МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

“Чорна Рада”

04/21/2001 | Максим'як
Багатьом є знайома, ця болюча історична подія, яка завела розвиток української держави в глухий кут на багато століть. Я бачу очевидні паралелі між подіями того часу і тим, що відбувається зараз. Гетьмани, тобіш лідери правих партій, здійснюють туж помилку, яка неминуче приведе до тих самих результатів – зради інтересів українського народу і повзучої втрати незалежності Української держави.

Здається, в Україні все є нормально і народ знає, чого він хоче. Високий рейтинг Ющенка свідчить про широку пітримку в масах його дій, що народ розуміє, що є добре, а що - погано, що народ не має проблем в розумінні ситуації, що склалася навколо Ющенка. Добавте сюди ще таке яскраве свідчення, як збір 3млн. 600 тис. підписів за короткий час. Що ще потрібно для проведення далі цього курсу? Потрібне лише вміле і віддане свому народу керівництво. Не одна людина, не одна особа, яку можна знищити фізично, а каста провідників-однодумців, пройнятих значимістю своєї історичної долі.

Причина спокою нашого п. Президента полягає в тому, що кожен крок, який має місце сьогодні, є ним добре обдуманий і погоджений всіма учасниками усунення прем”єра Ющенка. Те, що п. Презедент зраджує в образі Ющенка весь український народ, не потрібно навіть пояснювати. Вже з першого дня призначення Ющенка прем”єром п. Кучма мав конкретний план його швидкого усунення, був до цього плану причетний і п. Тигипко, який поспішив себе звільнити від міністерських обов”язків, щоб мати достатньо часу для провадження погоджень та консультацій. Але не так склалося, як планувалося – авторитет Ющенка зростав швидко і змовники змушені були чекати до сьогодні. Ющенко і Кучма – це два світи і в тих світах їх оточують зовсім протилежні люди. П.Кучма ніколи би ненаважився довірити свою долю п.Ющенку, хоч напевно в своєму житті він не бачив ніколи поряднішої людини, але не в його звичках довіряти себе порядним. Цілий рік вся Україна спостерігала за двоборством цих двох осіб і нам всім так хотілося і десь в глибині душі, навіть, вірилося, що президент такої великої держави перейметься значимістю своєї історичної ролі і буде діяти, як і личить справжньому державному мужу. Але це не так легко зробити, хоч може й хоче душа в рай, та гріхи не пускають. П. Президент, звільнюючи п.Кравченка і п.Деркача, напевне не збирався лишати себе напризволяще, на долю Мілошевича очевидно не розраховував – консультації велися з усіма учасниками нинішніх подій, від Москви і до правих. Звичайно, правих ніхто не посвячує. А відважна заява п. Костенка свідчить проте, що він ще не знає, яка уготована йому доля. Про це не знає Плющ, судячи з того, як його терміново госпіталізували, але про це знав Ющенко, який до останньої хвилини намагається переконати Кучму не здійснювати свого плану, плану зради свого народу.
Ющенко є готовий на все, щоб відвернути те нещастя, яке чекає на Україну. Але Кучма втік. Може ще виникнуть якісь фактори, які заставлять Кучму передумати, але це – малоймовірно.

Здається, що в Україні наступає повний хаос – комуністи із бандитами приходять до влади у великій центрально-європейській країні. Очевидно, що з таким “джентельменським набором” в світ дорога буде закрита. Але план Президента полягає в тому, щоб після усунення Ющенка, знову зформувати більшість із правих і олігархів, а комуністам зробити деякі уступки в парламенті по комісіях та в заступнику голови. І його спокій свідчить, що він є впевнений на сто відсотків в можливості реалізації цього плану. Правих буде запрошено до уряду, запрошуватимуть і Ющенка. Їх використають, як прикриття для світової громадськості на короткий період, а потім викинуть, як непотріб. Якщо не було б впевненості в п. Кучми, що він залучить, в першу чергу Удовенка і Костенка для реалізації своїх планів, він би не був таким спокійним. Бо, дійсно, для спокою є мало підстав: давши певну свободу комуністам, вони швидко і до нього доберуться та нагадають, як він витирав об них ноги. Тільки більшістю в парламенті можна їх загнати на місце і заспокоїти світову громадськісь: ось, ми продовжуємо курс реформ, з нами Ющенко працює, а його програми ми трохи лише підкоректували і т.д.

