МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

СПИСОК ПРИХИЛЬНИКІВ ІМПІЧМЕНТУ КУЧМИ ЗАЗНАВ КОРЕКТИВІВ.

05/15/2001 | Майдан-Інформ
Ні, він не став більшим чи меншим. Кількість прихильників імпічменту залишилася на тому ж рівні - 209 осіб. Але до секретаріату Верховної Ради надійшло дві заяви.

Перша - від голови Асоціації молодих політиків народного депутата Артура Білоуса, який вийшов з фракції "Батьківщина" через її яскраво антипрезидентську позицію, але чомусь проголосував за початок процедури імпічменту Кучмі. В заяві він попросив не зараховувати його голос до числа противників Президента.

Другий заявник, голова Українського комсомолу народний депутат Олександр Старинець, навпаки, просить долучити його голос до числа тих, хто проголосував за імпічмент.

О. Старинець був відсутній в залі засідання, оскільки його покликав на вулицю помічник, оскільки біля Верховної Ради представники партій, які за Ющенка, але не проти Кучми, хоча й не за, порвали прапори комсомольців. Розгорілась сварка, яка загрожувала перерости в бійку. Поки Старинець залагоджував пристрасті - відбулось голосування.

Оскільки пан Старинець, який є активним учасником акції "Україна без Кучми!" не є членом жодної фракції (свого часу він покинув лави Компартії), то йому не було кому віддати свою картку для голосування (його депутатське місце перебуває в оточенні комуністів, які ретельно слідкують, щоб за "зрадника" Старинця ніхто не зміг проголосувати.

17 травня депутати від опозиції збираються повторно винести на розгляд та голосування питання початку процедури імпічменту, для чого зараз проводять збір підписів серед депутатів (необхідно зібрати 226 підписів).


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".