МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Ющенко лягає в лікарню ...

04/19/2001 | НеДохтор
Повний текст:
http://www.for-ua.com/news.php?id=n010419154524

Цитата
------------

15:45 | Ющенко ложится в больницу

Премьер-министр Украины Виктор Ющенко сегодня ляжет в больницу. Об этом он сообщил журналистам сразу после голосования в парламенте относительно отчета правительства. Виктор Ющенко отменил все запланированные мероприятия в связи с обострением хронической болезни спины.

Как сообщила сегодня УНИАН пресс-секретарь премьер-министра Наталья Зарудная, премьер-министр утром консультировался с врачами, которые по результатам медицинских обследований примут решение о госпитализации главы правительства.

В то же время, как сообщили «Форуму» в пресс-службе Кабмина, на понедельник, 23 апреля запланирована пресс-конференция премьер-министра.
------------

Відповіді

  • 2001.04.19 | НеДохтор

    Ющенко тримається гідно

    Повний текст:
    http://www.for-ua.com/news.php?id=n010419154657

    Цитата:
    ---------------

    15:46 | Ющенко готов работать с «украински ориентированным чертом», но не с олигархами

    Правительство не проиграло после сегодняшних голосований в парламенте, заявил в четверг премьер-министр Виктор Ющенко. Он отметил, что силы, которые признали работу правительства неудовлетворительной, "даже не смогли прийти к общему согласию, за какие результаты правительству можно дать негативную оценку».

    Поэтому премьер не считает, что сегодняшнее решение ВР о признании работы правительства неудовлетворительной является "его поражением». Хотя, по его словам, "этот фарс был достаточно серьезным испытанием и вызвал много негативных эмоций", у премьера «нет ощущения того, что демократические силы проиграли", сообщает УНИАН.

    Ющенко отметил, что все "это торг политическим курсом для того, чтобы объединить левых и финансово-олигархические круги". Он отметил, что для него лично "болезненным и особенно циничным" является то, что ради достижения этой цели можно "продать курс президента, можно продать политический выбор, можно продать программу, которая миллионам людей несла будущее". В. Ющенко отметил, что такой позиции он не воспринимает и «никогда не разделит».

    Комментируя возможность своего сотрудничества с оппозицией, В.Ющенко заявил: «Если разговор идет об украинском выборе – я буду с чертом работать».

    -----------
  • 2001.04.19 | НеДохтор

    Протест Філенка та ультиматум Тигипка

    Повний текст:
    http://www.for-ua.com/news.php?id=n010419140752

    Цитата
    ------------
    13:55 | Премьер проиграл матч в гостях

    283:61. С таким счетом парламентарии сыграли против правительства и постановили признать работу правительства неудовлетворительной, а 26 апреля – проголосовать за недоверие Кабинету Ющенко.

    Комментируя постановление, представитель фракции «Реформы и Конгресс» Владимир Филенко заявил, что оно является неконституционным, поскольку было подано с нарушением регламента. Поэтому фракция будет инициировать обращение к Конституционному Суду Украины относительно соответствия этого постановления Основному Закону.

    Сам премьер-министр уже заявил, что «никаких шансов на сохранение этого правительства нет». В.Ющенко также отметил, что «договоренность о судьбе этого правительства зависит не от правительства».

    Те, от кого зависит судьба правительства уже высказали свои «пожелания» премьеру. По словам Сергея Тигипко (фракция «Трудовая Украина») правительство может быть спасено от отставки. Для этого до 26 апреля премьер Виктор Ющенко должен предложить парламентскому большинству 10-12 правительственных портфелей, а Кабинет Министров и большинство в Верховной Раде должны отработать совместную программу действий. Об этом Сергей Тигипко заявил в четверг журналистам.

    «Форум»

    ------------
  • 2001.04.19 | НеДохтор

    На УП: детальні результати голосування

    http://www.pravda.com.ua/?10419-1-1

    Безсмертний підстрахувався ???
  • 2001.04.19 | Максим'як

    Re: Ющенко не має права здатися!!!