Отож, при наближенні до виборів в парламент, народ точно втратить всяку орієнтацію. У всіх бідах, а вони неминуче будуть – інфляція, заборгованості, будуть звинувачувати міністрів від правих, які навмисно “перешкоджають” працювати. Будуть відкриті кримінальні справи на всіх, хто представлятиме, хоч якийсь національний потенціал. Праві лідери заплатять жорстоко за зраду, за ті портфелики і “теплі” місця, а український народ буде знову на кілька років приречений на муки і страждання.

Виходячи з цього, лідерам правих сил, потрібно дійсно зрозуміти, що вони Богом вибрані люди, на яких тримається майбутнє України. Вони вже кричать, що Україні загрожує втрата незалежності, але це є мало сказати – потрібно правильно і узгоджено діяти. В першу чергу боротися за Ющенка до останнього, а якщо вже й станеться так, що Ющенко змушений піти, то необхідно повністю відсторонитися від нової влади і жодної людини від правих сил не повинно бути в тому уряді. Лідери правих відмовившись від портфеликів Тигипка і Медведчука, повинні всі сили кинути на підготовку до референдуму і виборів і вже, через рік, вони зможуть отримати в десять раз більше. Ющенко, якщо працюватиме в новому уряді, повністю втратить свій авторитет, але як експерта дій і вчинків комуністично-олігархічного уряду він буде мати доступ до всіх масових засобів інформації і в Україні і в світі. Його критика стане найкращою агітацією в передвиборний період. Ющенко сказав:”Що задля інтересів України, він готовий із чортом працювати”, але з цим комуністично-олігархічним чортом ні він, ні будь-хто з правих не має морального права працювати. Це введе в оману народ, а коли народ розбереться, то назве це – ЗРАДОЮ.

Хто не вірить, хай згадає собі історію з лідером національних сил п.Марчуком!

Життєрадісна заява “Української правди” – “Ющенку капут” нагадує мені ті часи, коли совітська пропаганда багато років по війні, так само життєрадісно повторювала “Гітлер капут”, вкладаючи в цей вигук скоріше радість перемоги у війні, аніж над Гітлером. Проте, я вірю війна ще не закінчилась, що народ наш ще побореться і українська правда не тільки про смерть журналіста, а й інші недавні трагедії, стане відомою всім.

Відповіді

  • 2001.04.21 | Адвокат ...

    Одне уточнення ( Re: “Чорна Рада” )

    Комуно-бандюківський чорт не може бути проукраїнським. за визначенням.
  • 2001.04.21 | Пані

    Не та уже укрправда, Хорол-речка не та...

    Не могу не подвякнуть вслед (пиво, знаете ли, после очень тяжелой рабочей недели, ой как действует...)

    Максим'як писав:

    > Життєрадісна заява “Української правди” – “Ющенку капут” нагадує мені ті часи, коли совітська пропаганда багато років по війні, так само життєрадісно повторювала “Гітлер капут”, вкладаючи в цей вигук скоріше радість перемоги у війні, аніж над Гітлером.

    У меня был перерыв в чтении УП и вот сегодня я сподобилась. Я думала, это у меня что-то с устатку, но... Не та УП нынче, ой не та! Растерянность что ли чувствется. А может тот же самый килечный перепуг?

    Серьезно - у меня еще один вопрос. Что это у них (УП) с Ельцовым? Почему ни гу-гу про его заявление? А ведь чертовски же интересная коллизия в свете последних эпизодов получается. И мой любимый Стрингер пропал, некому версий построить...

    > Проте, я вірю війна ще не закінчилась, що народ наш ще побореться і українська правда не тільки про смерть журналіста, а й інші недавні трагедії, стане відомою всім.

