МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

РЕПРЕСІЇ ЗА ПІДТРИМКУ ЮЩЕНКА

04/28/2001 | Майдан-Інформ
На факультеті журналістики Львівського Національного університету ім. І. Франка 25 квітня вивісили списки студентів, які будуть відраховані з вузу.

В цих списках була й учасниця голодування на підтримку прем”єр-міністра Віктора Ющенка біля Верховної Ради студентка факультету журналістики ЛНУ Мар”яна П”єцух. Після цієї звістки дівчина, яка й до того почувала себе найгірше з голодуючих, потрапила до 12-ї київської лікарні з діагнозом судинна криза та виснаження організму.

Звістки про можливе відрахування отримали також студентки економічного факультету цього ж вузу Тетяна Бойко та Ярина Ясиневич.

Офіційною причиною відрахування є нібито пропущені заняття у дні, коли студентки перебували у Києві на голодуванні, хоча всі дівчата вчаться або на відмінно, або майже на відмінно.

Цікаво, що ректор Львівського національного університету пан Вакарчук першим в Україні заявив про те, що він не допустить репресій щодо студентів за їхню участь в політичних заходах. І ось бачимо ціну обіцянки.

Наразі студенти, послухавшись заклику Віктора Ющенка, припинили голодування, але продовжуватимуть боротьбу з режимом іншими способами.

Подаємо повний список учасників голодування.

Володимир В”ятрович - аспірант інституту українознавства Національної Академії Наук України, лідер голодуючих студентів.

Мар”яна П”єцух - студентка факультету журналістики Львівського Національного університету ім. І. Франка, редактор журналу “Торба”.

Тетяна Бойко - студентка економічного факультету Львівського Національного університету ім. І. Франка.

Ярина Ясиневич - студентка економічного факультету Львівського Національного університету ім. І. Франка.

Андрій Когут - студент історичного факультету Львівського Національного університету ім. І. Франка.

Ігор Дерев”яний - студент історичного факультету Львівського Національного університету ім. І. Франка.

Олег Манчура - студент історичного факультету Львівського Національного університету ім. І. Франка.

Адріан Шевчук - студент оркестрового факультету Львівського музичної Академії ім. М. Лисенка.

Ольга Сало - студентка Львівського Державного коледжу декоративно-прикладного мистецтва.

Андрій Шевців – учень 8-го класу Львівської середньої школи №24.

Василь Черепанин – київський студент, що приєднався до голодуючих ввечері 23 квітня (гуманітарний факультет Національного університету “Києво-Могилянська Академія”).


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".