    Саме цього хоче Кучма, пузаті і червонопузі.
    Вони потім все перекрутять і скажуть, що Ющенко із-за власних амцій кинув напризволяще країну. А вони тільки хотіли кілька міністерських потрфелів.
    Він повинен стояти до останньої хвилини, щоб всі бачили хто і як це зробив.
  • 2001.04.19 | НеДохтор

    УП: Президента вони вже не бояться? Сам Кучма ховається

    Текст зУП: http://www.pravda.com.ua/?10419-2-1
    ---------------------

    Опоненти Ющенка пропонують йому здатися або віддати 12 портфелів
    Президента вони вже не бояться? Сам Кучма ховається


    УП, 19.04.2001, 12:24, оновлено о 13:30, 16:34

    Один з головних опонентів Ющенка Олександр Волков переконаний в тому, що відставка Ющенка і його уряду відбудеться. Він, навіть, не збирається змінювати свою точку зору під тиском самого президента.

    "Якщо все-таки є мужність у прем'єра, я не витримував би таку ганьбу. Я б написав заяву, і пішов би самостійно у відставку", заявив Волков в інтерв'ю журналістам.

    Він переконаний, що пропозиції, висловлені віце-прем'єром Юрієм Єхануровим, який напередодні запропонував від уряду фракціям два міністерських портфелі, змінити нічого не зможуть. "Я сказав учора Єханурову, а чому ви не запропонували цю пропозицію п'ять місяців тому? Він не відповів мені", - говорить Волков.

    Навіть, якщо президент висловиться проти відставки, позиція Волкова по Ющенку
    не зміниться. Таку різку, майже антипрезидентську, заяву журналістам УП та "Граней" вдалося "витягнути" з Волкова.

    "Якщо в деяких фракцій з'явиться своя позиція, це буде корисно для розвитку демократії в Україні", - прокоментував заяву Волкова Віктор Ющенко.

    "Це поки тільки слова", - сказав Олександр Мороз, коментуючи сенсаційну заяву Волкова. "А може він думає, або переконаний, або знає, що президент не висловиться проти відставки Ющенка", - вважає Мороз, який не береться сьогодні точно прогнозувати долю уряду і вважає, що шанси Ющенка залишитись сьогодні 50 на 50.

    Сергій Тігіпко, один з претендентів на пост прем'єра у разі відставки Ющенка, також не має наміру розглядати пропозиції Єханурова, і скептично ставиться до того, що це може щось змінити. Він також не сумнівається, що відставка відбудеться, але, в той же час, за його словами, більшість поки так і не прийшла до спільної думки з приводу єдиної кандидатури на посаду прем'єра, коли Ющенко піде.

    Тігіпко не соромився у непристойних пропозиціях. Уряд Ющенка врятує тільки 10-12 урядових портфелів і спільна з більшістю програма дій.

    У інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна лідер партії "Трудова Україна" назвав таку пропозицію останнім "шансом" для уряду, щоб він міг продовжувати роботу надалі.

    Ющенко повинен заявити, що готовий запропонувати парламентській більшості певну кількість урядових портфелів. Якщо буде запропоновано 10-12 таких портфелів, то це буде "серйозна розмова", підкреслив депутат.

    "Я вважаю, що є сьогодні кількість міністрів і віце-прем'єрів, які працюють, не так вже добре, щоб їх залишати на своїх посадах. Можна знайти і тут, в парламенті, не менш могутніх людей", - заявив Тігіпко. Після цього прем'єр і парламентська більшість повинні узгодити такі кандидатури і представити їх на затвердження президентові Кучмі.

    Тігіпко з жалем констатував, що з боку уряду не було жодних таких кроків, які б дозволили б йому "вижити" за підсумками розгляду питання про відповідальність Кабінету міністрів.

    В протилежному таборі ситуація викликає передістеричний неспокій. Фракція УНР має намір вийти з більшості у відповідь на незадовільну оцінку роботи уряду Ющенка, виставлену Верховною Радою. "Без сумніву, ми виходимо з більшості, тому, що вона ідеологічно змінила свою спрямованість", - заявив лідер фракції Юрій Костенко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

    Інші пішоходи парламентських кулуарів виходити з більшості не збираються, бо не можна покинути ряди того, чого не існує. "Ми розпустили більшість ще два місяці тому", - заявив лідер "Батьківщини" Олександр Турчинов.

    Про схоже говорить і Костенко: "Це буде вже якась ліво-олігархічна більшість, або, як її дипломатично називають, лівоцентристська більшість, яка практично зможе забезпечувати законодавчими рішеннями програму президента".

