МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

HELP US

05/13/2001 | Майдан-Інформ
Шановні відвідувачі сайту!

Я довго не наважувався звертатися до вас з подібним постингом, але обставини складаються так, що, можливо, найближчим часом його якість суттєво погіршиться.

Вчора ми остаточно зрозуміли, що будь-який грант, якщо він є можливий, буде не скоро (до цього ми мали декілька розмов з інформованими людьми).

Наш сайт існує виключно на громадських засадах, і робить його жменька людей. Ми не маємо жодного фінансування і всі витрати лягають виключно на наші бюджети, які нині просто висякли.

Простіше сказати, ми опинилися просто у злиднях. Це навіть не фінансові труднощі.

Зараз майже всі новини вставляю до сайту я один.
Спочатку нас було більше, але зараз люди не мають навіть за що доїхати до місця якихось подій. В них немає коштів не те що на їжу, але й на проїзд. Тому вони або сидять на шиї в своїх друзів, або намагаються десь заробити хоч кілька гривень.

Мені легше, бо я завжди можу повернутися на свою роботу начальника валютного відділу банку. Я давно думав це зробити, та все гадав, що знайдеться якесь джерело фінансування, бо не хотілось кидати сайт, тим більше, що саме зараз в нього з"явилася перспектива перерости у щось корисне.

15 грудня я пішов з роботи, написавши заяву про відпустку. Тоді в мене було 500 доларів заощаджень, відкладених на меблі та телевізор, які я без жалю витратив на революцію. Я мотався на таксі від однієї події до іншої і на Інтернет, купляв їжу мешканцям наметового містечка, завів мобільний телефон (його мені подарували).

Але з березня місяця ніяких доходів я не маю (до цього ще були відпускні), всі відпустки я витратив і написав заяву про відпустку по догляду за дитиною до трьох років. Вона, як ви знаєте, неоплачувана, якщо не рахувати по 16 гривень на місяць, які я отримую на сина та доньку.

Певний час гроші мені давали друзі та знайомі, але вони люди не багаті, тому відривали ці гроші з власної зарплати і досить щедро. Та чатина їх також пішла в революцію і залишилась без доходів, в декого встигли народитись діти, і взагалі брати в них гроші, яких їм самим не вистачає, я більше не можу. Вони з ними також розстаються менш охоче, оскільки опозиційна хвиля пішла на спад, і всім стало зрозуміло, що процес боротьби затягується. Коли було наметове містечко, вони віддавали останнє, та зараз я не можу цього вимагати (чи просити) від них.

Вперше в житті в мене склалась ситуація, коли мої діти ходять голодні і просять їсти, що я стріляю в знайомих цигарки, що я не можу поремонтувати холодильник, через що мої діти вже двічі отруїлись.

Я не можу вислуховувати від сусідів, що моя дружина зранку тягне однією рукою коляску з 1,5 річною донькою, а другою несе нашого 20-кілограмового 3,5 річного бичка в садочок, бо з взуття в нього залишились лише капці, в яких він ходить по садочку, за який вже третій місяць не плачено. Дружина не ремствує, вона все розуміє, але зрозуміло, що так далі бути не може. Так само я не можу один утримувати цей сайт (Слава Богу, що хоч технічні проблеми нас не стосуються, бо з цим чудово справляється адмін-група).

Я ніяк не можу полікувати свою спину (9 березня правоохоронці змістили в моєму хребті чотири диски). Тиждень я провалявся неходячий, потім почав ходити на знеболювальних (вони дешеві - 70 копійок ампула, уколи мені робить сусідка безкоштовно), але все ж спина дає про себе знати.

До того ж така ситуація забирає купу часу. Часто я змушений їхати на дальній кінець Києва, щоб позичити 20 гривень, потім в інший кінець, щоб там заночувати (остання електричка на Ірпінь в 22.20), а зранку пертися в Ірпінь, щоб віддати їх дружині та ще й почекати, поки вона сходить до магазину чи на базар. А ходити за відсутністю холодильника доводиться щоденно, бо без молока діти поки що не можуть. Така поїздка в Ірпінь і назад з нашим ремонтом залізниці (через що електрички вічно відміняють) займає 4-6 годин.

Від політиків чекати фінансування не доводиться, оскільки вони платять лише тим, хто працює безпосередньо на них. І хоч наш сайт є офіційним для акції "Україна без Кучми!", він став таким за нашою ініціативою і за згодою (але не за рішенням) Громадянського комітету захисту Конституції "За Україну без Кучми!"

Трохи допомогла нам лише партія "Собор", але, по-перше, це лише 25% того, що нам треба (по мінімуму), а, по-друге, там є ще технічні проблеми, які безкоштовно вирішує мій друг у вільний від роботи час, тому на це може піти досить багато часу.

Ми продумували різні варіанти, але так ні до чого і не додумались. Відкрити рахунок на якусь організацію проблематично, оскільки його відразу ж заблокує податкова. Відкрити рахунок на фізичну особу - податкова забере велику частку їх як податок на доходи (в першому випадку також). Дозволити собі конвертаційні операції безготівки в готівку ми теж не можемо (нас просто посадять).

