МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Якщо це зробили "націоналісти", треба лікувати! Хоча вони більше cxожі на "уявлення про націоналістів", ніж на "націоналістів"! Армія Трясогузкі повертається (сьогодня вона зветься "галицькі вовки" Ги!:)). Нью!

05/22/2001 | Augusto
Тетяна НАГОРНА

Ми не мали наміру серйозно трактувати слова цього чоловіка, однак вирішили все ж їх перевірити. Але вже через кілька хвилин у редакцію зателефонував один із працівників ТРК, який повідомив, що “приміщення товариства сплюндроване” і що з цього приводу ввечері керівники ТРК мають намір дати прес-конференцію.

Згідно з версією, оприлюдненою на прес-конференції, невідомі зловмисники підкинули під бічні двері будинку 1,5-літрову пластикову пляшку із запалювальною сумішшю, яка вибухнула близько 4-ї години ранку. Збитки склали орієнтовно 850 гривень.

На прес-конференції вчора ввечері також поширили заяву за підписом голови Російського руху в Україні Олександра Свістунова, у якій нічний інцидент трактується як “нахабна провокація фашистського змісту”. “Напад здійснили підбурені місцевою владою ультраправі націоналісти, впевнені у своїй безкарності. Вони сіють страх серед росіян і закликають до їхньої депортації”, – йдеться у заяві. Окрім того, голова Російського руху в Україні вимагає від президента України Леоніда Кучми “вжити найрішучіших і дієвих заходів, бо в іншому випадку росіяни західного регіону України шукатимуть адекватних рішень, аби убезпечити себе та свої родини”.

Юрій Адамов, радник консульства Російської Федерації у Львові, коментуючи нічний інцидент, сказав: “Ми здивовані тим, що сталося. До чого тут російська культура? Очевидно, що це вчинили хворі люди. Я сподіваюся, що дипломатичне представництво Російської Федерації як у Львові, так і в Києві ще прокоментує цей випадок”.

Натомість Валерій Провозін, директор російського культурного центру у Львові, припускає, що напад міг бути якимось чином пов’язаний з річницею смерті Ігоря Білозора. Він також не виключає, що комусь не подобається його негативне ставлення до візиту в Україну Папи Римського: “Так, ми проти приїзду Папи, але неодноразово заявляли, що ніяких протестних акцій проводити не будемо”.
У цій історії, яка відбулася позаминулої ночі, є кілька дивних моментів.

Гучна заява “Галицьких вовків” про “розгром російського товариства”, м’яко кажучи, не зовсім відповідає істині. Фасад будинку, який, за логікою речей, є найбільш вразливим для будь-якого нападу, залишився недоторканим. Натомість напис латинкою “Помста галичан” з’явився на бічній стіні. Так само великі вікна на фасаді залишилися неушкодженими, а збоку (т. зв. “слухові віконця”) – розбиті. Бічні двері, які мали б найбільше постраждати від вибуху пляшки із запалювальною сумішшю, виявилися лише трошки підсмаленими.

До речі, того ж таки дня було вчинено ще один напад. У приміщенні офісу релігійної організації “Прогресивний іудаїзм”, що на вулиці Федорова, хтось зламав двері. Щоправда, цього разу мета відвідин була більш прозаїчною. Тут “попрацювали” радше крадії, як поцупили комп’ютер, масляний радіатор, телефонний апарат та інші речі – майже на 11 тисяч гривень. Тому трактувати цей інцидент як прояв національної нетерпимості, мабуть, не варто.

Олег ОНИСЬКО
головний редактор “Поступу”

Проблема українсько-російських відносин у Львові знову виходить на перший план. Цього разу це все виглядає набагато серйозніше, ніж раніше. Адже і до того Товариство російської культури потерпало, за словами його співробітників, від хуліганських дій.

Але тепер пресу повідомили про появу організації “Галицькі вовки”, що сповідує ксенофобські погляди. Можна лише уявити собі, як прокоментують учорашній випадок у Львові російська преса і телебачення. До речі, для телебачення, можу побитися об заклад, “картинкою” знову слугуватимуть унсовці, які спалюють дерев’яний хрест і марширують вулицями Львова.

Не маю підстав звинувачувати керівників і працівників товариства російської культури у свідомій провокації, однак це виглядає саме так. Будь-де у світі терористична організація (а саме так, схоже, трактують себе “Галицькі вовки”), яка нараховує бодай трьох людей, не буде поводитися, як 12-річні школярі, – бити шибки там, де це непомітно, і писати паскудства на паркані. Кого цим можна налякати?

Інша річ, що напередодні візиту Папи комусь дуже вигідно вкотре скомпрометувати Львів як місто нетерпимої етнічної ворожості. І, думаю, ці “хтось” зовсім не схильні вважати себе “галицькими вовками”...

POSTUP - ПОСТУП
http://postup.brama.com

Відповіді

  • 2001.05.22 | сергій

    Ясно що це зробило сбу–гестапо, яке як відомо і утворило ту організацію Вовків.(–)

    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.22 | trick

      Re: Ясно що це зробило сбу-гестапо, яке як відомо і утворило ту організацію Вовків.(-)

      Pry cjomu u nyx fantazija ne pishla dali "chchenciv" ( -zdaetsa odna z terorystychnyx chchenskyx organizacij nazyvaetsa " Vovky Ichkerii " chy jakos tak - i vzagali Vovk -totem Ichkerii.) Tak sho pojava:
      1. antypapskyx demonsracij u Moskvi (prysutnist Zhyrika u ixnix 1 ryadax oznachae sho demonstracija "oplachena" - vin za tak nikudy ne xodyt :),
      2. Takyx zhe vystupiv kommi v Ukraini (ale desho piznishyx)
      3. Pidpal (slabenkyj - aby maty fakt ) Ros. Centru u Lvovi - ta nadpysy jaki zkalkovano z Chechenskoi praktyky -
      ja sxylnyj vvazhaty golovnym rezhyserom cogo (antypapskogo) kina - Moskvu. Ta ixnix srakolyziv tut.
      IMHO.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".