    Полностью присоединяюсь! А тех, кто поет (пиарит) песнь Ярославны про то "что мы никогда не узнаем правды" призываю считать банальными трусами и кильками! Кто хочет узнать правду - узнает! Главное - не закрывать глаза и уши! (Пиво тоже помогает :)
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.21 | Rost

      Pyvo - vyrobnyctva jakogo oligarhichnogo zavodu? :)))

      :):

      "Pejte morkovnyj sok!"
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.21 | Пані

        Та шоб я сдохла - не пью такого!!!!

        На форуме есть живые свидетели - могут подтвердить! Я твердый приверженец европейского выбора! Особенно в пиве!
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.21 | Адвокат ...

          Дякувати Богові!

          Хоч одна людина на цьому форумі підтримала практично мій заклик не пити бандюківської отрути, тобто не підтримувати оліґрхів із власної кишені :):

          Many thanx, Пані!!!
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.04.21 | Пані

            Не надо поминать всуе!

            Бог тут не причем. Как и твой призыв. Так уж вышло, что почки мои не переносят олигархического пива.... Последний раз я пробовала что-то "Черниговское", но это было много-много лет назад. Потом начали импортировать нормальное пиво.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.04.21 | Адвокат ...

              Гаразд! Дякувати вашим ниркам ;-) (-)

          • 2001.04.21 | DarkAngel

            Про пиво...

            beer - пиво;
            bear - ведмідь<(чук) (чи гек)>
            bier - "сани, что в путь последний отнесут <к последнему приюту>", могила или смерть...

            Мы думаем одно и говорим другое.
            Но будет ли дано нам время осознать,
            Что будем делать мы когда от нас
            Уйдут все те, кто не ответит нам
            На простой вопрос:

            "Мы созданы по
            Образу и Подобию Его?"
            Как перефраз - "To Be or Not to Be?"

            Пьем пиво дальше, до утра мы -
            Пани, дамы, господа ...
    • 2001.04.21 | BTW

      Кучма: «Украінская правда» продалась Мєдвєдчуку! Відіш (стоіт ?).

      Star Wars .. тьху .. Плівки Мельниченка, епізод 20

      Це так щоб туману підпустити...

      Сначала он подумал так: "Это-- жжжжжж-- неспроста! Зря
      никто жужжать не станет. Само дерево жужжать не может. Значит,
      тут кто-то жужжит. А зачем тебе жужжать, если ты -- не пчела?
      По-моему, так! "
  • 2001.04.21 | Ihor

    Погоджуюся, тактика правих сил має бути проста та зрозуміла для народу...

    Гасла мають бути простими.
    Речі треба називати своїми іменами.
    Чорне - чорним, біле - білим, ....

    Якщо цього не буде, то я погоджуюся з п.Максим'яком, що з правих зроблять крайніх.
  • 2001.04.21 | Остап

    "Праві", "Ліві".... А фундаментального дослідження так і нема :-((

    Погоджуючись з ідеєю статті пана Максим'яка, зауважу, що там є вживання термінів, які ніхто ще не детермінував для умов України.

    Маємо "Праві", "Ліві".... А фундаментального дослідження так і нема :-((

    ПМ.
    Суркіс -соціял-демократ?
    Він швидще за все республіканець....

    ПМ2
    Запрошую на Demokratiya.org тих, хто може розібратись у правих-лівих.
  • 2001.04.21 | Shooter

    "4 правих мушкетери"

    З чого Ви взяли, що Удовенко і Костенко погодяться на участь в уряді не-Ющенка?

    Референдум сьогодні про довіру президентові - нереально (читай останнє ЗН, щоб я не повторювався). Інша річ - підготовка до виборів 2002. Праві вже заявили, що підуть на вибори "вчотирьох". І не будуть сильно заперечувати проти приєднання Батьківщини та інших.

