МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Реакція українських депутатів на призначення Черномирдіна

05/11/2001 | Уколов
ЗАЯВА

11 травня 2001 року стало відомо про призначення нового посла Російської Федерації в Україні. Народні депутати, члени депутатського об”єднання “Україна разом з Європою на захист демократії в Росії, Білорусії та Молдові”, заявляють:

1. Призначення нового посла РФ в Україні є знаковим кроком, що визначає напрямок розвитку стосунків між Україною та Росією.
2. Народні депутати висловлюють свій жаль та розчарування з приводу призначення новим послом РФ в Україні пана Чорномирдіна.

В зв”язку з призначенням цієї особи і її подальше перебування в Києві, народні депутати змушені нагадати:

- 1992-93 роках позиція пана Чорномирдіна призвела до зростання ціни російського газу в Україні у 64 рази і, відповідно, квартплати.

- 1995-97 роках в результаті домовленостей між п. Черномирдіним та п. Лазаренком відбулося підняття ціни російського газу для України більш ніж в 1.5 рази.

- В 2000 році партія Віктора Черномирдіна “Наш дом Россия” схвалила рішення об”єднатися з партією мера Москви Юрія Лужкова “Отечество”, відомого своїми антиукраїнськими закликами про необхідність приєднання Севастополя до Росії.

- Віктор Черномирдін є одним з найбільших акціонерів РАО “Газпром” і входить до десятки найбагатших людей Росії.



Депутатське об”єднання
“Україна разом з Європою на захист демократії в Росії, Білорусії та Молдові”


Один з лідерів об”єднання “Україна разом з Європою на захист демократії в Росії, Білорусії та Молдові” народний депутат Сергій Терьохін переконаний, що “теперішнє призначення п. Черномирдіна послом в Україну означає кінець політичної кар”єри його партії та усунення його особисто від розкладів російського політичного пас”янсу”.

“Призначення п. Черномирдіна до України є останньою соломинкою Леоніду Кучмі, мовляв тримайся і ми тебе витягнемо, - вважає Сергій Терьохін, - Одначе глибина соціального протесту та ненависті до влади (як до Президента так і до Парламенту та Уряду) не дозволить обійтися косметичними змінами, нажаль, зміни потрібні революційні”.

Відповіді

  • 2001.05.11 | Фарбований Лис

    Re: Реакція українських депутатів на призначення Черномирдіна

    Пане Уколов, вітаю вас з поверненням, вас тут не вистачало, чесне слово.
    Приємно Ввас бачити.
    Ви були джерелом цікавої інформації.
  • 2001.05.11 | Ihor

    Можливо призначення Чорномирдіна є останньою спробою москалів залізти в Донбас...

    Ще за совка Донбас не був легким місцем навіть для Москви. Всі хто там не тикався, наривалися на проблеми.
    Кучма, який був премєр-міністром в 92-93 роках не міг зняти з роботи бодай одного директора заводу.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".