Друзі мені пообіцяли позичити на довгий час деякі гроші, але, по-перше, я вже позичив у багатьох на невизначений термін, по-друге, ці гроші будуть останніми, а вистачить їх (якщо ще дадуть) не більше ніж на тиждень. До того ж скоро мені банально відключать за несплату телефон.

Через це залишається останній вихід, якого ми дуже не хотіли, але без якого не обійтись: звернутися до вас з проханням слати гроші (хто скільки зможе) на моє ім"я до запитання:

01001, м. Київ-1,
Свистовичу Михайлу Богдановичу
Головпоштамт
до запитання

Мій ірпінський телефон 8-297-54-676.
Можна також телефонувати до офісу Чемериса
220-11-36, де я періодично буваю.

Звичайно, якщо я повернусь на роботу, я не покину ні сайт, ні революцію остаточно. Але тоді на це в мене залишаться лише вихідні дні, а на роботі в мене навіть немає Інтернету (наше начальство економить!).

Тих, хто хоче написати у відповідь на це прохання якийсь постинг, подібний до того, що я заробляю гроші на поїздку до Австралії, попереджаю, що просто не відповідатиму на них.

Дякую всім!

Михайло Свистович

Відповіді

  • 2001.05.13 | Валера

    Re: HELP US

    Мишко!
    Заїдь до мене. Вибач, багато не дам, але на 50 грн. можеш розраховувати.
  • 2001.05.13 | NoName

    Re: HELP US

    Мої співчуття.
    Спробуйте протриматись ще трошки. Злочинний режим ось-ось впаде.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.13 | Лариса Лебідь

      Re: HELP US

      Боюся‚ що до того часу всі майданівці‚ як реальні‚ так і потенційні‚ повмирають з голоду :(:
      Звісно‚ допомагати будемо‚ хто чим може (оскільки в офісі Чема проблеми навіть з горілкою‚ яку через брак коштів доводиться купувати 200-грамовими об’ємами на всіх‚ то чи не варто кинути клич по бабусях-самогонницях? Теж така-сяка допомога :-))‚ але оскільки навряд чи серед нас є родичі американського в’язня‚ очевидно‚ що нашої допомоги буде НАДТО МАЛО.
      Треба все ж таки шукати гранти. Або тих самих родичів :):......
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.13 | сергій

        Яка горілка? А печінка типу багаторазова в революціонерів?



        Так куди гроші слати з–закордону?
        Бо я гадаю, що поштовий переказ то можливо не є найраще.

        Які будуть пропозиції?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.13 | Лариса Лебідь

          Re: Яка горілка? А печінка типу багаторазова в революціонерів?

          Якби кожен революціонер та це усвідомлював!
          Щодо поштових переказів‚ то ідея не ідеальна ще й через те‚ що багато хто волів би вислати гроші анонімно.
          Відносно переказів з-за кордону: є така чудова штука‚ як Western Union -- кажу "чудова" лише з власного досвіду‚ а не від зомбування рекламою. Нам часом пересилають з Америки та Канади валюту саме користуючись послугами цієї системи. Анонімність‚ щоправда‚ і тут не проходить :(:
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.05.14 | Гура

            Тільки робити це требе не через пошту, а через банк !!!

            Бо пошта дере великі відсотки.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.05.14 | Михайло Свистович

              Re: Тільки робити це требе не через пошту, а через банк !!!

              Пошта дійсно дере великі відсотки (від 2 до 6% залежно від суми), але через банк не найкращий варіант. Ви ж розумієте, що наш форум читають і наші вороги. До банку відразу надійде запит з податкової про всі надходження, і банк змушений буде надати їм інформацію.

              Тоді з цих надходжень треба буде сплатити податки, а вони в кілька разів більше ніж відсотки, які дере пошта.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.05.15 | Гура

                Re: Тільки робити це требе не через пошту, а через банк !!!

                Ви не зрозуміли.
                Це я про 2 варіанти через Вестерн Юнион. Ви в любому випадку отримували б де захочете і при цьому нічого не плати ли б взагалі. А от той, хто пересилає - може 20% або 50% заплатити. Це хитра, але надійна та швидка система.
          • 2001.05.14 | Михайло Свистович

            Re: Яка горілка? А печінка типу багаторазова в революціонерів?

            Анонімність при поштовому переказі проходить (про Western Union не знаю, ніколи не користувався). Там не запитують документ у відправника, тому можна писати вигадане прізвище та вигадану адресу.

            Я про це навмисно взнавав і сам посилав так чужі кошти, які мене попросили відправити.
      • 2001.05.14 | Михайло Свистович

        Re: HELP US

        Звичайно, гранти шукати будемо, але це займе певний час.