    А про небезпеку такого "альянсу комуністів і олігархів для незалежності України" заявив лідер фракції Народного руху України Геннадій Удовенко. При цьому він готовий на компроміси і вважає необхідними "модифікації" в уряді з урахуванням нинішньої ситуації заради мети: "Ми не повинні привести до влади олігархів".

    Однак більш врівноважено поводить себе лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз: "Я не думаю, що дійде до відставки Кабінету міністрів". Говорячи про підтримку з боку СПУ постанови Верховної Ради з "двійкою" роботі уряду, Мороз пояснив, що фракція "не голосувала проти уряду Ющенка". "Якби сьогодні голосувалося це питання, ми б утрималися від голосування, тому що сьогодні дуже чітко простежується спроба кланів пробити собі тепле прибуткове місце в уряді".

    "Фракція проголосувала за оцінку тих перетворень, які цей Кабінет міністрів проводив" – а в результаті, упевнений Мороз, рівень життя погіршився, і реальна зарплата зменшилася.

    Свої важливі кілька слів на захист Ющенка міг сказати у четвер і Кучма, але від такого шляхетства він себе звільнив. Виступаючи на засіданні "Укоопспілки", Кучма щось конкретне - погане або добре - про уряд не говорив. До преси він також не вийшов, хоча якщо б йому щось боліло на серці з приводу подій у Верховній Раді, він би аж побіг до журналістів
    ----------------
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.19 | сергій

      як я вилікував собі спину рік тому

      мені фізіотерапевт сказав–
      в тебе недостатньо розтягнуті м'язи
      задньої сторони ніг, топто поклони вперед в мене не дуже виходили(ясна річ, кому козак кланяєтся!)

      Почав я робити таке–
      сидючи, роставивши ноги в боки, якнайширше,
      тягнутися руками вперед і всім корпусом.
      А потім до кожної з ніг.
      Трохи вперед, пульсаціями навіть.
      Скіки міг, але як болить, то не треба, треба обережно.
      А ще мені хтось допомогає, підштовхуючи потроху в спину, дуже обережно.

      Коротче,– за 2 тиждні щоденних 3 хвилин вправ я ЗАБУВ що боліла спина.
      А боліла років 15 час від часу. Інколи і вночі і вдень.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.19 | Максим'як

        Re: як я вилікував собі спину рік тому

        Це на нервовому грунті.
        Я теж маю редикуліт, який по-молодості в горах заробив. То він дає себе чути кожен раз коли починаєш сильно переживати і психологічно напружуватися.
        В цьому випадку найкращі ліки - бути в оточенні знайомих, рідних та друзів і побільше тріпатися на різні теми, краще з пляшкою. А на ранок спина ще поболює, зато голова - кришталь.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.19 | сергій

          100% згоден.

          Інколи на терені стреса буває заболить,
          але ті вправи одразу допомогають.
          Тягнуся два рази на день.
          Боже, як ий я щасливий, що в мене вже не болить!
          А горілчані я не вживаю. І нокому не раджу.
          мені це все змінив спорт. Ото справжній кайф!
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.19 | Максим'як

      Re: Ющенко! Триматися до кінця і жодних бандитам портфелів!!!!!

      Хай виривають силою.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.19 | ilia25

        Согласен на 200%

        Я то же надеюсь, что он не будет делиться портфелями, даже если ему придется за это заплатить отставкой.
    • 2001.04.19 | Остап

      Чому Ющенко не дає їм "портфелі" ? ("кінець безпартійних романтиків")

      Я так і не розумію, чому Ющенко не дає їм "портфелі" ?

      Ну 12, так 12.

      Що тут такого?

      Хоче "більшість", щоб її представники покерували міністерствами, хай керують.

      Чому Ющенко ВПЕРСЯ ?

      Віддати 12 портфелів - це не перестати керувати тими портфелями.

      ПМ.
      Ющенко своєю "безпартійністю" загнав себе у глухий кут.

      Партії почали "правити бал".

      То треба спиратись на партії, бути самому членом партії, тоді буде підтримка.