    Ющенко молодець. Як на мене, незалежно чи буде він після 24. прем'єром чи його в.о., чи не буде. Найоптимальніше би було, якби Ющенко створив на наступні вибори свій блок - союзний з "4 мушкетерами", але окремий. В майбутньому парламенті би об'єднались.

    Все тільки починається. Бандюки сьогодні - в піку своєї слави. Але від завтра справи в них будуть йти все гірше і гірше.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.21 | Максим'як

      Re: "4 правих мушкетери"

      Натяки з боку Удовенка вже звучали. Крім того і Тигипко вже заявляв, що Ющенка буде запрошено до нового уряду, як дуже цінного спеціаліста.
      Дай Бог, щоб вони встояли перед тимчасовими
      спокусами. Бо як вони не встоять, то побіжуть всі наввипередки, а для народу все ще перед очима - Марчук.
      Я намагаюся тільки застерегти, щоб не сталося непоправне, хоч заледве мій голос буде почутим.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.21 | Shooter

        Re: "4 правих мушкетери"

        Та ніби всі дії і заяви правих свідчать якраз про зворотнє: "завал" бандюками і комуністами веде до розвалу сучасної більшості. Скажімо, Костенко заявив про це вже вголос і однозначно. Подібно висловлювався і Пинзеник. Котрий, взагалі-то, частково і Удовенко, і Стецько :)

        Так що відставка Ющенка має шанси стати Рубіконом для встановлення who є ху.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.22 | Максим'як

          Re: "4 правих мушкетери"

          В цій схемі є все оптимістично, але я не бачу – хто захищатиме Кучму? Він спокійний, а це свідчить про те, що він матиме стовідсоткову безпеку після всіх розтусовок. Ми ж бачили президента значно зденервованішого і в простіших ситуаціях. А позиція, яку він демонструє, полягає в тому, що йому все одно, чи Ющенка догрузять донетчанами, чи Ющенко усунуть.
          Мені не так важливі варіанти, як там комуно-бандюки будуть тусуватися, як те, щоб правиця не розкололася і зберегла свій вплив на народ. А за Пензеника і його команду я теж спокійний.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.04.22 | сергій

            А чого йому боятися?

            Може я чогось не розумію–
            окрім чисто фізичного втручання, топто військового путчу, про який ми можемо тільки мріяти–

            єдине на мою думку що може серьозно загрожувати Кучмі до наступних виборів це– якщо наберется більшість у Раді на імпічмент і ця більшість втримаєтся на протязі всієї процедури, включно з слідством, прокурорами і т.і.
            Може він платить непідтримкою Ющенка за те?
            Тоді версія рукимаскви може й канає?

            От поміркуємо– Кучма не молодий.
            Очевидно, що офіційно мати багато грошей він не наважився б, то все порозпихано по родичах.
            Може він має якісь важелі, щоб його не кинулі після президентства партнери та родичі, але
            самі знаєте як "ми" вміємо кидати.

            Так шо найгірше все одно трапиться.
            Я маю деяку інформацію про особистість пана К. в совецькі часи.
            Було охарактеризовано як "шостірку".
            Це позначаю в нашому роскладі, що має бути дехто, хто запевнив папіка в тому що всьо буде чотко.
            А папік, як шостірка вірить. Але це нічого не ґарантує.
            Папік спокійний бо це він такий. Йому сказали шо не треба рипатись і він задоволено садить дерева.
            Абсолютно безпідставно спокійний.
            Бо папіку так чи інакше пиздець.
            Бо є ще й такі фактори про які ні папік ні жєня ні хуєня ні яка ще не знає. І ніхто не знає.
            Бо все тільки починаєтся.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.04.22 | Mary

              Технарю, рятуйте, тут ненормативна лексика!

              Не подумайте, Сергійку, що я маю щось проти Вас особисто. Мене всього лиш обурює, що Ви разом з паном Адвокатом у моїй присутності так по-братськи лаєтесь.

