МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

НАРОД РОЗІЙШОВСЯ - ОБГОВОРЕННЯ ПРОДОВЖИЛОСЬ

04/24/2001 | Майдан-Інформ
Майже всі виступи були однотипними: олігархи та комуністи шпетили уряд на всі заставки, фракціонери з УНР, НРУ, "Реформ-Конгресу" виступали апологетами Віктора Андрійовича в дусі марксистсько-ленінських традицій.

В загальному хорі популістів та піарщиків дисонансом прозвучали виступи правого Григорія Омельченка (Українська народна партія "Собор") і лівого Олександра Мороза (Соціалістична партія України).

Лише вони акцентували увагу на тому, що головна проблема України не Ющенко (чи без Ющенка), а Кучма.

Омельченко вніс пропозицію внести до порядку денного початок процедури імпічменту президенту, а також закликав народ 26 квітня піти після Верховної Ради до Адміністрації Президента і примусити Кучму піти у відставку.

Олександр Мороз зробив низку закидів на адресу Ющенка через його лояльніть до Кучми, пошкодувавши Віктора Андрійовича, що "в такого батька діти завжди будуть сиротами". Тут Олександр Олександрович обіграв фразу прем"єра про те, що в того відносини з президентом такі, як в сина з батьком.

"Уряд Ющенка не наш!" - заявив Мороз. Більше того, ниточки в сценарії відставка-продовження повноважень Ющенка смикає Кучма, і ніхто не знає, куди веде ця гра. Ющенко не раз висловлювався проти антипрезидентської опозиції, але соціалісти розуміють, що альтернатива Віктору Андрійовичу - це влада бандитів. Тому СПУ не братиме участь в ганебному шабаші відсторонення Ющенка від влади і депутати-соціалісти утримуватимуться при голосуванні за недовіру нинішньому уряду.

Сан Санич посміявся з Кучми, якого (поки що ненав"язливо) не бажають бачити закордонні колеги, тому той і їздить на всілякі закордонні конференції та семінари, на яких переважна більшість країн представлена лише міністрами, і не більше 2-3% з них складають голови держав чи урядів. Але, оскільки кількість офіційних візитів Кучми і до Кучми, зменшилася до непристойності, то він таким чином намагається підтримувати ілюзію свого міжнародного автортету.

Наприкінці О.Мороз закликав людей прийти 26 квітня до Верховної Ради, але підтримав Григорія Омельченка: прийти не тільки заради захисту Ющенка, а заради того, щоб скинути Кучму. Він також солідаризувався з Г.Омельченком в питанні порушення процедури імпічмента президента.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".