МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ПОДРОБИЦІ СМЕРТІ ГОНГАДЗЕ СТАНУТЬ ВІДОМІ 5 ТРАВНЯ

05/03/2001 | Майдан-Інформ
В день, коли посіпаки злочинного режиму проводитимуть на Європейській площі столиці концерт "Україна, президент, стабільність!", весь світ дізнається про причини смерті журналіста Георгія Гонгадзе.

Комплексна експертиза американськими експертами тіла, знайденого в Таращі, стала можлива завдяки вимогам рідних та близьких Георгія, а також тиску на українську владу з боку опозиції та міжнародного співтовариства.

Довгий час Генеральна прокуратура відмовляла американським (та й іншим іноземним, окрім російських) експертам в проведенні експертизи, потім дозволила, але звузила її рамками ідентифікації трупу.

Однак мати Георгія, Леся Гонгадзе, вимагала правди про те, яким чином помер її син, чи була ця смерть насильницькою, чи піддавали його перед вбивством тортурам.

Лише 26 квітня американські експерти в присутності Лесі Гонгадзе та її адвоката Андрія Федура змогли взяти зразки тіла у морзі Головного бюро судово-медичних експертиз.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".