        А щодо проблеми з горілкою в офісі Чема, то, вибачте, мені про це невідомо. Я там з"являюсь лише час від часу (там немає Інтернету) лише на збори чи якісь зустрічі та переговори. Оскільки до алкоголю я байдужий, хоч і не тверезеник, то ця проблема для мене не існує.
  • 2001.05.13 | Somebody

    Re: HELP US

    Myhajlo, ya ne znayu, kak mozhno vyslat' den'gi v Ukrainu iz-za granicy. Kak ty dumaesh', ne budet problem s obnalichivaniem, naprimer, traveller's checka? Mozhet, est' bolee nadezhnyj sposob? (pis'ma vse-taki propadayut...)
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.13 | ilia25

      Шлите деньги мне :)

      То есть если тема с дорожными чеками не выгорит, или если это будет слишком дорого.

      Я могу передавать деньги через сеть Maestro/Cirrus (т.е. через банкомат) своим знакомым в Киеве.

      Мой конспиративный адрес: yuri601@telus.net
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.14 | SpokusXalepniy

        Хорошее предложение.

        Мне, как "зарубежному инвестору" это подошло бы.
        Илья, расскажи подробнее что такое Maestro/Cirrus, или где об этом почитать, сколько они чарджают за услуги и пр.
        Я все время использую какие-то случайные пути для передачи денег моим "свистовичам". Ну, а когда дело дошло до самого знаменитого, настоящего Свистовича, то хорошо бы знать о таком интересном канале подробней.
        Так что можно было бы позбрасываться - кто по $10, кто по $20, кто по $30. Недели не пройдет как полсотни набереться.


        P.S. Заметьте, кстати, чем отличается движение "за" и "против" Кучмы. Те кто "за" шлют деньги из, а те кто против - в Украину. :-)

        P.P.S. В сервисе Yahoo есть средство PayDirect. По сути - это такой счет, который можно открыть по интернету бесплатно, на который можно сделать трансфер со своего счета в банке (там есть ограничение на сумму, кажется до $1000), чтобы расплачиваться за покупки на интернет-аукционе с теми, кто тоже имеет счет в PayDirect.
        Если кто знает, напишите - можно ли таким способом переводить небольшие деньги в Украину.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.14 | Гура

          Re: Хорошее предложение.

          А Вы рискуете указывать свой счет инету? А если "по ошибке" снимут больше? Доказывай потом, что ты не верблюд...

          А почему Вам не нравится Вестерн Юнион? Там берут, к примеру со 50-100 $ примерно 10 $. (Там не проценты, а шкала в зависимости от сумм перевода, поэтому выгоднее пересылать суммы побольше.) Кстати, эта же услуга, но через почту стоит в 2-3 раза дороже.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.05.14 | SpokusXalepniy

            Боюсь?

            Гура писав(ла):
            > А Вы рискуете указывать свой счет инету? А если "по ошибке" снимут больше? Доказывай потом, что ты не верблюд...
            >
            Четвертый год я пользуюсь интернетом для покупок. Причем все больше и больше.
            Сейчас нахожусь на той стадии, что все, кроме продуктов, покупаю через интернет. Не утрирую(!)

            Например, уже два месяца, как я перешел на интернетовские сигареты (25% дешевле за тот же брэнд). Компьютер, который я собрал по отдельности, начиная от корпуса, блока питания, matherboard, процессора, видеокарты... - все было куплено в интернете или выиграно на аукционе (не говоря уже об интернет-исследовании совместимости всех частей).
            Среди крупных вещей купленных в сети, например, байдарка, телевизор, письменный стол,... Среди мелких (не припомнишь, конечно) - пакет пленок для фотоаппарата, линза, вторичная вспышка-слуга, картриджы для принтера (само собой - принтер), часы наручные (и для жены - тоже), джинсы, рубашки, канцпринадлЭжности (обычно скопом на $10-15)...
            Мало того, подарок на день рождения сестре (она в другом штате) я купил по интернету, а направил по ее адресу (собственно до подарка я даже не дотрагивался). То же самое - цветы к свадьбе знакомых в другом городе.

            Из книг, в магазине я купил только две, и то одну из них мне оплатила фирма (я ее деньги не экономил :-)
            Я действительно не помню когда был последний раз в непродуктовом магазине.

            За все это время у меня не было ни одного случая ошибочного "снятия денег". Несколько раз покупал через аукцион разную мелочевку. Тоже без проблем, правда я отсылал чек.

            Другое дело, что покупая время от времени какое-нибудь говно, я вспоминаю, что уже в прошлом году давал себе слово покупать только то, в чем уверен. Пользуясь этим правилом, казусов можно избежать.

            > А почему Вам не нравится Вестерн Юнион? Там берут, к примеру со 50-100 $ примерно 10 $. (Там не проценты, а шкала в зависимости от сумм перевода, поэтому выгоднее пересылать суммы побольше.) Кстати, эта же услуга, но через почту стоит в 2-3 раза дороже.

            Я не пользовался Вестерн Юнион, но 10-20% от суммы в за такую услугу считаю грабежом среди бела дня (-: почту тогда надо считать бандитами :-). У меня есть кому отдать эти 10-20%, кроме как Вестерн Юнион :-).
            Я знаю, что в США можно передать деньги в любое место за такой процент (даже меньший), но они гарантируют передачу на следующий день. Ну, если кому так невтерпеж (проигрался в карты, например :-)

            Часто можно просто передать денги из рук в руки, когда кто-нибудь приезжает в гости. Или с оказией.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.05.14 | Гура

              Re: Боюсь?

