МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

СДПУ(О) ГЛИБОКО ЗАНЕПОКОЄНА РІШЕННЯМ СЛУЖБИ ІММІГРАЦІЇ США

04/18/2001 | Макс
http://www.expert.org.ua/2001/04/18/010418p1.shtml
Фракція СДПУ(о) висловлює своє глибоке здивування і занепокоєність рішенням Служби імміграції США про надання політичного притулку колишньому співробітнику Управління держохорони України Миколі Мельниченку, відносно якого правоохоронними органами України було порушено кримінальну справу. Про це йдеться в Заяві фракції СДПУ(о), яка надійшла до редакції "Експерт-центру", за підписом лідера фракції Олександра Зінченко.

Зокрема, в заяві зазначається, "стосовно аналогічного рішення Служби імміграції США щодо дружини зниклого журналіста, офіційні джерела США уникли коментарів. Проте фракція заявляє, що їй нічого невідомо відносно політичних переслідувань Мирослави Гонгадзе з боку державних органів. Фракція СДПУ(о) звертається до Служби імміграції США з проханням спростувати чи підтвердити таку інформацію.


Генеральна прокуратура України прийняла рішення про надання Мирославі Гонгадзе статусу потерпілої у справі зникнення її чоловіка; Президент України особисто висловив жаль з приводу тяжкої втрати, якій українські правоохоронні органи не змогли запобігти. Мирославі Гонгадзе було надано значну державну допомогу - виділено у власність квартиру в Києві. Тому фракція СДПУ(о) вважає незрозумілим постановку питання про надання їй саме політичного притулку. Якщо при прийнятті цього рішення Сполучені Штати користувалися виключно гуманітарними мотивами, незрозуміло, чому для цього обрана саме така форма, яка може сприйматися в Україні як недружній акт стосовно Української держави.

В будь якому разі фракція СДПУ(о) переконана, що Українська держава не має і не може мати до Мирослави Гонгадзе жодних претензій.

Інакше стоїть питання у відношенні Миколи Мельниченка, який звинувачується у скоєні злочинів і проти якого порушено кримінальну справу. Безумовно, на очах розсипається міф про "героя-одинака", чимало питань, що виникали в останній час, знаходять відповіді. Чому так легко "самостійний" майор залишив Україну, чому такий вільний поступ до нього журналісти саме "Радіо "Свобода", чи мали інтерес до матеріалів Мельниченка не тільки політики, а й спеціальні служби?

Зараз визначеним фактом є те, що плівки колишнього майора містять державну таємницю. Тому, фракція СДПУ(о) сподівається, що Сполучені Штати надавши політичного притулку Миколі Мельниченку, нададуть також Україні всебічну допомогу в розслідуванні справи Мельниченка, зокрема, передають українській стороні оригінали всіх аудіоматеріалів, що стали підставою для звинувачень високих українських посадових осіб, дадуть правоохоронним органам України можливість допиту Миколи Мельниченка.

Фракція СДПУ(о) вважає, що такі дії будуть відповідати духу нинішнього стратегічного партнерства між Україною та Сполученими Штатами, і сприятимуть повному і прозорому розслідуванні у цих справах, на якому останнім часом неодноразово наполягали Сполучені Штати.".

В заяві також фракція СДПУ(о) пропонує, "також прийняти відповідну Заяву від імені Верховної Ради України."

Відповіді

  • 2001.04.18 | Bond.. James Bond

    Дополнено: СДПУ(О) ГЛИБОКО ЗАНЕПОКОЄНА РІШЕННЯМ СЛУЖБИ ІММІГРАЦІЇ США

    (дополнено) ТАКЖЕ СООБЩАЕТСЯ ЧТО ПО ЭТОМУ СЛУЧАЮ Фракція СДПУ(О) ПЕРЕИМЕНОВАНА В СДПУ(Н) - "невыездная".
    БО ЗААРЕШТУЮТЬ І В ПОВНОМУ СКЛАДІ ПІДСАДЯТЬ ДО ПАВЛА ІВАНОВИЧА, ЩОБ ТОЙ ОДИН НЕ НУДИВСЯ.
  • 2001.04.18 | Augusto

    СЛУЖБA ІММІГРАЦІЇ США ГЛИБОКО ЗАНЕПОКОЄНА РІШЕННЯМ СДПУ(О)

    Нікому не хочется трубою по голові,- так коментує голова Служби імміграції пан X. (він побажав залишитися анонімним тому, що побоюється фізичної расправи над собою). Ми добре знаємо СДПУ(о) то "канкрєтні мени", тому ми ще сьогодні висилаємо зрадника Мельниченка до демократичної України,- закінчив пан X. :):
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.18 | сергій

      канкрєтні мени!!!от я поржав!

  • 2001.04.18 | Ukrman

    Re: СДПУ(О) ГЛИБОКО ЗАНЕПОКОЄНА РІШЕННЯМ СЛУЖБИ ІММІГРАЦІЇ США

    І чого це вони захвилювалися? Може сиділи на славнозвісному дивані?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.18 | НеДохтор

      Re: СДПУ(О) ГЛИБОКО ЗАНЕПОКОЄНА РІШЕННЯМ СЛУЖБИ ІММІГРАЦІЇ США

      Ukrman писав(ла):
      > І чого це вони захвилювалися? Може сиділи на славнозвісному дивані?

      Схоже дійсно хвилюються і не знають чого конкретно боятися. Хочеться самим послухати.
      Звідси заклик до США повернути "аудіоархів". Чекати, поки повернуть, то марна справа. Але використають підстраховку:
      саме сьогодні комісія Лавриновича вирішила передати компактдиск і розшифровки "представникам Генпрокуратури" (більш детально: http://www.for-ua.com/news.php?id=n010418181243)
  • 2001.04.19 | ВАСЯ ПУПКІН

    Re: СДПУ(О) ГЛИБОКО - по самі яйця-ЗАНЕПОКОЄНА РІШЕННЯМ СЛУЖБИ ІММІГРАЦІЇ США

    СДПУ(о) бере на себе надто багато як партія.... Схоже, що вони вже себе вазомнілі Політбюро ЦК КПСС.
    ------------
    СДПУ (о) - пішли на ....!!! ( спонукальне речення)
  • 2001.04.19 | ВАСЯ ПУПКІН

    Re: СДПУ(О) перейменувати в ДУПО (С)(рач)

    УБК !!!!!!


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".