      ПМ2.
      Якщо Ющенко піде у відставку, то це буде "кінець безпартійних романтиків".
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.19 | ilia25

        Re: Чому Ющенко не дає їм "портфелі" ? ("кінець безпартійних романтиків")

        Теоритически вы правы, правительство должно быть коалиционным. Но делать это сейчас, без изменений Конституции -- нельзя. В нынешней ситуации это просто будет означать добровольную сдачу правительства олигархам, которые, в конечном счете, будут использовать это для укрепления своей власти. Демократии это не поможет, только навредит.
  • 2001.04.19 | НеДохтор

    У депутатів нерви не витримують (Ющенко подав у відставку?)

    http://www.pravda.com.ua/?10419-5-1


    Цитата з УП
    -------
    Ющенко подав у відставку?

    УП, 19.04.2001, 17:00

    Прем'єр Ющенко подав у відставку. Таку сенсаційну новину з парламентської трибуни оповістив на початку вечірнього засідання Сергій Чукмасов з "Регіонів України" (азаровськая партія). Він повідомив, що йому про це стало відомо з якихось російських новин, але попросив Плюща спробувати підтвердити цю інформацію.

    Прес-секретар прем'єр-міністра Наталія Зарудна спростовує цю інформацію і називає це "абсолютною брехнею".

    Рада паралізована, жодне з рішень не набирає необхідної кількості голосів через позицію комуністи, які просто відмовляються брати участь в голосуванні. Тричі оголошували перерву.

    Ліві депутати, частіше за все лідер комуністів Петро Симоненко, постійно просять слово, і кожний раз вимагають поставити до порядку денного питання про недовіру уряду. Вони аргументують це тим, що уряд, якому поставили "незадовільну оцінку, не може далі працювати".

    "Якщо ми не ухвалимо таке рішення, то ми залишимо країну в стані конфліктної невизначеності, в умовах безвладдя". Комуністи настільки наполегливі, що пропонують провести голосування за скороченою процедурою. "Нехай зал визначиться! Парламент не буде рухатися далі, поки не ухвалить рішення з даного питання", заявив Симоненко.

    Плющ всіляко чинив опір - різко вимикаючи мікрофон тих, хто відхилявся від теми питань порядку денного і намагався знов нагадати про відставку. "Ви узурпували владу!", кричали комуністи. "Як же я з голосу поставлю цей проект? Готуйте проект постанови. Я же сказав, крім суддів (ВР розглядала питання про затвердження суддів) я нічого не поставлю!", - стояв на своєму Плющ.

    У відповідь йому пригрозили, що не довго йому залишилося сидіти в кріслі головуючого.

    Плющ для чогось розповів всю процедуру відставки прем'єра за Конституцією. Якщо Верховна Рада висловить уряду недовіру, прем'єр зобов'язаний подати заяву про відставку, а президент, в свою чергу, має право підписати це прохання, і доручає уряду продовжувати виконувати обов'язки до призначення нового складу, яке має бути сформоване протягом 60 днів.

    Депутати продовжують сперечатися про те, на яке число призначити питання про відповідальність Кабінету Міністрів. Плющ пропонує обговорити це питання на узгоджувальній раді, комуністи хочуть зробити все негайно, інші наполягають на 26 квітня.

    Один з прихильників Ющенка став заперечувати проти цієї дати - "не хочемо другого Чорнобиля!". У відповідь на це завжди агресивний Михайло Бродський кинув : "Давайте голосувати сьогодні, тоді не буде другого Чорнобиля".

    Як завжди гротескно виглядала "полум'яна" Наталія Вітренко. "Треба захищати життя депутатів. Я стверджую, що вона в небезпеці. Тим більше що прилетів Солана, а ми пам'ятаємо, хто бомбив Югославію!", - майже кричала вона.
    -------------
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.19 | Augusto

      Солана ж і бомбив!

      >Як завжди гротескно виглядала "полум'яна" Наталія Вітренко. "Треба захищати життя депутатів. Я стверджую, що вона в небезпеці. Тим більше що прилетів Солана, а ми пам'ятаємо, хто бомбив Югославію!", - майже кричала вона.<


      Сцена з Бєлграда.

      Солана прицільно кида зверху пляшками по югославам , пиз–ть їх книгою "Тімур і його команда" по голові. Всі тримтять.

      Входить Вітренко з пляшками і Заратустрою під пахвою. Вoнa підступно преться без черги.

      Вітренко.
      Пустіть! Я контуженa на х–й! Я воювалa!
      Пока ти сука в тилу баб портів, я в танкє горєлa!
      Я - льотчіця!