              Я просто знаю, что международные телефонные звонки через ICQ на обычный телефон делаются за 5% от их стоимости, но если указать свой счет. Так вот в этих случаях точно были потерпевшие.

              А за 4 года сколько был на родине?
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.05.14 | SpokusXalepniy

                Все равно вскоре по интернету будут покупать больше, через магазин.

                Гура писав(ла):
                > Я просто знаю, что международные телефонные звонки через ICQ на обычный телефон делаются за 5% от их стоимости,

                Это в том смысле, что у них такая себестоимость?

                Кто такой ICQ, через который делаются телефонные звонки?
                Самую низкую цену за звонки из Америки в Киев, которую я знаю, порядка $0.07 в минуту, но при этом надо...а) б) в)...

                >... но если указать свой счет. Так вот в этих случаях точно были потерпевшие.
                >
                Так и в магазинах людей грабили, на базарах, в такси...

                > А за 4 года сколько был на родине?
                За 6.5 лет - ни разу. Не получается.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.05.14 | Гура

                  Про "аську" и шаровые звонки.

                  http://web.icq.com/

                  Неужели ты не знаешь про "аську". Это программа, позволяющая разговаривать (можно голосом и с изображением) в реальном времени с любой точкой мира. (Как правило - это обмен короткими сообщениями-фразами).

                  http://www.hottelephone.com/

                  А это прога, позволяющая вообще бесплатно звонить. Но там есть ограничения по городам.
            • 2001.05.14 | Остап

              Цікаво, як пан Спокус виглядає в одежі, що купив через Інтернет :-))) ?

              SpokusXalepniy писав(ла):
              > >
              > Четвертый год я пользуюсь интернетом для покупок. Причем все больше и больше.
              > Сейчас нахожусь на той стадии, что все, кроме продуктов, покупаю через интернет. Не утрирую(!)
              >
              , джинсы, рубашки, канцпринадлЭжности (


              Цікаво, як пан Спокус виглядає в одежі, що купив через Інтернет :-))) ?
        • 2001.05.14 | ilia25

          Maestro/Cirrus

          Это одна из двух популярных дебетных сетей, связана с MasterCrad. Вторая называется PLUS и связана с Visa.

          Посмотри на обратную строну своей дебетной (банковской, ее еще называют ATM card) карточки. Скорее всего твой банк эмитирует кредитные карточки Visa, и ты увидишь обратной стороне своей дебетной карточки логотип PLUS. Если твой банк эмитирует MasterCard, значит твоя дебетная карточка будет работать в Maestro/Cirrus.

          В Америке обычно ты этими сетями (PLUS и Maestro/Cirrus) не пользуешься. Насколько я понимаю, в США есть своя дебетная сеть, кторая принимает дебетные карточки любого американского банка. В Канаде такая местная сеть называется Interac. Ты пользуешься местной сетью каждый раз, когда делаешь покупки или снимаешь наличные в банкомате "чужого" банка. Но карточки, скажем, европейского банка, местная сеть принимать не может, поэтому транзакции пойдут через PLUS или Maestro/Cirrus.

          Как можно догадаться из вышесказанного :), любой банкомат, принимающий MasterCard, работате с дебетными карточками Maestro/Cirrus. В Киеве к таковым относятся, к примеру, банкоматы банка "Аваль".

          Теперь сколько это стоит :) Как и в случае с "чужим" банкоматом, оплата идет за каждую транзакцию. Если ты снимаешь деньги со своей "американской" карточки на Украине, это стоит около 2 зеленых и не зависит от того, сколько ты снял.

          То есть схема передачи денег на Украину такая:
          1) Открываешь счет в американском банке.
          2) Посылаешь дебетную карточку на Украину по почте. Это безопасно, т.к. карточку нельзя использовать не зная PIN'а, да и денег на счету все равно нет :)
          3) Когда письмо с карточкой приходит по назначению, можно сообщить PIN -- по телефону, или зашифрованому мылу.
          4) Когда нужно передать деньги, просто кладешь их в американский банк, и в тот же момент обладатель карточки может снять их в одном из украинских банкоматов.
          5) Предупреждаешь, что снимать лучше все сразу, чтобы не платить несколько раз transaction fee.
      • 2001.05.18 | Косарик

        Re: Шлите деньги мне :)

        Ні, а якщо серйозно - давно вже треба, щоб майданівці за кордоном знайшли один одного і організували - якщо не фінансування, то хоча б шлях проклали, систему налагодили... Я своїм в Київі теж через дебетну карту передаю - ніякої мороки, і всього за якихсь 3%.
        Мені здається, що Ви, Ілля, десь в Канаді. Я в Торонто. Знаю кількох людей, які раді були б допомогти. Маю PGP - і всім раджу мати.
    • 2001.05.14 | Andriyko

      Western Union, Moneygram etc.

