МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Ющенко і парламентські вибори 2002.

04/29/2001 | Shooter
Ну що ж, бандюки і опосередковно "папік" потужно розпочали передвиборну кампанію Ющенкою. За такий ефективний PR треба шалені гроші платити, а тут все - на халяву :) Лохи наші бандюки (тобто наші бандюки - лохи :): ). Крім "трубой па галавє" і "дєрібань, пака можешь" на більше не здатні. :gun:

Але я трішки не про це. Тезисно (і дуже корисно) про топік.

1. Ющенку в своїй передвиборній компанії ні в якому разі не можна використовувати антикучмівську риторику. Краще нейтральний Кучма (хоча ще краще - "політично мертвий", але це до весни 2002 - вельми мало правдоподібно), ніж політичний противник.

2. (і головне) - з ким?
Є кілька можливостей.

1. Найідеальніша (але малоймовріна) - праві + Батьківщина + центристи-політики + "олігархи, але не бандюки" - ото був би передвиборний блок! Відсотків на 40-50.

2. (друга крайність). Ющенко проходить як мажоритарник (легко і зі свистом :)), а формування владного блоку починається в парламенті. Тоді Батьківщина, праві йдуть (і проходять) в парламент самі, + (?) донеччани + (??) Порошенко та інші незадоволені при "веліком дєрібані". Особистості, котрі не пройдуть по партійних списках (Лук'яненко, Матвієнко, Головатий етс.), обов'язково пройдуть по мажоритарних і потім приєднаються до "Ющенка".

Окремо виступають тут соціалісти і тов. Мороз: ніби вже і не дуже великі засранці, але все ще не політики і не патріоти України.

3а. Праві проходять самі, Батьківщина проходить сама, Ющенко проходить як лідер нової центристської (географічно і політично) сили.

3б. Праві проходять самі. Ющенко + Батьківщина + решта (малоймовірно, Тимошенко буде пресувати папіка - ну й дарма на сьогодні, доречі).

3в. Батьківщина йде сама (шуму з референдумом буде якраз на "до виборів", 4 відсотки мають більш-менш ґарантованих). Ющенко йде з правими - як на мене, дуже добре для правих, але не зовсім для Ющенка і не дуже для цілої України. Москалі і їх посіпаки всіма можливими методами піарать вже сьогодні, що "Ющенко - бандера і американський імперіаліст". Тому, як на мене, було би великою тактичною помилкою, якби Ющенко погодився очолити "своїх" за переконаннями і прямуванням. Парадокс, але..іт мінз модерн Юкрейн.


Ваші думки і варіанти, панове.

Відповіді

  • 2001.04.29 | Лёва Задов

    Re: Ющенко і парламентські вибори 2002.

    ... до ПиАросвского образа Ющенки забыли добавить ишо адин штрих: СЛИЗНЯК
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.29 | Ridiculous!

      Типова фразеологія містечкових "авторитетів" ...

      > до ПиАросвского образа Ющенки забыли добавить ишо адин штрих: СЛИЗНЯК

      Типова фразеологія містечкових "авторитетів"-паханів, кожен з яких вважає себе таким собі залізним неїржавіючим суперменом в масштабі свого Мухосранська, кому хочеш роги обламає і ваабще: ти шо ах..єл Ющенко!


      Быдненькы олыгархы! Повна криза жанру на фоні розумової послабленості. Ну нє сука лі, б... в самом дєле! Приводів дла серйозної критики п. Ющенко не дає, "Ю. - американський шпійон" впливає тіки на росєйську глубінку,
      от і залишається "наєзжать" - СЛИЗНЯК, СОПЛЯК, ЛОХ, доповніть хто може....


      Ridiculous!
  • 2001.04.29 | Гура

    Ющенко не собирается бороться с режимом?

    http://www.grani.kiev.ua/2001/text/15/korob15r.htm
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.29 | Shooter

      Ющенко збирається його очолити і реформувати...

      на користь 98% населення України.

      Вам це не подобається?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.29 | Englishman

        K sozhaleniyu, pohozhe na to, chto Yuschenko sam ne znaet, chto delat'... (-)

        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.29 | Shooter

          Дивні у Вас враження, одначе...

          Говорить Ющенко.

