МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Місія Ющенка.

04/27/2001 | Адвокат ...
Отримавши гарбуза від ВзРади пан Ющенко прибадьорився: ліпше з розумним згубити, аніж із дурнем знайти. Тепер він практично вільна людина, що може нарешті приступитися до своєї місії, не оглядаючись на Ку-чмо та його зоопарк.

Прем'єр Ющенко зробив і багато, і мало. Може, то його недолік. Але він зробив головне -- забезпечив певну інерцію позитивних процесів у економіці. Його наступнику цієї інерції вистачить, щоб не гепнутись пикою в лайно зразу, а далі -- як Бог покаже. Бо джерела, що забезпечили ту інерцію, Ющенко майже вичерпав.

Політичний діяч Ющенко ще не зробив нічого, але вже має репутацію. І репутація ця зростатиме тим більше, чим гірше "рулюватиме" наступний прем'єр.


Але, на мою думку, місія Ющенка полягає, як це не пафосно звучить, у створенні громадянського суспільства в Україні. Саме у створенні, а не у добудові, чи розвитку. Як би до того не ставитись до Ющенка та інших, але ця задача є нагальною для України зараз. Рівень же свідомости нашого населення такий, що для втілення в життя будь-чого, хоч і невеличкого, аби путнього, треба бути чаклуном. А для багатьох Ющенко і є чаклуном, добрим чаклуном, людяним... Звичайно, одна людина, хоч і здібна, хоч і шляхетних намірів, не може зробити 49 мільйонів заляканих дикунів громадянами. То мають зробити самі дикуни. Саме смішне,-- що вони десь на 60-70%% того прагнуть, але бояться, бояться зробити перший крок. А Ющенко -- чарівник. Він не боїться. Принаймні, так здається. Принаймні, багато людей бажає, щоб було саме так.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".