    • 2001.05.14 | Михайло Свистович

      Re: HELP US

      З тревел-чеком проблем не буде, але це займе багато часу, поки його переправлять в Україну поштою. Скоріше буде через Western Union, але треба дізнатися, що для цього потрібно вказати (номер паспорту, адресу тощо).

      Дізнаюся найближчими днями.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.15 | Гура

        Re: HELP US

        Ще - по-батькові. Більше нічого.
        Бажано хатній телефон.
  • 2001.05.14 | kolobok

    Re: HELP US

    Nareshti pytannia postalo ruba. Ce duzhe dobre bo protiahom tryvaloho chasu ciu temu (finansovoji pidtrymky opozyciji) zovsim ihnoruvaly.
    Vazhlyvo teper jiji ne dyskredytuvaty. Ideja ILLI mozhe buty pryjniatnoju za umovy sho bude vypraciovano systemu chitkoho obliku i kontroliu. Ja ni koho ne pidozriuju, ale hroshi to sprava serjozna, tym bilshe sho bazhajuchyh dopomohty bude nemalo.
    Mozhe varto bulo by p.Svystovychu obmirkuvaty vse i podaty varianty. Ne slid takozh zabuvaty sho voroh ne drimaje, a jaksho pidtrymka bude velykoju - konspiraciju vazhko zberihaty, hocha jaksho hroshi kvalifikuvaty jak podarunok - problem z podatkamy mozhna unyknuty.

    teper tezovo opys shemy peresylannia hroshej z-za kordonu, kontroliu ta obliku jih vykorystannia:

    1. Vyznachajemos z vidpovidalnymy osobamy v USA (ILLIA) ta Ukrajini (p.Svystovych)

    2. Pohodzhujemo osobu (nezalezhnu vid poperednih dvoh) vidpovidalnu za otrymannia danyh pro osib ta sumy okremo vid ILLI ta Svystovycha ta oblik vsioho cioho. Cia osoba tezh povynna buty za kordonom (napryklad Sehiy)

    3. Hroshi peresylajutsia za shemoju ILLI chy inshoju efektyvnishoju shemoju.

    4. Periodychno Svystovych podaje zvit pro te skilky i vid koho otrymano (kilkist osib ta sumy, ne obovjazkovo imena), a Oblikovec spivstavliaje dani i perevirjaje vidpovidnist informaciji na vhodi-vyhodi.

    Mozhe ce zvuchyt zanajivno, tomu proponujte svoji zasterezhennia.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.14 | Englishman

      Good point

      >>Ne slid takozh zabuvaty sho voroh ne drimaje, a jaksho pidtrymka bude velykoju - konspiraciju vazhko zberihaty, hocha jaksho hroshi kvalifikuvaty jak podarunok - problem z podatkamy mozhna unyknuty.

      А ведь действительно, кто-то прo такое дело прочитает, и письма "до востребования Свистовичу" доходить не будут. Вариант Ильи наверное лучше.
    • 2001.05.14 | ilia25

      В принципе согласен

      Осталось выбрать второго уполномоченного по Северной Америке :)

      Я предлагаю, чтобы им доброаольно стал Спокус или Сергей -- кто первый отзовется.

      Схема следующая.

      1) Спонсор решает какую суму он хочет отправить и уведомляет меня и уполномоченного. Одновременно, он посылает чек на мое имя.
      2) После того, как оговоренная сумма падает на "расчетный счет", деньги передаются Михаилу вместе с квитанцией -- сколько и от кого.
      3) Копия квитанции передается Михаилу уполномоченым -- для сличения :)
      4) В квитанции указываются та информация о спонсоре, которую он сам пожелает предоставить.
    • 2001.05.14 | vujko

      Re: HELP US

      Treba shche, napevno vstanovyty maxymal'nyj
      rozmir pozhertvy, a to znovu vse na Yul'ku
      navisyat'. A tak - narodna pidtrymka.
    • 2001.05.14 | Михайло Свистович

      Re: HELP US

      Погоджуюсь.

      Звичайно, потрібні контроль та звітність. На протязі двох днів ми напишемо свої пропозиції.
  • 2001.05.14 | Остап

    Бек в УРП. І на роботу в банк. Революція зачекає.

    Сумно, що революції так закінчуються....

    Але не можна бути весь час в напруженому політичному стані.

    Скоро літо, пора відпусків :-)

    Гадаю, що треба повернутись на роботу в банк, а в інтернет ходити з інших місць.

    Сайт не вмре, форум буде жити, я так гадаю.

    За літо можна буде подумати про помилки революції і зробити висновки.

    Революція зачекає.... (ревоюція -це деструктивна дія. Не вдалася, то і добре.)

    Можна зайнятись конструктивом - привести рідну УРП до перемоги на виборах 2002

    ПМ.
    Щодо допомоги, то пропоную всім, хто вишле гроші панові Свистовичу, дублювати це якимось умовним сигналом на форумі або ємейлом йому ( наприклад - "зайдіть на пошту")

    ПМ2.
    Не забувайте про сайт www.demokratiya.org
  • 2001.05.14 | Augusto

    Ви відкрийте валютний рахунок, плс!

