МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

РЕФЕРЕНДУ КРОКУЄ ПО УКРАЇНІ.

05/18/2001 | Майдан-Інформ
Передаємо дані, які прозвучали на засіданні штабу з підготовки та проведенню референдуму.

Насьогодні регіональні штаби створені у всіх областях України, в Криму, Києві та Севастополі. Члени партії "Батьківщина" увійшли до всіх без винятку штабів, члени Соціалістичної партії - до 17, Української народної партії "Собор" - до 20, Української республіканської партії - до 7.

23 обласні штаби очолюють члени партії "Батьківщина", 2 - СПУ і ще 2 - спільно СПУ та "Батьківщина".

На засіданні виявилось, що між штабами, створеними різними партіями, немає чіткої координації, тому всіх даних насьогодні просто не було. Сьогодні ця проблема була вирішена і до наступного засідання (воно відбудеться наступної п"ятниці) координація повинна бути забезпечена.

Окрім обласних, створюються також регіональні штаби (по районах і містах обласного підпорядкування). Наприклад, партія "Батьківщина" (тільки її представник зміг назвати точну цифру своїх штабів) створила вже 80 таких штабів.

Для кращого і швидшого створення таких штабів було вирішено перекласти це на Комітет "за Україну без Кучми!", який має саму розгалужену структуру об"єднаної опозиції по Україні. Базуватися регіональні штаби будуть в офісах тих опозиційних партій, де є найкращі умови для діяльності, але братимуть участь в їх роботі члени всі без винятку та огляду на партійність чи позапартійність опозиціонери.

До вчорашнього дня було створено 29 ініціативних груп, але вже сьогодні-завтра ці цифри значно зміняться. Так, наприклад, сьогодні пройшли збори таких груп, організовані соціалістами в Запоріжжі, Черкасах, Винниці, Донецьку, Кам"янцю-Подільському, , Шепетівці, Тернополі.

Всього попередньо заплановано утворити біля 600 ініціативних груп, з них "Батьківщиною" (інші дані не прозвучали) - 124.

На 19 травня партією "Батьківщина" було заплановано створення 27 груп. Вже створено 24 (з урахуванням вчорашніх та сьогоднішніх неповних даних).

Соціалістичною партією на це ж число було заплановано створення 50 груп. Створено 29 (без урахування деяких вчорашніх і сьогоднішніх даних). Сьогодні повинні були пройти 16 зборів, організованих соціалістами, завтра - 19.

Отже, графік творення таких груп, якщо всі збори відбудуться, виконується навіть з випередженням.

Подробиці та проблеми читайте в наших новинах найближчими днями.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".