МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

КУЧМА ЗРОБИВ ХОРОШУ СПРАВУ, АЛЕ ЗНОВУ ЛЯПНУВ ДУРНИЦЮ

04/23/2001 | Майдан-Інформ
Він посадив дерево. Але не сам, а спільно з Іваном Плющем та Віктором Ющенком. Правда, не одне дерево, а три. Тобто, по одному саджанцю на людину в середньому припадає, якщо не рахувати, хто копав, а хто дивився.

Але після цього гарант не утримався, щоб не поговорити з журналістами, і тут, як говориться, краще б він жував. Бо президент знову продемонстрував повне незнання документу, який мав би гарантувати, тобто Конституції. Кучма заявив, що доля уряду в руках самого уряду, і президент не втручатиметься в суперечку між прем"єром і парламентом, бо це сприйматиметься як тиск. Нічого дивного тут немає, але наступна його заява, що він категорично проти зняття Івана Плюща з голови Верховної Ради, що не лізе ні в тин, ні в ворота.

За Конституцією, голову Верховної Ради призначає лише Верховна Рада, яка є самостійною гілкою влади, а ось до прем"єра президент має дотичність: він його пропонує Верховній Раді на затвердження, він призначає його міністрів, він його звільняє. Тому саме щодо прем"єра президент може законно щось вимагати від Верховної Ради, а от щодо спікера - це і є найсправнісінький тиск.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".