МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Ще один агрумент за відcтавку Кучми.

05/08/2001 | Робін Гуд
В політиці, на відміну від права, діє категоря ймовірності.

З цієї точки зору, ймовірність автеничності записів у кабінеті Кучми
- дуже велика.

Отже, з точки зору політики, Кучма є саме таким, як це зафіксовано на оприлюднених плівках.

До того ж, все наше супільно-політичне життя в великій мірі підтверджує їх правдоподібність. Записи - це тільки ще одна смальта о мозаїку, яку хоч і не була видна для загалу, але яка цілком вгадувалась.

Чи відповідає інтересам України наявність президента з таким іміджем?

- Питання риторичне.

Є й дуже маленька ймовірність, що все ці - записи - суперпідробка.

Але навіть і в такому випадку Кучма, як чесна людина, мав би подати у відставку. Бо захист його честі, як окремої людини, дуже дорого в результаті обходиться десяткам мільйонів українських громадян (та й українцям у всьому світі). Власне, саме з точки зору служіння нації, він і мав би подати у відставку. З такими плямами, які на ньому - не відмиваються.

Аргумент Леоніда Кучми про те, що його обрали 17 млн. людей, отже, це його обо'язок перед виборцями, не зважаючи ні на що, добути свій термін до кінця, не витримує критики. Власне, якщо нація найняла Кучму як найвищого менеджера в державі, то тепер сталися форс-мажорні обставини; отже, є всі підстави для перегляду умов найму п. Кучми.

Чи виграє п. Кучма нові вибори, якби вони були, - питання риторичне.

В тому, щоб не подати відразу у відставку - був певний сенс. Тому що була ймовірність, що це була атака не тільки персонально на Леоніда Кучму, а загалом, на інституцію президента, на державу. Атака була відбита - наступає пора йти.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".