МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЮЩЕНКО ПОКИ ЩО ЗАЛИШАЄТЬСЯ. ПРИНАЙМНІ ДО ЧЕТВЕРГА.

04/24/2001 | Майдан-Інформ
Все йщло до того, що сьогоднішній день стане для уряду Ющенка останнім. І ні відчайдушні спроби пропрем"єрських фракцій блокувати роботу Верховної Ради навіть ціною кулачних боїв та виведеними з ладу (не фізично) депутатами (Рухівця Ратушного як і яблучника Чародєєва відсторонили від участі в найближчих п"яти пленарних засіданнях: рахунок став 1:1), ні приреченість готових на все заради прем"єра сивих бабусь під Верховною Радою не могли б врятувати Віктора Андрійовича від відставки.

Але раптом ситуація змінилася, й олігархи змінили агресивні наміри на поблажливі. Не звертаючи уваги на своїх колег комуністів, вони скликали погоджувальну комісію, яка винесла рішення обговорювати уряд до кінця дня, але голосувати у четвер.

Пояснюючи таку поведінку непримиренних ворогів Ющенка, всі як один відзначали, що перед прийняттям такого радісного для прихильників прем"єра рішення в Медведчука та Гавриша на столах постійно дзвонили телефони, і віце-спікери (особливо перший з них) вели з кимось тривалі й не дуже, судячи за виразом облич, розмови.

Присутні під склепінням Верховної Ради зійшлись на думці, що телефонував особисто Папа. Що він казав їм - невідомо, але, мабуть, щось таке, чому вони не змогли аргументовано заперечити. Чи то був шантаж, чи то погрози оприлюднити компромат, чи то лагідне прохання з підступним планом - невідомо. Також невідомі причини такої поведінки гаранта. Чи то на нього натиснули Квасневський з Адамкусом, чи то він сам злякався, побачивши, що відставка лояльного Ющенка цілком реальна, а залишатися сам на сам з ікластими олігархами страшнувато.

Але фактом є те, що 316 депутатів проголосували за перенесення голосування на четвер (навіть не на середу!) Ситуація залишається в "підвішеному" стані, але шанси Ющенка залишитись на своїй посаді явно збільшились. Це теж загальна думка.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".