    Або зробіть, що Ілля сказав, бо я не дам багато, але давав би щомісяця, плюс в Вестерн Юніон Ви повинні щоразу знати код, а як Вам його переказувати?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.14 | Rost

      Можна - без відкриття рахунку...

      ...в банк на ім"я фізичної особи (видають після пред"явлення паспорта)

      Я регулярно так пересилаю гроші в Україну (останнім часом роблю це з Європи (до того - з США).

      Це мені коштує: 15-18 долл. США посилаючому (якщо береш на себе витрати на пересилання) незалежно від суми (тому вигідно суми не дробити) В Штатах це мені коштувало 30 долл. - у мого банку не було прямих корр. відносин з укр. банком.

      Отримувач, окрім того, заплатить банку 1-2% комісії в гривнях.

      Розмір комісії залежить від банку.
      .........................................................................
      А взагалі, що сам п. Свистович як нач. валютного відділу порадить як оптимальний шлях ??
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.14 | сергій

        Я пересилав на рахунок в Київі, але є одна складність

        Начебто у того, хто отримує гроші в Украіні можуть виникнути проблеми щодо того що це є його ПРИБУТОК, а значить має сплатити податки.
        Як це вирішити у випадку Майдану?
        Коли це від родичей– то це не потребує податків.
        Це мені так відомо.

        Далі–
        якщо відправка коштує $18–30 баксів, то багато з тих хто скажімо міг би заслати невеликі суми не стане це робити.

        Може знайдемо когось, хто тут візьме гроші а його партнери віддадуть там?

        Для цього треба відкрити рахунок тут в сша, ну це не складне–
        може і п.Технар зробить чи хто є з друзів Свистовича чи будь хто.

        А потім подати адресу чи номер рахунку.
        Бажаючі можуть тут в сша просто піти до відділення того банку де буде рахунок, а відкрити треба в великому банку типу Сіті чи щось– якщо будемо
        робити я знайду такий, що буде по всіх штатах–
        так просто підїхати і покласти на той рахунок.
        Для цього не потрібно вказувати своє ім"я.
        А хто не боїтся– може і поштою чи чеком чи переказом. Можливі варіанти.

        Далі переведемо через знайомих, чи ось така є фіча–
        Пан Свистович, можете зв'язатися з ВВ, вони тут будуть–
        може погодятся взяти руками?
        Швидко вирішуйте.

        $30 за Вестерн Юніон то не є найкраще застосування грошей.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.14 | Михайло Свистович

          Re: Я пересилав на рахунок в Київі, але є одна складність

          На жаль, з ВВ в нас не такі близькі відносини, і друзів в США немає, хоча треба подумати, пригадати всіх своїх знайомих, зв"язатися з ними. Правда, це займе певний час.

          А з ВВ ми все ж спробуємо (тільки це буду не я, а один з майданівців, який більш-менш добре знає Скрипку та Піпу) поговорити, але, якщо Скрипка вже в США, то це буде проблематично.
        • 2001.05.15 | Гура

          Вестерн Юніон: за 30-50 $ - _10_$ !!!

          Мені здається - це самий оптимальний спосіб.
      • 2001.05.14 | Михайло Свистович

        Re: Можна - без відкриття рахунку...

        Якщо західні банки деруть такі великі суми (як і наші, до речі), то дрібні суми (а кілька тисяч доларів навряд чи хто надішле) краще пересилати через Western Union.

        Проте відкривати рахунок в банку не найкращий варіант, бо про нього відразу дізнається податкова (нас читають не лише друзі), а податки, які доведеться сплатити, перевищать і значно банківські відсотки.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.15 | Гура

          Western Union знімає всі проблеми !!!

          Ці 10 $ повністю себе оправдують!
          Ніяких налогових (доречі, при переказі навіть від дружини по українским законам треба платити податок!), ніяких рахунків, швидко, здається навіть можна анонімно (але це треба уточнити). Сповістити код можна і по милу (йаховському), краще - по телефону. Хто має ICQ або інший вихід на безкоштовний телефон - може подзвонити навіть безкоштовно. Треба паспортні дані (шифр та код), ПІБ, дом/адресу (бажано хатній телефон).
          Але треба пересилати тільки через банк, а не через пошту, а отримувати можна де-інде.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.05.15 | Englishman

            Re: Western Union знімає всі проблеми !!!

            Ne duzhe. Deyaki ludy mozhe j hotily b vyslaty groshy, ale ne bil'she 20-30$. Tobto WU 50% vid perekazu bude braty...

            Scho tam z variantom Illi?
      • 2001.05.15 | Гура

        Re: Можна - без відкриття рахунку...

        Дуже сумніваюсь, тим паче, що можуть просто сказати: "Зайдіть через місяць, зараз не має грошей."
        В Україні цим займається банк Україна.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.15 | Rost

          Re: Можна - без відкриття рахунку...

          Гура писав(ла):
          > Дуже сумніваюсь, тим паче, що можуть просто сказати: "Зайдіть через місяць, зараз не має грошей."

          - За три роки користування - жодної затримки не було (з моменту відправлення грошей - макс. 4 роб.дні)

          > В Україні цим займається банк Україна.