      Солана.
      Пі–єц! Ха-ха-ха-ха! Фойєр! Фойєр!

      Солана веде зверху прицільне бомбометання, причому він страшно завиває так, шо стає схожий на німецькій самольот Юнкерс.

      Вітренко.
      Ага-а!.. Люфтваффе, б–дь?!?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.19 | НеДохтор

        Re: Солана ж і бомбив!

        Слава Подере’янському.

        Не хочеться дійти до Павліка Морозова.
  • 2001.04.19 | НеДохтор

    Прес-секретар прем'єр-міністра Наталія Зарудна про Ющенка

    http://www.for-ua.com/news.php?id=n010419181005

    Цитата:
    -------------
    18:10 | Ющенко в случае отставки может податься в депутаты

    Премьер-министр Виктор Ющенко не покинет активную политическую и общественную деятельность, если лишится работы в правительстве. Об этом заявила правительственный пресс-секретарь Наталья Зарудная. "Он будет бороться за ту программу, которую проводит правительство", - сказала она.


    По словам Натальи Зарудной, Ющенко еще не принял решения, чем он займется в случае увольнения. "Я думаю, что он сначала выспится, а потом решит", - сказала правительственный пресс-секретарь. При этом она не исключила, что Ющенко может баллотироваться в парламент на выборах Рады весной следующего года, сообщают «Подробности». "Я думаю, что он набрался достаточно опыта, чтобы работать в любых формах политики, в том числе, в парламенте", - заявила она.

    -------------
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.19 | Максим'як

      Сьогодні - найзнаменитіший день в історії нової української держави.

      Залишилося тільки кілька днів до повної і безповоротньої перемоги проукраїнських сил в Україні і нищівної поразки комуністів-батьків та їх бандюків-дітей!

      Хто би що після сьогоднішнього дня вже не говорив і як би не примазувався, що він хоче добра для України – ми маємо їх список, їхні імена: імена ЗРАДНИКІВ ІНТЕРЕСІВ УКРАЇНИ! Нових зрадників не так легко виховати і виростити, і є з кожним роком все важче і важче

      Той, один відсоток, про який я говорив, що є на користь Ющенка, перетворюється в усі 99 відсотків перемоги.

      Всього один відсоток я даю тепер на користь пузатих і червонопузих. Вони вже програли!!

      Більше ніколи, ні завтра, ні 24-го, ні 26-го квітня вони вже не зберуть такої сили. Завтра вони прокинуться в страху, в страху, що вперше їм прийшлося відкрито виступити проти України, в якій їм прийдеться далі жити. В своїй ненависті до України вони зайшли надто далеко.

      Кучма для них тепер не захист. Кучма, як і очікувалося, сховався в кущах, він не наважився відкрито виступити проти Росії – підтримати Ющенка.

      Я знав, що Ющенку буде висловлена недовіра. Але найбільше боявся, що він сам напише заяву про відставку, бо Ющенка ніхто, крім нього самого, не зможе усунути.
      Йому потрібно тільки йти до повної перемоги. Навіть, якщо йому прийдеться бути 60 днів в.о., то йому потрібно йти на це, але не йти на жодні уступки з бандюками!!! За тих 60 днів може і Верховної Ради не стати.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.19 | сергій

        МАЄМО НЕГАЙНО РОЗПОВСЮДИТИ ПЕРЕЛІК ІМЕН ДЕПУТАТІВ ЩО ГОЛОСУВАЛИ ПРОТИ ЮЩЕНКА

        Всі імена і партійна належність.
        А також офіційні адреси офісів, телефони, емейли та інше. Було б добре дещо з біографії–
        коли був в кпсс, коли служив в кгб,
        скіки має грошей і яким чином заробив.
        Яке має авто і який номер авта, щоб всі знали це, хто щойно купив яйця чи помідори.

        От хтось би це зробив!
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.20 | Ihor

          Розповсюджувати імена треба піся кожної більш-менш значної події. Також варто зберігати цю інформацію на WWW

          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.04.20 | Майдан

            Списки членів фракцій та дані про мажоритарників є на сервері Верховної Ради.

            Там жеж є результати поіменних голосуваннь.
            Велике прохання до тих хто має час і трафік - порийтеся там і поставте ці дані на форум ( можна окремою темою) !!!
      • 2001.04.20 | Shooter

        Re: Сьогодні - найзнаменитіший день в історії нової української держави.

