МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ВЛАДА ВІДІБРАЛА У МОЛОДІ … 272 гривні.

04/24/2001 | Майдан-Інформ
В черговий раз влада виявила власну невпевненість й безбарвну псевдорішучість у протистоянні з опозицією. 17 квітня рішенням Старокиївського районного суду м. Києва притягнуто до адміністративної відповідальності студента Київського Державного лінгвістичного університету Ігоря Островця та безробітного Сергія Боровика. З хлопців стягнули по 136 гривень. За опір діям київської міліції. Пам'ятаєте, першого весняного дня "оперативно" знищувались намети. Два хлопці, київська міліція… Чи хтось підставляє міністра МВД Юрія Смирнова? Бо процес буде довгим.

Судові інстанції в обличчі судді Сергія Буравльова мали право стягнути в бюджет держави двісті сімдесят дві гривні, але чи мали право судові інстанції бавитись в "ігри а-ля справедливий суд"? Без жодного свідка, без адвоката, в тісненькому кабінеті судді Буравльова…

Це вже "нова" тактика протидії Справедливому. Дрібниці завжди посилювали нестійку владу. Безглуздя, завідомо знаючи, що гроші не будуть сплачені (бідні ж!), стягувати їх в адміністративному порядку! Влада зайшлась у дійсно дрібній помсті. Це вже не влада!

Саме той суддя, що 1 березня зачитував хлопцям: "Невинні!", виносить вирок: ну, ви "хуліганьйо". Суддя ще тримався, робив вигляд… Але ті, хто явно дав наказ "проучіть малолєток", мають зрозуміти: закінчився час, коли можна робити вигляд! Бо смішні в намаганні "з законом" робити державний правопорядок. Бо навіть таланту не вистачає робити свою справу якісно!

Право людини - відстоювати свої суспільно -політичні погляди. Право людини - до кінця відстоювати свої погляди взагалі.

А саме це 1 березня Ігор Островець та Сергій Боровик доводили на Майдані Незалежності. При цьому доводили, знаючи Конституцію України набагато краще за тих, хто їх намагався і намагається переконати: "Хлопці, ви порушили Адміністративний Кодекс України!"

Ми переможемо нездатність існуючої СИСТЕМИ, бо існуюча СИСТЕМА смертельно хвора. Стягувати по 136 гривень з хлопців, що мріють про здорову Україну, справді, смертельна хвороба.

Дивіться у фотоархіві Майдану знімок з залу судових засідань.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".