          - Це не так: практично кожний більш-менш серйозний ком. банк це робить (мій досвід - зі Львова: ЗУКБ, Електрон)
    • 2001.05.15 | Гура

      Телефоном. Можна навіть мілом, тільки йаховським.

  • 2001.05.14 | Andriyko

    Свистовичу

    Мишко, зателефонуй мені, будь ласка, на мобільний. Не думав, що у вас така скрута настане.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.14 | Михайло Свистович

      Re: Свистовичу

      Дякую!

      Я давно хотів тобі зателефонувати, бо маю ще декілька питань.
  • 2001.05.14 | Roller

    Re: HELP US

    Звичайно, якщо я повернусь на роботу, я не покину ні сайт, ні революцію остаточно. Але тоді на це в мене залишаться лише вихідні дні, а на роботі в мене навіть немає Інтернету (наше начальство економить!).

    О какой революции идет речь?На что Вам нужны деньги на ремонт холодильника, продукты питания, покрытие долгов , сайт или революцию? Сколько Вам треба?
    Привелегия работать бесплатно-привелегия свободного человека.За какие услуги Вы хотите получать оплату?

    Если Вы революционер, почему Вы не пользуетесь проверенной экспроприацией? Почему вы не хотите платить налоги своему государству?

    Холодильник это серьезно. Осталось узнать его марку, возможно подгорели контакты в пускателе, разберите и почистите наждачной бумагой и жизнь Ваша образуется.

    Сегодня, когда столько людей безработных бросать Вашу работу просто грех. Если Вы хотите сделать счастливой свою страну, попробуйте сдалать счастливой свою семью. Одна слеза вашего ребенка не стоит всех революций.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.18 | Піонєр

      Велосипед прав

      В смысле роллер.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.21 | Roller

        Re: Велосипед прав


        Привет пионер. Хорошо когда прав, не всегда получается.
        Будь здоров.

        Roller, в смысле Валик, в смысле Валентин.
  • 2001.05.17 | ВАСЯ ПУПКІН

    Не сочтітє за стьоб......

    1. Якось постараємся трохи допомогти. У мене є знайомі в Києві - попрошу їх переказати через почту трохи фінансів..."від васі"
    2. Може, видати десь збірочку гумору "Україна без кучми" ?? Я б віддав свій гонорар у фонд революції.
  • 2001.05.17 | Майдан-Інформ

    КОШТИ МОЖНА ПЕРЕДАТИ ЧЕРЕЗ ОЛЕГА СКРИПКУ

    На жаль, ми не встигли зв"язатися з ВВ. Вони вже в Америці. Але кошти можна передати через Олега Скрипку. Тільки не казати, що це для Майдану, бо він може не зрозуміти.

    Передаючи кошти, потрібно сказати, що передаються вони для директора організації "Українська динамічна культура" Олександра Кириченка, який організовував вечір "Че Геварри" та спільний вечір Олега Скрипка й Леся Подерев"янського. Пан Кириченко передасть їх нам.

    Просимо, якщо знайдеться хтось бажаючий нам допомогти фінансово, сповістити електронною поштою про суму грошей, передану Скрипці.

    17 травня ВВ виступатимуть у Нью-Йорку, 18-го - у Філадельфії і 19-го у Чикаго. Піпа також буде з ними, правда у гримі та окулярах.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.17 | sergij

      Re: КОШТИ МОЖНА ПЕРЕДАТИ ЧЕРЕЗ ОЛЕГА СКРИПКУ

      meni vidomo sho VV tiky 17 pryizdyat v NY a koncert 18 v NY a potim ya ne peven...
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.17 | Михайло Свистович

        Re: КОШТИ МОЖНА ПЕРЕДАТИ ЧЕРЕЗ ОЛЕГА СКРИПКУ

        Можливо, але точніше ми дізнатися вже не зможемо.
  • 2001.05.19 | Antifriz

    Re: HELP US

    Соотечественики!

    Предлагаю всем просто выслать деньги, вместо того, чтобы это обсуждать.
    Я только что отправил $100 - это небольшие деньги, для тех, кто живёт в США. Отправка стоит $15 - это совсем уже мелочь - 4 пачки сигарет.
    Другой вопрос состоит в том, как эти деньги будут потрачены. Меня, честно говоря, несколько настораживает слово "Революция". Последствия одной революциии - тоже вначале типа справедливой - не расхлебали до сих пор. Почему до сих пор ниочём не договорились с властями?
    Моё предложение состоит в том чтобы создать организацию содействия реформам Украины среди живущих за пределами Украины. Всех подходящих под этот критерий прошу откликнуться на мой EMail.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.19 | сергій

      Про що це ви? Про що не домовилися з якою владою? Поясніть.

      І який план діяльності пропонованої організації?
      Взагалі я підтримую.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.19 | vujko

        plan diyal'nosti

        Skynutys' na gazoprovid z Turkmenistanu po dnu
        Kaspijs'kogo i Chornogo morya do Ukrayiny.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.19 | Antifriz

          Re: plan diyal'nosti

          Вы, уважаемый, просто так рассуждаете, или готовы это организовать?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.05.19 | vujko

            Re: plan diyal'nosti

            A Vy, shanovnyj, prosto tak pytayete,
            chy vkladete paru tysyach?