        Повністю згоден.

        60 днів в.о. Ющенка - набагато слабша передвиборна компанія бандюків.

        І пресувати їх. По всіх фронтах. Вся Україна повинна чути, бачити і розуміти, що бандюки и комуняки - єдина тотожність.

        Домовлятися з Азаровим - хай візьме їх за яйця. Азаров (донеччани) сьогодні (як це не дивно) - "природній" союзник Ющенка.

        І де лох Кучма? З засранцем Литвином? Хто кому голову в задницю запхав і відмовчуються?
  • 2001.04.19 | НеДохтор

    Подякуємо Івану Плющу


    http://www.1plus1.tv/news/?4491

    Цитата
    -------------
    Комуністи, соціал-демократи об'єднані, фракції "Трудова Україна" та "Яблуко" зібрали 226 підписів за відсторонення спікера Івана Плюща

    До таких дій фракції вдалися після того, як спікер відмовився ставити питання про недовіру уряду уже сьогодні. Іван Плющ раніше заявив, що дату визначать у понеділок на погоджувальній раді і близько 18 години закрив засідання.
    ------------
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.19 | Остап

      Іван Плющ - герой дня!

      Дійсно, Плющ був неперевершений!
      Герой дня!
      Слава Героям!
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.20 | Майдан

        НЕГАЙНО виставляйте списки мажориттарників , які проголосували проти Ющенка.

        ВЖЕ ЗАРАЗ МОЖНА ПОЧАТИ ЗБІР ПІДПИСІВ В МАЖОРИТАРНИХЇ ОКРУГАХ ЗА ВІДСТАВКУ ЦИХ ДЕПУТАТІВ.

        Зокрема депутатів з Києва -
        1. Як голосував Черновецький?
        2. Як голосував Салій?
        3. Де обраний Бродський та інші "Яблучники" ?
  • 2001.04.19 | НеДохтор

    Інфо з УП (21:24): Звільнення запланували на вівторок

    http://www.pravda.com.ua/?10419-5-1


    Цитата
    -------------
    Звільнення запланували на вівторок

    УП, 19.04.2001, 17:00, оновлено о 21:24

    версія для друку

    Ющенко запропоновано звільнити наступного вівторка, 24 квітня. З такою ініціативою виступив регламентний комітет парламенту (з 18 членів комітету пропрем'єрські фракції представляють три депутата). Вже завтра, в п'ятницю, Верховній Раді запропонують за спецпроцедурою ad-hoc зарезервувати цю дату для голосування про відповідальність уряду.

    Тоді ж, 20 квітня, Ющенко може написати заяву про відставку, заявив керівник комітету парламенту по регламенту Віктор Омеліч з "Трудової України".

    Омеліч також повідомив, що парламент повинен ухвалити відповідну постанову, оскільки в іншому випадку депутати можуть не встигти розглянути це питання у встановлений регламентом термін і ухвалити рішення. А процедура ad-hoc дозволяє, серед іншого, проголосувати в інший, крім четверга, день.

    Також Омеліч не виключив, що депутати можуть ініціювати питання про відсторонення голови парламенту Івана Плюща від ведення сесії, зазначивши, що спікер в четвер неодноразово порушував регламент.

    Для відсторонення необхідно зібрати 226 голосів чи проголосувати більшістю у сесійному залі. Якщо парламент ухвалить таке рішення в п'ятницю, Плющ може бути на два дні усунений від ведення сесії, і вівторок 24 квітня буде першим з двох булітів Плющу.

    А в четвер удень, після нервового засідання в парламенті, з'явилася інформація, що прем'єр Ющенко подав у відставку. Таку сенсаційну новину з парламентської трибуни оповістив на початку вечірнього засідання Сергій Чукмасов з "Регіонів України" (азаровськая партія). Він повідомив, що йому про це стало відомо з якихось російських новин, але попросив Плюща спробувати підтвердити цю інформацію.

    Прес-секретар прем'єр-міністра Наталія Зарудна спростовує цю інформацію і називає це "абсолютною брехнею".

    Після голосування за визнання роботи уряду незадовільною Верховна Рада була паралізована, жодне з рішень не набирала необхідної кількості голосів через позицію комуністи, які просто відмовилися брати участь в голосуванні. Тричі оголошували перерву.

