МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Шанс Ющенка - у комплексі багатьох чинників.

04/26/2001 | Майдан-Інформ
Олігархи вперше відкрито дискутують з президентом та ігнорують його. Це може бути психологічний тиск на президента або знання чогось такого - маю на увазі неформальні домовленості, - про що не знає загал і сам Ющенко...

Володимир ПОЛОХАЛО, шеф-редактор журналу "Політична думка":
"Шанс Ющенка - у комплексі багатьох чинників".

Перше - логіка політичного процесу в Україні має відторгнути симбіоз олігархо-комуністів. Олігархи вперше відкрито дискутують з президентом та ігнорують його. Це може бути психологічний тиск на президента або знання чогось такого - маю на увазі неформальні домовленості, - про що не знає загал і сам Ющенко.

Друге - вплив зовнішнього середовища, Заходу сьогодні однозначно на користь Віктора Андрійовича. Третє, що визначає його шанс, - та частина оточення президента і бізнес-парламентарів, яка не любить Ющенка, але не хоче монополії інших кланів на прийняття важливих політичних рішень у контексті великої приватизації.

Багато залежатиме й від самого Віктора Андрійовича, демонстрації його можливої політичної поведінки як лідера некомуністичної опозиції та інстинкту самозбереження президента, наскільки він адекватно оцінює політичну вагу основних гравців нинішнього дійства. І останні сподівання - на те, що в нас таки є громадянське суспільство.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".