            Bez pidnachky pytayu, vreshti resht
            Svystovych do Tymoshenko v gosti zbyravsya.
            Yakshcho u neyi z rehverendumom ne vygoryt',
            bude vona maty vil'nyj chas, a yiy ideya
            podobalas'. Otozh cikavo, chy nabralos'
            by hoch 100000 gotovyh pidpysatys' na akciyi?
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.05.21 | Antifriz

              Re: plan diyal'nosti

              Я, шановний, можу й більше вкласти, але здається мені що цей проект потребує декілька сот мільонів. Та й як на мене це абсолютна дурниця. Maintenance такого газопровіду не потягне ніхто.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.05.21 | vujko

                Re: plan diyal'nosti

                Bil'she, paru milyardiv. I problemy tut ne
                tehnichni, a politychni, dyv. napr.

                www.uts.net.ua/cgi-bin/view_news.cgi?login=&password=&lang=ru&news=16128
      • 2001.05.19 | Antifriz

        Re: Про що це ви? Про що не домовилися з якою владою? Поясніть.

        Как это про что? А о чём договорились собст-нно? Насчёт плана организации. Плана у меня нет. Потому, что нет организации. Предлагаю сначала зарегистрироваться всем желающим - для этого плз. напишите мне на EMail о вашем желании присоединиться. После этого мы обсудим что нам делать и как. В отличии от проживающих на Украине деньги у нас есть. Если мы не можем ходить на демонстрации, мы можем помогать другими способами. Какими - обсудим и решим.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.19 | Майдан-Інформ

          Загалом ідея хороша.

          Таке раніше теж пропонувалося, але до завершення не дійшло.
          Наприклад цікаві речі пропоновував пан Тютюнник з Іспанії.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.05.19 | Antifriz

            Re: Загалом ідея хороша.

            Свистович! Я послал тебе письмо на твой EMail. Мне нужно связаться с тобой срочно. Ответь на моё письмо и укажи в ответе свой телефон. Это срочно, пока ты домой не уехал.
          • 2001.05.19 | сергій

            Всі ідеї такого типу треба брати до вжитку.

            У всіх різні погляди, дамо всім можливість вкласти свій внесок своїми методами.
            Я спробую передати особисто,
            Пан Антифріз переслав
            Може хто зробить переказ, може хто дасть в руки,

            ВСІ ШЛЯХИ МАЮТЬ БУТИ ВІДКРИТІ

            До речі– повідомте всіх нас чи нормально дійшов переказ Антифріза і які були проблеми з отриманням цього в Украіні.
            Це вачлива інформація для всіх.
            І про всі інші варіанти успішних переказів теж дайте знати всім нам. Ну про суми я не питаю та про паспортні дані:)
            Але пізніше питання про фінансовий звіт стане гостро– то давайте думати.

            Чесно кажучи покипожертви не привищать якісь може 10 000 то це не є актуально, але хто зна що буде далі..
            Люди як будуть бачити детальний звіт і результати – будуть більше давати
  • 2001.05.22 | МихайлоСвистович

    ЯК СЛАТИ КОШТИ ЧЕРЕЗ WESTERN UNION

    Щойно вперше в житті отримав гроші через Western Union.

    Як виявилось, з мене тут нічого не беруть, платить за переказ лише відправник.

    Для того, щоб відправити гроші, треба вказати прізвище, ім"я та по-батькові (я - Богданович), мою адресу та поштовий індекс (08200), телефон (297) 54-676.

    Але для того, щоб одержати гроші, я повинен знати ім"я, прізвище та країну того, хто відправляє кошти, код переказу і суму. Тому прошу скидати їх на e-mail Майдану.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.22 | Сергій Кабуд

      Можливо відправник може вказувати будь–яке вигадане призвіще як "своє". І дати його милом п. Свистовичу(–)

      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.22 | Майдан-Інформ

        Re: Можливо відправник може вказувати будь–яке вигадане призвіще як "своє". І дати його милом п. Свистовичу(–)

        Це залежить від банку у тій країні, з якої відправляються кошти. Якщо там не запитують паспорта, то можна підписуватися вигаданим іменем.

        Головне, щоб одержувач коштів знав, хто вказаний у закордонному банку як відправник. А вигадане це чи справжнє неважливо.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.22 | Englishman

          Re: Можливо відправник може вказувати будь–яке вигадане призвіще як "своє". І дати його милом п. Свистовичу(–)

          Ce mozhe buty pozytyvom dlya opozyciji (tobto, "Kuchmo bojit'sya referendumu"). Mozhe na ce j buv rozrahunok.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.05.22 | Englishman

            Vybachte, ne tudy vidpravvyv :-)

            Tut ya hotiv skazaty pro te, scho na pershij storinci mabut' treba zrobyty link na informaciyu z usima parametramy (kudy, yak vysylaty i t.p.)


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".