МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ТА ЩО Ж МИ ЗА НАРОД ТАКИЙ

04/26/2001 | Майдан-Інформ
До Верховної Ради прийшло 30 тисяч, Ющенка відставили, але до Адміністрації Президента рушили лише тисяч сім. Майже весь блок чотирьох залишився під парламентом, звідки потроху почав розходитися.

Біля Адміністрації Президента можна було побачити студентів з Комітету "За Правду!", лівих (Соцпартія та Український комсомол) і, на жаль, тільки деяких правих (УНП "Собор", УРП, УКРП, УНА-УНСО, "Батьківщина"). Костенківський УНР був представлений лише "Молодим Рухом" та членами Київської обласної організації, яку очолює Євген Жовтяк.

Вже на самій барикаді було лише три тисячі, з яких кількасот залишилася захищати барикаду, а решта рушили назад до Верховної Ради. В цей час люди біля парламенту активно розходилися. Приїжджі з регіонів гуляли Києвом, ніби вони приїхали на екскурсію.

А до 16.00, коли відкрилося пленарне засідання, залишилося не більше одної тисячі чоловік (ще пару сотень були на барикаді), половину з яких становили маргінали, яким просто не було куди подіти вільний час.

Ці маргінали, що й досі не можуть вийти за межі своєї ідеології, пошматували прапори Українського Комсомолу. Причому навіть не відверто, а підступно. Коли комсомольці вирішили групою сходити, перепрошуємо, в туалет, вони "люб"язно" зголосились потримати їхні прапори, а потім, пошматувавши їх з криками "Комуняку на гіляку!" та антисемітськими висловлюваннями з використанням президентської лексики ("найлагідніше" з них було: "хто комуніст - той жид"), ганебно ховалися за спинами міліції від розлючених комсомольців, бо навіть "на гіляку" вони можуть лише кричати.

Під час мітингу біля Верховної Ради, Адміністрації Президента, на барикаді політики казали, що відставка Ющенка - це початок кінця режиму Кучми, що підніметься весь народ, а народ (точніше люди, яких привели ті, що кричали сьогодні про спроможність лише правих врятувати Україну) мовчки обтерся після плювка в його обличчя.

Під час розгляду питання про імпічмент біля Верховної Ради вже не було жодного прапору з бджілкою, від яких аж мерехтіло в очах зранку.

То хто ж дійсно бажає скинути Кучму?


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".