          Можливі кілька варіантів. І точно сказати сьогодні, який із них буде політично виправданим для України, не можна. Необхідно провести ряд системних переговорів і консультацій. Найближчим часом я цим займатимусь. Потрібно оцінити лінію поведінки різних сил, зокрема і в ці дні. Багатьом потрібно продемонструвати певне прощення, декому — примирення. Для інших — визначити чіткіші форми й цілі. Скоріш за все це буде нове об’єднання, і, маю надію, що до нього увійдуть люди, які мають бажання та в змозі відчувати гордість за країну. Всі, хто готовий демократично та послідовно приводити Україну до европейських стандартів. Зрештою, я переконаний, що актуальна політична еліта — це еліта, у якої Україна в серці. Це еліта, яка серйозно думає про місце України в Європі та яким чином Україна має зберегти ефективні й добросусідські відносини з усіма, з ким вона межує. Це має бути еліта, яка не ставить дурних запитань на кшталт: «Із ким ви — з Росією чи з Європейським союзом?» Ви знаєте, такі запитання можна почути тільки в Україні у певних політичних колах. У будь-якій країні не тільки Європи, а й Азії використовується інший політичний лексикон. Цей лексикон обслуговує національні інтереси. Українська політика має бути не проамериканською, не проросійською, не проєвропейською, вона має бути проукраїнською. Ми повинні обстоювати ті переваги, які важливі й необхідні для нашої країни.

          Та коли ми хочемо досягти своєї мети, то повинні відповідно будувати наші відносини зі стратегічним партнером — Росією. Водночас ми повинні враховувати такий унікальний ринок і таку унікальну, з погляду демократії, систему, як Європейський союз. Адже в Європу прагнуть не тому, що хочуть якоїсь кабали, а тому, що там відкриваються колосальні можливості. Погляньте й оцініть, яка динаміка руху на цьому векторі в Росії. Орієнтація політиків, ринків, контактів... Чому до нас багато що так пізно доходить? Подивіться, який рівень присутності Росії в різних сферах на Європейському континенті. Це чудово, і немає нічого поганого в тому, що ми цього повинні вчитися, а не просто декларувати наше прагнення вступити в ЄС. Тим паче що в Європу ми йдемо не самі, з нами всі наші партнери. Європа — це те місце, яке дає можливості для розвитку політики, бізнесу, соціальних рішень. Зрештою, це вибір на користь тієї цивілізації, яку ми сьогодні собі уявляємо. ЄС — це стандарт, до якого ми, безперечно, ще довго йтимемо.

          Сьогодні, на жаль, не Європа нас до себе не пускає, а ми самі себе не пускаємо в Європу. Бо з такими інструментами, з такими замашками навіть людині дуже непросто потрапити в хороше товариство. А в економічній сфері у нас взагалі використовуються принципи, несумісні з європейським розумінням прозорості і стабільності економічних процесів.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.04.29 | Englishman

            Я не про цели, а про стратегию достижения етих целей говорю(-)

      • 2001.04.29 | Гура

        Re: Ющенко збирається його очолити і реформувати...

        Подобається, бо нікого кращого не бачу. Нехай повариться в котлі опозиції, може трохи ближче до грішної землі буде. Взагалі воно-то так - економіка є базісом, але космітичними реформами цей режим не зламати. І він повинен це зрозуміти. Доречі, як і решта лідерів опозиції...
    • 2001.04.29 | :)

      У вас преувеличенное доверие к печатному слову...

      Если завтра в другой газете кто-то напишет что Ющенко собирается бороться, и даже очень, у вас с души камень упадет?

      Р.С. похоже кто-то слегка обиделся на Ющенка что он сразу каменюку не взял и на баррикады не полез. Это от излишней самоуверенности. А вы предположите, что Ющенко лучше знает что ЕМУ делать, и ДАЖЕ (что я говорю, это маловероятно, конечно! :) лучше может разбираться в текущей обстановке?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.29 | Гура

        Я так написал, чтобы немного пристальнее присмотреться к нему сейчас. Больше ничего.

        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.30 | :)

          ОК! Вы знаете к нему видимо много кто присматривается и вроде пока не разочаровывается

          Кстати я так полагаю что выражения поддержки Ющенку со стороны европейских лидеров типа пана Криса Паттена (а это НУ ОЧЕНЬ уважаемый господин) являются не просто экспромтами, а результатом глубокого изучения его деятельности соответствующими аналитическими службами.

          Надеюсь вас это не пугает, как наших российских "братьев"?
          По моему наоборот, Украине должно быть лестно, что ее БУДУЩИЙ президент пользуется авторитетом в Европе, а не на Лубянке... :)


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".