского) следствия, принятия прокурором официального решения о привлечении его к уголовной ответственности по 56-й статье УК, предъявлении ему обвинения, и передачи дела в суд.

    "Зрадником" он может быть назван только после вынесения обвинительного приговора суда.

    Таким образом, чтобы подтвердить свои слова Вадиму Долганову необходимо представить два документа:

    1). Официальное обвинительное заключение по 56-й статье УК в отношении Мельниченко, подписанное украинским прокурором не позже 15-го апреля 2001 года;

    2). Официальное решение украинского суда, о вступлении в силу приговора по 56-й статье в отношении Мельниченка, датированное не позже 15-го апреля 2001 года.

    Если таких документов Долганов не сможет представить, то в его действиях дополнительно к 125-й статье УК будут усматриваться деяния, предусмотренные и другими статьями УК Украины, относящимися к "должностным преступлениям", поскольку Вадим Долганов является должностным лицом государственной телекомпании:

    СТАТТЯ 164. ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТЬ, ЩО ВЖИВАЮТЬСЯ У СТАТТЯХ ЦІЄЇ ГЛАВИ
    Під посадовими особами розуміються особи, які постійно чи тимчасово здійснюють функції представників влади, а також займають постійно чи тимчасово на підприємствах, в установах чи організаціях незалежно від форм власності посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських обов'язків, або виконують такі обов'язки за спеціальним повноваженням.

    Когда будет доказан состав преступления по 125-й статье, будут применимы и следующие статьи УК:

    СТАТТЯ 165. ЗЛОВЖИВАННЯ ВЛАДОЮ АБО ПОСАДОВИМ СТАНОВИЩЕМ
    Зловживання владою або посадовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів, іншої особистої заінтересованості або в інтересах третіх осіб, використання посадовою особою влади чи посадового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди державним чи громадським інтересам або охоронюваним законом правам та інтересам окремих фізичних чи юридичних осіб, - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років або виправними роботами на строк до двох років, з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

    Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої, з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років. ( Стаття 165 із змінами, внесеними згідно з Указом ПВР № 4571-10 від 12.01.83, Законом № 282/95-ВР від 11.07.95 ),

    Поскольку Долганов для сообщения и тиражирования своих неправдивых высказываний использовал свое служебное положение. Долганов совершил также деяния, предусмотренные Статьей 166, а именно, превысил свои полномочия (объявление человека "зрадником") и присвоил себе полномочия председателя суда или прокурора:

    СТАТТЯ 166. ПЕРЕВИЩЕННЯ ВЛАДИ АБО ПОСАДОВИХ ПОВНОВАЖЕНЬ
    Перевищення влади або посадових повноважень, тобто умисне вчинення посадовою особою дій, які явно виходять за межі наданих їй законом прав і повноважень, якщо воно завдало істотної шкоди державним чи громадським інтересам або охоронюваним законом правам та інтересам окремих фізичних чи юридичних осіб, - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років або виправними роботами на строк до двох років, з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

    Перевищення влади або посадових повноважень, якщо воно супроводжувалось насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років.

    Дії, передбачені частинами 1 або 2 цієї статті, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років. ( Стаття 166 із змінами, внесеними згідно з Указом ПВР № 4571-10 від 12.01.83, Законом № 282/95-ВР від 11.07.95 ).

    По факту вышеуказанных высказываний в открытом телеэфире, прокуратура Киева вполне может заняться расследованием деяний Вадима Долганова.

    Даже находясь за пределами Украины, Николай Мельниченко вполне может воспользоваться своим конституционным и законным правом о защите чести и достоинства и подать (через киевского адвоката) на Вадима Долганова в суд.

    УкрПраво


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".