    Ліві депутати, частіше за все лідер комуністів Петро Симоненко, постійно просили слово, і кожний раз вимагали поставити до порядку денного питання про недовіру уряду. Вони аргументують це тим, що уряд, якому поставили "незадовільну оцінку, не може далі працювати".

    "Якщо ми не ухвалимо таке рішення, то ми залишимо країну в стані конфліктної невизначеності, в умовах безвладдя". Комуністи були настільки наполегливі, що пропонували провести голосування за скороченою процедурою. "Нехай зал визначиться! Парламент не буде рухатися далі, поки не ухвалить рішення з даного питання", - заявив Симоненко.

    Плющ всіляко чинив опір - різко вимикаючи мікрофон тих, хто відхилявся від теми питань порядку денного і намагався знов нагадати про відставку. "Ви узурпували владу!", - кричали комуністи. "Як же я з голосу поставлю цей проект? Готуйте проект постанови. Я же сказав, крім суддів (ВР розглядала питання про затвердження суддів) я нічого не поставлю!", - стояв на своєму Плющ.

    У відповідь йому пригрозили, що не довго йому залишилося сидіти в кріслі головуючого.

    Плющ для чогось розповів всю процедуру відставки прем'єра за Конституцією. Якщо Верховна Рада висловить уряду недовіру, прем'єр зобов'язаний подати заяву про відставку, а президент, в свою чергу, має право підписати це прохання, і доручає уряду продовжувати виконувати обов'язки до призначення нового складу, яке має бути сформоване протягом 60 днів.

    Серед сперечань про голосування щодо відставку вспливала дата 26 квітня. Один з прихильників Ющенка став заперечувати - "не хочемо другого Чорнобиля!". У відповідь на це завжди агресивний Михайло Бродський кинув: "Давайте голосувати сьогодні, тоді не буде другого Чорнобиля".

    Як завжди гротескно виглядала "полум'яна" Наталія Вітренко. "Треба захищати життя депутатів. Я стверджую, що воно в небезпеці. Тим більше що прилетів Солана, а ми пам'ятаємо, хто бомбив Югославію!", - майже кричала вона.

    ----------
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.19 | НеДохтор

      Ще одна подія у вівторок

      Розгляд "українського питання" в ПАРЄ також попередньо заплановано на вівторок.

      Можливо це ще один фактор чому поспішають "трудовики". Їм хочеться виключити фактор впливу рішень ПАРЄ.

      Інфо із сайту ПАРЄ:
      http://press.coe.int/cp/2001/262a(2001).htm

      -----------
      Draft order of business (*)

      Monday 23 April

      Statement by Mr Alvaro Gil-Robles, Commissioner for Human Rights of the Council of Europe
      Opinion on the budget of the Council of Europe for the financial year 2002
      Opinion on the expenditure of the Parliamentary Assembly for the financial year 2002

      Tuesday 24 April

      Election of judges to the European Court of Human Rights in respect of 19 member states
      Honouring of obligations and commitments of Ukraine
      Statement by Mr Mircea Geoana, Chairman-in-Office of the OSCE and Minister for Foreign Affairs of Romania
      Europe’s fight against economic and transnational organised crime: progress or retreat?
      Opinion on the Council of Europe draft Convention on cyber-crime

      ----------------
    • 2001.04.19 | НеДохтор

      Захід нам допоможе?

      http://www.1plus1.tv/news/?4487

      Цитата:
      ----------------
      Перший віце-прем'єр Юрій Єхануров, коментуючи події у Верховній Раді, підтвердив позицію Ющенка

      Автор: Марина Кухар

      Єхануров вважає, що деякі моменти парламентської постанови мають антипрезидентський характер та сподівається, що Кучма підтримає уряд в цій ситуації. Вже після слухань у Раді, перший віце-прем'єр зустрічався з дипломатами - представниками країн великої сімки. На самій зустрічі питання долі уряду не обговорювали. Після розмови пан Єхануров кілька хвилин сам-на сам спілкувався із послом Сполучених Штатів Карлосом Паскуалем. Той активно слідкує за подіями в Україні і, як твердять деякі спостерігачі, може впливати на події. Але сьогодні пан Паскуаль відмовився від коментарів

      ----------------


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".