              Почитайте "Енеїду" або Руданського, чи чого ж "Лиса Микиту", якщо в школі уроки укр.літератури прогуляли - там знайдете досить міцних виразів, щоб не доводилося їх у старшого брата позичати. За гостроту, дотепність і неповторність української лайки!
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.04.22 | Shooter

                Re: Технарю, рятуйте, тут ненормативна лексика!

                Або Зеника Бережанського...
                Шкода, його не публікують. :(:
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.04.23 | Максим’як

                  Re: Ось інформ. із УП на тему "Чорної ради"!

                  Решту можна прочитати в сьогод. ном. УП

                  Цікаві часи настають для так званих проющенківських фракцій, які ніяк не можуть визначитись зі своїм ставленням до парламентської більшості. Протягом тижня журналісти так і не змогли отримати відповідей від Віктора Пинзеника, Геннадія Удовенка та Юрія Костенка про те, чи залишаться вони у більшості після відставки уряду. Партійці, які мріють про об'єднання у єдиний передвиборний блок обрали цікаве визначення своїх дій: ми не увійдемо у комуно-олігархічну більшість. Іншими словами, якщо СДПУ(о) та "Демсоюз" домовляться з Симоненком про розподіл портфелів у Кабінеті міністрів та місць у керівництві парламенту, праві до цього "шабашу" не приєднаються. Але існує і інший варіант: лівих використають і кинуть, а ПРП, НРУ, УНР запропонують взяти участь у розподілі владного пірога. Ось де виникає головна дилема для захисників України і Ющенка, а десять років діяльності правих сил свідчать не на їх користь...

                  Останнім часом багато депутатів багато говорять з журналістами без диктофонів, сподіваючись, що їхні слова анонімно дійдуть до споживачів інформації. Народні обранці з табору захисників Ющенка розповідають, що комуністам пообіцяли портфелі і навіть називають прізвища майбутніх міністрів від КПУ. Депутати від СДПУ(о) сміються і говорять, що з комуністами ніхто ділитися не збирається, а от "рухівці вже приходили і пробували домовлятися про кілька портфельчиків". Хто правий покаже час.


                  P.S. Жаль, що крім Долганова, ніхто моїх інструкцій не читає.
            • 2001.04.22 | Максим'як

              Re: Шановний пане Сергію!

              Після Ваших дописів розвиток піднятих тем перетворюєтся в діалог "ти, самий такий".
              Нічого нового це не дає крім збурення взаємного лихослов"я і криків "наших б"ють" це не дає.
              На цьому кожна тема перестає існувати. Бажаючих вас подразнити є достатньо. Ви ні їм, ні таким як я нічого не докажете.
              Якщо ви дійсно хочете дійсно сповідувати радикальні погляди, то повинні розуміти, що багато і гнівно говорити без толку і радекалізм не мають нічого спільного.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.04.23 | sergij

                OK. Ya poiniav.

                A ot ya ne peven, ale posluhayu Vas.

                Sprava v tomu pan Maksymyak, sho i tak- bez radikalizmu -ya ne bachu
                NIYAKYH dij. Nema nichogo na sho b nadiyatys.
                I ce vje 10 rokiv tak!!!!!!!

                A v tomu postingu okrim dvoh matyukiv ide chystyj analiz.
                Pro kuchmu meni povidomyla osoba sho znala jogo she za chasiv......

                To bula tiky rysa do portretu.

                Ya dotrymuyus riznyh taktyk, mojete podyvytysa v inshi temy.

                I matyukayusa ya tut znachno menshe za inshyh.

                Same ci maty buly vykorystani dlya stvorenna
                atmosfery myslennya nashih padonkiv na bankovij.
                Sho ochevydno.

                Bilsh togo, meni vidomo sho takym chynom pobudovani postingy krashe zapamyatovuvaty.

                Treba pysaty gostrishe.

                Ne treba rozvodyty sopli ta slyuni.

                Lyudy v jytti trohy inshi nij v gazetah, krashe nablyzytysa do lyudej. I moje vygraty nij peretvorytysa na pikejni jilety.

                Ale ya budu povodytysa krashe, bo Vas povajayu.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".